Viihde ja kulttuuri

Kulttuurialan tunnustus Tuubakimalaiselle

Tuubakimalaisessa soittavat Harri Lidsle (tuuba, juonto) ja Miikka Kallio (piano). Kuva: Juha Taskinen

Lahtelainen Tuubakimalainen-duo on tehnyt uraa uurtavaa työtä lastenmusiikin saralla huikealla menestyksellä, mikä perustuu esiintyjien ja yleisön luontevaan vuorovaikutukseen. He pitivät jo 1000. konserttinsa ihan kohta eli 24.11.2017. Tuubakimalaisessa soittavat Harri Lidsle (tuuba, juonto) ja Miikka Kallio (piano).

Tuubakimalainen tutustuttaa lapsia ja nuoria klassiseen musiikkiin sekä vaskipuhaltimiin, jotka vuosien varrella ovat saaneet lukemattoman määrän uusia ystäviä ja soittajia eri puolilla Suomea. Tuubakimalainen-konsertteja on järjestetty vuodesta 2003 alkaen. Konserteista on versiot jokaiselle ikäluokalle.

Kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä. Kulttuurialan tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1981 alkaen. Viime vuosien palkitut ovat videokuvaaja Keijo Skippari (2016), kirjailija Kalle Veirto (2015) ja Lahti Big Band ry (2014).

Fakta

Näin valinnat tehtiin

Tänä vuonna kaupunkilaiset saivat ehdottaa, kenelle kuuluu Lahden kulttuurialan tunntustuspalkinto ja Vuoden lahtelaisesta urheiluteosta myönnettävä tunnustus.

Kumpaankin kategoriaan esitettiin viitisenkymmentä eri tahoa palkittavaksi.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta halusi nostaa ehdotuksista esiin lastenkulttuurin ja vapaaehtoistyön.

Palkittavat päätti Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunta kokouksessaan 22.11.2017. Palkinnot luovutetaan myöhemmin järjestettävässä palkitsemistilaisuudessa.

Suosittelemme