Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hanhien karkotus on suunniteltava

Viime lehdessä ( UL 2.9.) oli mielipidekirjoitus, jonka oli allekirjoittanut Valkoposkihanhien ystävät -ryhmä. Ryhmän kirjoituksen mukaan ”iso osa ihmisistä pitää valkoposkihanhista”.

Salpauksen opiskelijoiden Pikku-Veskulla tekemän tutkimuksen mukaan tuo iso osa oli 5,71 prosenttia ja loput 94,29 prosenttia halusi ne karkotettavan. Kyllä me kaikki lahtelaiset olemme valkoposkihanhien ystäviä, mutta liika on liikaa.

Fakta on, että valkoposkihanhet ovat hyökänneet useiden lahtelaisten kimppuun virkistysalueilla. Laji ei kuulosta kovin lauhkeal­ta minusta eikä hyökkäysten uhreista.

Oli syy hyökkäyksiin mikä tahansa, toimintaan on puututtava. Lahden virkistysalueilla pitää jokaisen lahtelaisen saada liikkua turvallisesti. Tuo viha hanhia kohtaan tulee kasvamaan, jos ongelmaa ei ratkaista. On siis ympäristöteko opastaa hanhet siirtymään muille turvallisemmille alueille.

Lahden talous sakkaa nyt syvällä, ja meillä löytyy Lahdessa varmasti parempaakin käyttöä veroeuroille kuin hanhien ulosteiden kerääminen monta kertaa päivässä, mikä ei todellakaan ole edullista

Jotta valkoposkihanhiongelma saadaan ratkaistua, esitän kokonaisvaltaisen suunnitelman tekemistä koko Lahden alueelle. Suunnitelman tulee sisältää, mitä, koska, missä, milloin ja miten.

Espoon karkotusluvan hakijat ja karkottajat ovat luvanneet tulla auttamaan meitä tänne Lahteen ja kertomaan, miten he onnistuivat Espoossa. Mielestäni tämä apu tulee ottaa vastaan. Toimintasuunnitelma ja uusi lupahakemus on laitettava eteenpäin pikaisesti, sillä kevät yllättää meidät lahtelaiset muuten taas.

Jatketaan keskustelua ja löydetään yhteinen ratkaisu.

Lähetin kahdesti liittymispyynnön Valkoposkihanhien Ystävät -Facebook-ryhmään, mutta ainakaan vielä minua ei ole hyväksytty jäseneksi.

Kaupunginvaltuutettu (kok.)

Rakennus- ja ympäristö­lupa­lautakunnan jäsen