Viihde ja kulttuuri

Siltsu säihkyy Sibeliustalossa

Vain elämää -ohjelmassakin nähdyn Jari Sillanpään Valokeilassa-kiertue saapuu Lahteen.

Uupumattomana esiintyjänä tunnetun Jari Sillanpään edellisestä konserttikiertueesta on kulunut jo vuosia. Syksyllä 2013 ja keväällä 2014 hän tähditti lähes kaikilla konserttipaikkakunnilla loppuunmyytyä Liekeissä-kiertuetta.

Sillanpään uusi kiertue on vauhdissa ja ulottuu Lahteenkin tulevalla viikolla. Laulaja kertoi kiertueen alla odottavansa konsertteja innolla ja täynnä energiaa.

- Pitkissä konserttikiertueissa on aina jotain erityisen jännää ja kiihottavaa, joka alkaa jo niiden suunnitteluvaiheessa.

Tämänkertainen konserttikiertue poikkeaa aiemmista.

- Tällä kertaa olen päätynyt poikkeuksellisen intiimiin ja vähäeleiseen toteutukseen. Haluan päästä mahdollisimman läheiseen ja sydämelliseen yhteyteen yleisön kanssa, ilman isoa orkesteria, ilotulitteita tai rempseää rekvisiittaa.

- Hienojen laulujen lisäksi vain valokeila ja pieni bändi ovat nyt se, mitä haluan yleisölle tarjota, Sillanpää summaa.

Kiertueella laulajaa säestää hänen pitkäaikainen yhteistyökumppaninsa, kapellimestari ja pianisti Heikki Elo. Elon lisäksi lavalle nousevat näillä näkymin kitaristi ja puhallinsoittaja. Tavoitteena on luoda konsertteihin taianomaisen herkkä ja akustinen, miltei unplugged-henkinen tunnelma.

Herkän ja akustisen puolen ohella luvassa on vauhtiakin. Sillanpää on aina ollut varma ja taitava esiintyjä, joka osaa myös ottaa yleisön haltuun henkilökohtaisilla tarinoilla ja huumorilla.

- Laulan itselleni tärkeitä ja koskettavia lauluja, mutta jo ohjelmistoa laatiessani otan tietysti huomioon yleisön toiveet. Kun konsertissa vauhti kiihtyy, annan palaa täysillä. Mutta silloin, kun herkistellään ja pysähdytään romantisoimaan, odotan kuulevani jokaisen huokauksenkin salista.”

Valokeilassa - Jari Sillanpää

Konsertti torstaina 26.10. klo 19 Sibeliustalon pääsalissa (Ankkurikatu 7).

Suosittelemme