Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lahti ei tarvitse pormestaria, piste!

Lahdessa on käännetty peistä kuluneiden kuukausien aikana siitä, tarvitaanko vai ei Lahteen pormestaria. Vastaan itse, ei tarvita!

Kiitettävästi paikallinen sanomalehti on yrittänyt erittäin myönteisillä ja kantaa ottavilla kirjoituksilla muokata ja johdatella lukijoita pormestarin kannalle. Onko lehti tässä onnistunut? Viimeisen puolen vuoden aikana pormestarin puolesta on hehkutettu, kuinka se lisää demokratiaa, kansanvaltaa ja tuo äänestäjät lähemmäksi päätöksentekoa. Miten?

Fakta on Lahdessa: olemme erittäin velkaantuneita, meillä on peruselämän kannalta erittäin haasteellisia arkipäivän ongelmia.

Kymmenen vuotta päättäjät ovat ulvoneet, että Lahtea pitää kehittää ja kasvua on. Missä sitä kasvua on? Nuorten pahoinvoinnissa, kasvaneissa leipäjonoissa, pitkittyneissä terveyspalvelujen saatavuudessa, joukkoliikenteen sekavuudessa ja lisääntyneissä minä minä -innovaatiossa, kuten älypyörätie Launeelle ja ja tulevat pyöräily-ympyrät!

Hyvä lahtelainen, istu hetkeksi ja kysy itseltäsi: Oletko valmis palkitsemaan kaverikapitalismin nimiin hyväveliverkostolle lisää runsaskätisiä suojatyöpaikkoja?

Pormestarin ja kahden apulaispormestarin lisäksi tulossa erityisavustajia ja puskista tullut esitys hallintosääntöehdotuksesta. Vaikka apulaispormestarit toimivat eri lautakuntien puheenjohtajina, siitä huolimatta lautakuntien jokaiseen kokoukseen pitäisi nimetä vielä erikseen joku toinenkin kaupunginhallituksen jäsen. Suomeksi: lisää kaverikapitalisteille kokouspalkkioita.

Kysy vielä itseltäsi: Ovatko Lahden päättäjät todellakin kuunnelleet sinua aidosti ja toimineet sanojensa mukaan vai puhelleet helppoheikin lailla mukavia halpaa kahvia juottaessa ja lihatonta makkaraa syöttäessä? Oliko välttämätöntä lähteä rahoittamaan Green City -hanketta? Mitä lisäarvoa se antaa sinun arkielämääsi? Entä Kymi Ring? Miksi yksityiset eivät tue näitä?

Pohdi mielessäsi: Miksi tuhannet ja tuhannet ovat suurine tunnekuohuine ja vihoissansa tulleet markkinapäivillä allekirjoittamaan ja kannattamaan kuntalaisaloitetta, samalla jakaen omia ajatuksiaan tästä hulluudesta?

Sitä vuolasta korvaamattoman arvokasta palautetta olisi pitänyt olla ehdottomasti kuuntelemassa tämä pieni ”tila-autoon” mahtuva ydinjoukko, jotka ajavat pormestarimallia.

Onko kyse imagosta, tittelinkipeydestä ja avokätisistä palkkioista, jotka nyt jo kasvaneet yli 600 000 euroon vuodessa.

Keittäessäsi toista kaffekupillista, pysähdy vielä: Onko oikein, että päättäjät leikkaavat lasten, nuorten hyvinvoinnista, haluavat sulkea liikuntapaikkoja, nostaa hallivuokria, jotka tuhoavat harrastusmahdollisuudet, mutta eivät näe, millainen räjähtävä huumeongelma kaupungissamme on?

Onko mielestäsi arvot asetettu kohdalleen, kun itselle pedataan suojatyöpaikkoja ja samaan aikaan viedään Suomen historian sivistyksen kulmakivestä, lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja koulutuksesta, ei murunen vaan lohkareita, murskaamoon.

Jos lapsilla ja nuorilla olisi rajattomat mahdollisuudet harrastaa toimia ja aikuisia, jotka välittävät, ei heillä olisi haluja ja tarvetta päihtyä sortuen huumaavien aineiden sekakäyttäjiksi. Entä vanhukset ja heidän arvostus, onko sitä edes?

Hyvä lahtelainen, jos olet edelleenkin sitä mieltä, ettemme tarvitse pormestareita ja heidän avustajamerta, olet oikeassa. Ei edes asukasmäärä ole lisääntynyt tuoden teollisuutta ja työpaikkoja kaupunkiimme. Toki tulonsiirroilla eläviä kylläkin, jota näemme katukuvassa päivittäin. Velkaantuminen on katkaistava, aloitetaan pormestarimallista.

Tämä hulluus on torpattava nyt, ei huomenna. Vielä voit käydä allekirjoittamassa kuntalaisaloitteen netissä osoitteessa kuntalaisaloite.fi olevan aloitteen ”Loppu Lahden pormestarimallille”.

PS. Ennen kuin vääräleuat ja änkyrät halveksivat melkein 3 000 kannattajien vähyyttä, mietipä puoluetoimistollasi, millaisilla haastatteluotoilla tehdään puoluemittaukset valtakunnallisesti! Suhdeluku taitaa kääntyä Lahden eduksi.

Kuntalaisaloitteen alullepanija