Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Koronavirus ajaa järjestöt tekemään yhteistyötä

Ammatilliset keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava ovat yhdessä olleet suuressa roolissa tehdessään maamme hallitukselle esityksen koronaviruksesta johtuvasta tilanteesta.

Esityksessä on yhdessä Suomen yrittäjien kanssa sovittu yrityksille ja työntekijöille luvatuista aputoimista koronatilanteesta johtuvien taloudellisten vaikeuksien ja niiden aiheuttamien, nopeasti lisääntyneiden lomautus- ja irtisanomistilanteiden takia.

Erityisesti maamme hallituksen hyväksymässä tukipaketissa on hyvää, että työttömyysturvaa koskien karenssit työttömyyskassoissa poistuvat määräaikaisina. Vallitsevassa tilanteessa tämä on oikea suunta, sillä syyttömiä ovat tähän tilanteeseen joutuvat työntekijät joutuessaan lomautetuiksi tai työttömiksi.

Myös yrityksille annettu mahdollisuus käydä yhteistoiminta neuvotteluita nopeammin sekä aloittaa lomautukset aiemmin auttavat ja turvaavat työntekijöiden siirtymistä nopeasti työttömyysturvan piiriin. Hyvää tässä apupaketissa on myös työttömyysturvaan oikeus yrittäjille.

Jotkut tahot ovat syyllistäneet ay-liikettä sekä keskusjärjestöjä jäykiksi ja vanhanaikaisiksi. Nämä edellä mainitut toimet kuitenkin osoittavat että olemme tärkeässä osassa yhteiskunnassamme. Ay-perheenä kannamme vastuumme yhteistyössä Suomen yrittäjien ja maamme hallituksen kanssa Elinkeinoelämän keskusjärjestön loistaessa poissaolollaan.

trukinkuljettaja