Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Prosenttilasku ja hyvinvointiyhtymä

Etelä-Suomen Sanomien mielipide-palstalla (14.6.) hankejohtaja Ismo Rautiai­nen mainitsee, että Phhykyn avosairaanhoidosta on ollut ulkoistettuna yli puolet jo useiden vuosien ajan. Tätä yhteisyrityshankkeen johto on korostanut useassa yhtey­dessä.

Asialla ei sinänsä olisi suurtakaan merkitystä, mutta kun laskelma on virheellinen, ja sillä perustellaan erityisen suurta muutosta palveluiden tuottamisessa, on sitä syytä tarkastella lähemmin.

On nimittäin niin, että avosairaanhoitoon kuuluu myös suun terveydenhuolto, jonka toimintaa ei Phhykyssä ole nyt ulkoistettu lainkaan. Kun tämä otetaan huomioon laskennassa, on nyt ulkoistetun toiminnan prosenttiosuus lähempänä neljäsosaa kuin puolikasta. (Yhteisyrityksen toteutuessa suun terveydenhuollon ulkoistusaste nousee nollasta sataan prosenttiin. Tälle ei ole juurikaan esitetty tarvetta tai perustelua.)

Alussa mainitussa kirjoituksessa todetaan: ”Toivon, että keskustelu yhteisyrityksestä perustuu oikeaan tietoon”. Tätä samaa toivoo varmasti myös yhtymän henkilöstö, jota asia koskettaa mitä suurimmassa määrin. Ei pidä ihmetellä, jos henkilöstö epäilee yhteisyrityshankkeen toteutusta, kun laskelma, jolla mm. perustellaan yhteisyrityksen tarpeellisuutta, on virheellinen.

Tulosyksikköpäällikkö, ylihammaslääkäri, Phhyky, Lahti, suun terveydenhuolto