Viihde ja kulttuuri

Festivaali jää ilman nurmea

Summer Up valtaa Mukkulan tapahtumapuiston viikonloppuna. Haastavaksi tilanteen tosin tekee vastikään istutettu nurmikko, joka ei ole vielä viikkoa ennen festivaalia ehtinyt itää kunnolla. Lisäksi tapahtuma-alue on myllätty ja täynnä maansiirtokoneita.

- Eihän tämä näytä ihan vielä festarialueelta, mutta kyllä siitä hyvä tulee, kommentoi tapahtuman tuottaja Erik Jääskeläinen.

Vasta pari viikkoa sitten istutettu nurmikko joudutaan todennäköisesti istuttamaan uudestaan festivaalin jälkeen. Sitä on mahdotonta suojella festarikävijöiltä.

- En tiedä, mikä järki oli kaksi viikkoa sitten istuttaa nurmikko kun tiedettiin festarista, Jääskeläinen ihmettelee.

Lahden kaupungin ylläpitohortonomi Seija Nurkkalan mukaan nurmikon istutus on aloitettu hyvissä ajoin. Hän kertoo, että kunnostuksen tarve riippuu säästä ja nurmen tilasta. Tapahtumapuistoon on tulossa ilmaiskonsertti myöhemmin kesällä, joten istutus oli aloitettava ennen Summer Upia.

Myllerretty tapahtuma-alue tulee luultavasti olemaan keskeneräinen vielä ensi vuonna. Alueella on tapahtunut paljon muutoksia: vanhat vessarakennukset on viety pois ja maata muokattu. Lisää on vielä luvassa, sillä alueelle tullaan rakentamaan uudet vessat ja suihkutilat. Tänä vuonna Summer Upiin tuodaan erilliset suihkukontit. Sisäänkäyntiäkin muokataan tarpeita vastaavaksi, sillä Ritaniemenkatua levennetään seitsemän metriä. 29 Festivaalin suunnittelussa on tänä vuonna otettu uudella tavalla huomioon tilat ja aikataulutus.

- Lahti-stagen paikka on vaihdettu pois Sinisiipi-tilan luota, järven rannalle tulee lounge-tila. Viime vuonna ne olivat turhan lähekkäin. Tuli palautetta, että toisella korvalla kuulee yhden keikan ja toisella toisen. Nyt ollaan aikataulutettu niin, että on mahdollista nähdä kaikki esiintyjät, Jääskeläinen selventää.

Tänä vuonna Summer Up ja Lahden yöt -tapahtuma järjestetään samaan aikaan. Jääskeläinen ei pidä tapahtumia kuitenkaan toistensa kilpailijoina.

- Ollaan kyllä mietitty päällekkäisyyttä. Meillä on nuorempaa yleisöä, Lahden öissä ehkä varttuneempaa. Lisäksi meille tulee myös ulkopaikkakunnilta porukkaa, Lahden yöt on taas enemmän just lahtelaisille tarkoitettu, hän pohtii.

Viime vuosien tapaan myös kulkeminen festaripaikalle ja pois on otettu huomioon. Bussit kulkevat festivaalin aikana keskustan kautta Mukkulaan. Bussilla pääsee takaisin keskustaan festivaalin jälkeenkin. Lisäksi VR on järjestänyt lauantai-illaksi ylimääräisen vuoron Helsinkiin.

Haapalankadulle ja Laatikkotehtaankadulle tulee maksullinen pysäköintialue. Kaduille tulevien vinoparkkien vuoksi molemmat kadut ovat tapahtuman ajan yksisuuntaiset. Lisäksi Niemenkatu on suljettu yksityisautoilijoilta lukuun ottamatta lähiasukkaita.

Reetta Multanen
reetta.multanen@uusilahti.fi

Suosittelemme