Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lahden uimahallin pukuhuoneen lattia on vaarallisen liukas

Lahden uimahallin (Svinhufvudinkatu 8) saneeraus valmistui ja ovet avattiin 19.9. 2016. Oliko mietitty loppuun asti, miten järkevää oli valita pukuhuoneen lattiapinnoitteeksi tasapintainen kaakelointi, joka märkänä on erittäin liukas? Heti pesutiloihin tultaessa lattiakaakelointi vaihtuu karheapintaiseksi ja turvalliseksi.

Olemme vakiokäyttäjien kanssa todistaneet jo kolmannen kerran, kun liikuntarajoitteinen asiakas liukastuu tullessaan pesutilasta pukuhuoneeseen. Toki asiakas on märkä, jos ei kuivaa itseään kunnolla pesuhuoneen puolella. Eikä moni näin tee syystä, että tilat ovat erittäin kapeat ja kulkuväylällä, jossa asiakkaita menee ja tulee. Luontevampaa on ottaa kuivata pukuhuoneen puolella.

Lattialämmitys ei ehdi kuivata hetkessä lattian kohtaa, jossa väkeä kulkee edestakaisin jopa satoja ruuhkahuippuaikaan iltapäivästä ja alkuillasta.

Tästä syystä kynnys (kuvassa), jossa lattiakaakelin pinta vaihtuu tasaiseksi, on märkänä erittäin liukas ja aiheuttaa vaaratilanteita erityisesti heille, jotka asioivat kyynärsauvoin tahi muuten ovat liikunnallisesti rajoittuneita.

Viimeksi perjantaina 4.9. kävi juuri näin. Kyynärsauvoilla liikkunut asiakas liukastui vaarallisesti poistuessaan pesutiloista. Lattia oli erittäin märkä, kyynärsauvat lipsuivat ja asiakas kaatui lyöden päänsä lattiaan. Onneksi tällä kertaa ei käynyt mitenkään, mutta entä jos hän olisi loukkaantunut vakavasti?

Olisiko aihetta tehdä asialle jotain? Kaupungissa kun tuntuu olevan ylimääräistä rahaa niin Green City -hankkeille, älypyöräteihin ja -ympyröihin, pormestarimalliin. Toivon, että kaupunki tekee tarvittavat toimenpiteet ennen kuin saamme lukea lehdistä, kuinka uimahallin asiakas halvaantui kaaduttuaan ja lyötyään päänsä.

Toivomme myös, että vihdoinkin samaisen niin sanotun ammattikoulun uimahallin II-saunan oveen saataisiin jokin systeemi, että se pysyisi kiinni löylyjä heittäessä.

Asiasta on reklamoitu 16.4.2019 ensimmäisen kerran ja myös liikuntatoimenjohtaja Tommi Langille. Mitään ei ole tapahtunut. Oveen ilmestyi vain ilmoitus: ”Sulje huolella”.

Me vakiokäyttäjät kaikki allekirjoitamme tämän ongelman. Uimahallin käyttäjien turvallisuuden puolesta,