Viihde ja kulttuuri

Bengtskärin tarina herää eloon Kino Iiriksen valkokankaalla

Bengtskärin majakan historiaan kuuluu mm. vuonna 1941 käyty taistelu, joka on myös esillä elokuvassa.

Suomen Majakkaseura tuo uutuuselokuvansa Bengtskä- 29rin tarinan Lahden Kino Iirikseen sunnuntaina 22. huhtikuuta. Bengtskärin tarina kertoo Suomen tunnetuimman majakan Bengtskärin historian rakentamiseen johtaneesta dramaattisesta haaksirikosta nykypäivään.

Elokuvaan on saatu runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia, mukana on muun muassa Bengtskä- 29rin puolustusta heinäkuussa 1941 johtaneen Fred Lutherin haastattelu sekä ainutlaatuista materiaalia majakan kunnostuksesta 1990-luvulta.

- Elokuva on saavuttanut suuren suosion eteläisessä Suomessa, joten on syytä odottaa sen kiinnostavan yleisöä myös Lahdessa. Varaudummekin esittämään 40 minuutin elokuvan kahdesti peräkkäin, mikäli sali täyttyy, sanoo Majakkaseuran kiertuevastaava ja elokuvan tuottaja Pekka Väisänen.

Perinteiseen tapaan Majakkaseura järjestää elokuvan yhteydessä myyjäiset, joiden päätuote on tällä kertaa uusi kuuden majakkaelokuvan DVD.

- Lahti on ollut meille perinteisesti hyvä paikka käydä. Majakkakulttuuri kiinnostaa täällä ja meillä on myös runsaasti jäseniä Lahdessa.

Bengtskärin tarina -elokuva

Kino Iiriksessä (Saimaankatu 12) sunnuntaina 22.4. klo 12.

Vapaa pääsy. Lisäksi Majakkaseuran myyjäiset.

Suosittelemme