Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lahtelaista käytäntöä!

Voisiko joku selittää minulle, mikä järki näissä lahtelaisissa tekemisissä on? Tuossa on tullut Launeen suuntaan fillarilla ja autolla ohiajaessa ihmeteltyä, että johan on työmaa: älypyörätie. Lukuisat työkoneet, kuorma-autot ym. ovat jo jurnuttaneet kuukausia ja vieläkin näyttää erittäin keskeneräiseltä. Olihan siinä melkoinen siltatyömaakin laudoituksineen ja valuineen.

Jopa minuakin tyhmempi tajuaa, että tuohan maksaa maltaita.

Niinhän se on maksanutkin niin, että budjetoidut rahat loppuivat kesken jo aikaa sitten. Nyt ollaan taas kuntalaisten taskuilla, kun pitäisi varmaan maksaa loputkin lisätyötilaukset, jotta valmista viimein tulisi. Kenellä siellä kuntabyrokratian himmeleissä on valta vaan päättää tuollaisista ylityksistä, kun veronmaksajan piikki tuntuu olevan auki ja sieltä kaikki hölmöilyt voidaan kuitata.

Kunpa teknisen puolen älyttömyydet loppuisivatkin tuohon älypyörätiehen, mutta kun ei.

Kaupungintalon kulmalta Radio­mäelle nousevat portaat ovat myös yksi yleisen ihmettelyn aihe.

Ennen nykyisen työmaan perustamista portaat olivat pitkään puomein suljetut, turvallisuuteen vedoten.

Pari osaavaa kivimiestä olisi korjannut ne muutamat irronneet laatat parilla sadalla puolessa päivässä. Ison työmaan tuotoksena tulee meille aikanaan varmaan myös ”älyportaat”, kunhan vanhat portaat, uudet laudoitukset, betonivalut ja työmaakatokset on saatu kuukausien jälkeen purettua. Taas vähintään parikymmentä tonnia veronmaksajien rahoja sileenä!

Kolmas äkkiseltään mieleen tuleva älynväläys on se isosti työn alla oleva liikennehässäkkä, jossa kiertoliittymään tehdään pyöräilijöille oma osio. Ensin käydään isolla rahalla kuntalaisten maksamana Hollannissa asti hakemassa vaikutteita ja sitten päätetään vaikutteita saaneina rakentaa kuntalaisten taas kalliisti maksamana uusiksi aiemmin ihan hyvin pyöräilijällekin toiminut katujen risteys.

Ei ole tainnut viesti Lahdenkin kuntatalouden surkeasta tilasta kulkea kaupungin teknisen puolen päättäjille ja toimijoille, koska tuollaisia kalliita ja osin tarpeettomia älyttömyyksiä jatkuvasti tehdään.

Onko rahaa vai ei, onko järkee vai ei?

Pyöräilevä ja kävelevä kuntalainen