Kulttuuri ja viihde

Decades-kiertue saapuu Mukkulaan

Nightwish pysähtyy konserttikiertueellaan Lahteen.

Nightwish soittaa Decades-kiertueellaan varsinkin yhtyeen vanhempaa ja harvinaisempaa tuotantoa. Kuva: Ville Juurikkala

Huippusuositun Nightwish-yhtyeen Decades-maailmankiertue saapuu Mukkulan tapahtumapuistoon lauantaina. Maaliskuussa Pohjois-Amerikasta alkanut kiertue kestää yhteensä yhdeksän kuukautta ja käsittää yhteensä 79 konserttia Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Euroopassa.

Suomessa Nightwish on esiintynyt kiertueen tiimoilta viime viikolla Ilosaarirockissa. Mukkulan konsertin jälkeen yhtye esiintyy vielä joulukuussa Turussa ja Helsingissä.

Mukkulan tapahtumapuiston portit aukeavat yleisölle kello 16. Konsertin aloittavat Beast in Black ja Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus. Nightwish saapuu lavalle yhdeksän jälkeen illalla. Konsertti on ikärajaton lukuunottamatta VIP-aluetta ja anniskelualueita.

Tapahtuma on huomioi­tu liikennejärjestelyissä. Lahden keskustasta ­pääsee tapahtuma-alueelle Koiviston auton Nightwish Nonstop -busseilla. Bussit lähtevät Matkakeskukselta torin kautta tapahtumapuistoon noin vartin välein. Bussimatkan hinta on 3,5 euroa suuntaansa.

Muualta Lahteen saapuvia on huomioitu myös ylimääräisellä Z-junavuorolla, joka lähtee konsertin päättymisen jälkeen Lahdesta kello 23.50.

Nightwish on saavuttanut vuosien aikana suurta suosiota sekä Suomessa että ulkomailla. Decades-maailmankiertue ja sen yhteydessä julkaistava Decades-tuplakokoelma ovat kunnianosoitus yhtyeen 20-vuotiselle taipaleelle.

Nightwish on menestynein suomalainen yhtye kokonaisuudessaan yli kahdeksan miljoonan levymyynnillään. Bändin historiaan mahtuu paljon sekä onnistumisia että rosoja, josta tunnetuimpia lienee solisti Tarja Turusen erottaminen avoimella kirjeellä vuonna 2005. Turusen jälkeen yhtyeen laulaja oli Anette Olzon vuoteen 2012 asti, minkä jälkeen laulajana on toiminut hollantilainen Floor Jansen.

Yhtyeen perustaja Tuomas Holopaisen ja Jansenin lisäksi yhtyeessä vaikuttavat tällä hetkellä kitaristi Erno Vuorinen, rumpali Kai Hahto, laulaja ja basisti Marco Hietala ja säkkipilliä soittava Troy Donockley.

Nightwish Decades: World Tour 2018 lauantaina 21.7. kello 16 alkaen. Normaali lippu 79 euroa, lastenlippu 25 euroa. Alle 2-vuotiaat pääsevät konserttiin ilmaiseksi.

Bändi

Nightwish

Tuomas Holopainen perusti yhtyeen vuonna 1996.

Eniten Emma-palkintoja saanut yhtye 15 palkinnolla.

Teki Suomen rockhistoriaa esiintymällä ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä Lontoon Wembley Arenalla pääesiintyjänä loppuun­myydylle katsomolle.

On julkaissut kahdeksan studioalbumia, neljä livealbumia ja seitsemän kokoelma-albumia.

Mukkulan konsertti on osa Decades-maailmankiertuetta, joka alkoi maaliskuussa ja loppuu joulukuussa.

Kiertueen myötä julkaistaan uusi Decades-tuplakokoelma, joka juhlii yhtyeen 20-vuotista taivalta.

Suosittelemme