Viihde ja kulttuuri

Pienpanimoiden juhlaa satamassa

Satamassa pääsee taas maistelemaan pienpaimoiden tuotteita Suuret oluet – pienet panimot -tapahtumassa. Kuva: Mirja Hussain

Suuret oluet - pienet panimot -tapahtuma kokoaa oluen ystävät Lahden satamaan viikonvaihteessa.

Pääosassa tapahtumassa ovat kotimaisten pienpanimoiden oluet, siiderit, tisleet ja virvoitusjuomat. Erilaisia maisteltavia juomia tapahtumassa on yli 100. Tarjolla on myös oluen kyytipojaksi sopivia ruokia. Tapahtumien järjestelyistä vastaa Lammin Sahti yhteistyössä Pienpanimoliiton kanssa.

Lahden ja lähialueen pienpanimoista mukana ovat Hollolan Hirvi, Lammin Sahti ja Teerenpeli.

Tapahtuma järjestetään nyt kuudettatoista kertaa. Koko tapahtuma on saanut alkunsa Lahdesta ja se on levittäytynyt myös Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Jyväskylään ja tänä vuonna myös Ouluun. Tapahtumasta onkin vuosien myötä kasvanut Suomen suurin pienpanimotapahtuma, joissa viime vuonna kävi yli 44 000 vierailijaa.

Oluiden ja siidereiden ohella sahti on Lahden tapahtumassa vahvasti esillä. Festivaalin yhteydessä järjestetään Sahdinvalmistuksen SM-kilpailujen Lahden karsinta lauantaina 1.7. Kilpailun järjestelyistä vastaa Sahtilahti-yhdistys.

Yleisö satamassa viihdyttävät E.Karppinen & The Band of Glands, Ressu ja Jussi Acoustic, Heli & Heljanka sekä Heikki Hela & Akustinen Kokemus.

Vuosien kokemusten siivittämänä tapahtumassa käytetään festivaalin omia, pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistoksi tai palauttaa, jolloin saa hyvityksen. Tänä vuonna myynnissä on myös pieniä maistelulaseja.

Suuret oluet - pienet panimot -tapahtuma

Lahden matkustajasatamassa torstaina 29.6. klo 15-24, perjantaina ja lauantaina klo 12-24. Alueelle on vapaa pääsy klo 18:aan saakka.

Suosittelemme