Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Annetaanko hännän heiluttaa koiraa?

Vasemmistoliiton Lahden valtuustoryhmä katsoo, ettei vilpillisellä toiminnalla aikaansaatua, vastoin kaupunginhallituksen selvää ohjetta tehtyä päätöstä voida toimeenpanna.

Kokoomuksen yksityistämishuumainen, säännöistä piittaamaton toiminta ajoi Lahden ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mahdottomaan tilanteeseen, jossa PHHYKY on toteuttamassa mittavaa hanketta, jolla ei ole maksajan hyväksyntää.

Lahden kielteinen kanta on perusteltu yhteisyrityksen ollessa räikeässä ristiriidassa valtakunnan soteuudistuksen kanssa ja luodessa esteitä integraatiolle sekä synnyttäessä monopolitilanteen ja sulkiessa asiakkaalta mahdollisuuden valita julkista tuottajaa.

Perusterveydenhuollon palvelut ovat kuntalaisille tärkeimpiä palveluita, joihin tulee voida paikallisdemokratian kautta vaikuttaa. Hyvinvointikuntayhtymä ja yhtymäkokousedustajat ovat nyt osoittaneet, ettei omistajaohjauksella voida vaikuttaa palveluiden järjestämiseen ja tuottamiseen. On vaikea nähdä, että hyky pystyisi ohjaamaan vähemmistöomistajana yhtiölain suojaamaa yhtiötä, jollei enemmistöomistajalla ole sananvaltaa yhtymäänkään.

Vasemmistoliiton mielestä verovaroilla ei tule lihottaa verokikkailijoita, vaan tuottaa laadukkaita palveluita. Myös tulevaisuudessa yhä keskeisempien digitaalisten palveluiden kehittäminen julkisena palveluna on mahdollista, jos on tahtoa.

Mikäli yhteisyrityspäätöstä ei saada kumottua, on syytä irtaantua perusterveydenhuollon palveluiden osalta villiintyneestä yhtymästä ja palauttaa palvelut kaupungin omaksi toiminnaksi, jolloin myös kaupunkilaisilla on mahdollisuus niihin vaikuttaa.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puolesta,