Viihde ja kulttuuri

Francine on nyt kolmekymppinen - ”Parasta housut jalassa”

Francine lähtee pian juhlakiertueelle ja julkaisi juuri uutta musiikkia. Kuva: Jani Mahkonen / Lomagraphics

Lahtelaisyhtye Francine täyttää kunnioitettavat 30 vuotta, ja starttaa juhlakiertueen tällä viikolla. Trion nokkamies Pete Salomaa on ylpeä siitä, että Francine edelleen porskuttaa vahvasti eteenpäin.

- Vaikka en niin kauheasti nostalgiasta ja taaksepäin katsomisesta diggaakaan, on mahtavaa lähteä kiertueelle juhlistamaan 30-vuotiasta Francinea. Paljon on nimittäin bändinä tehty ja nähty. Bändejä ja erilaisia musatrendejä on näiden 30 vuoden aikana tullut ja mennyt lukematon määrä, Salomaa kertoo tunnelmistaan kiertueen alla.

Hulppealla nimellä Francine - 30 years of Rock’n’Roll: From Shake My Bones to NoMeansNo! siunattu kiertue alkaa tänään Porista, ja kattaa kahden kuukauden aikana yhteensä kymmenen paikkakuntaa. Huipennus on 2.12. Lahdessa Möysän Musaklubilla.

Francine tunnetaan muun muassa Goodbye Forever, She Bop ja King for a Day -hiteistään.

Koko yhtyeen, eli Pete Salomaan, Antti Kukkolan ja rumpupatterin taakse yhtyeeseen palanneen Alec Hirst-Geen palo keikoille ja studioon on yhä kuuma. Ensi maaliskuussa Bluelight Records julkaisee Francinen uuden albumin, josta ennakkomaistiaiset on saatu äskettäin julkaistun NoMeansNo!-singlen muodossa.

Kappaleen on äänittänyt ja tuottanut Kotiteollisuus-yhtyeestä tuttu Miitri Aaltonen, ja sen musiikkivideo julkaistaan kiertueen avajaispäivänä.

Salomaan mukaan häneltä on monesti kysytty, onko jokin keikka erityisesti jäänyt mieleen 30 vuoden ajalta.

- Sellaista yhtä keikkaa ei oikeastaan ole. Jokainen niistä sadoista keikoista, joita olemme tehneet ovat olleet jokainen omalla tavallaan erityisiä. Jossain yleisö on ollut uskomaton, joskus taas olosuhteet ovat olleet uskomattomat. Hyvässä tai pahassa, Salomaa sanoo.

Syitä unohtumattomaan ja hyvään keikkaan on Salomaan mukaan tuhansia.

- Jonkun keikan kova juttu on ollut se, että keikka on ollut esimerkiksi Los Angelesissa, Prahassa tai vaikkapa vain kotikaupungissamme Lahdessa. Joskus bändi on ollut erityisen hyvässä iskussa, vaikkei yleisöä olisi ollut nimeksikään.

- Soittaminen on yksinkertaisesti parasta mitä ihminen voi vaatteet päällä tehdä. Siihen kun vielä lisätään uskomattoman upeat fanit, niin ei ihme, että sedät jaksavat vielä heilua. Francine ei todellakaan ole sanonut viimeistä sanaansa!

Suosittelemme