Viihde ja kulttuuri

Salinkallion musiikkinäytelmässä kuullaan hittimusiikkia raksalla

Salinkallion musiikkiteatterikerhon näytelmää tahdittavat muun muassa ABBAn ja Palefacen kappaleet.

Salinkallion koulun musiikkiteatterikerho esittelee yleisölle kolmannen tuotoksensa, joka on musiikkinäytelmä Galaxy 3000P.

Näytelmä sijoittuu rakennustyömaalle, jossa värikäs joukko erilaisia työntekijöitä työskentelee. Näytelmässä lauletaan ja tanssitaan vanhojen ja uudenpienkin hittien tahtiin. Esityksessä kuullaan kappaleet muun muassa ABBAn ja Palefacen tuotannoista.

Lisäksi työmaalla vierailee työntekijöiden läheisiä ja heidän mukanaan tuomia henkilöitä. Osalla työntekijöistä ja ulkopuolisista hahmoista on unelmia, joista yhteen myös Galaxy3000P-niminen laite liittyy.

Seitsemännen luokan oppilas, näyttelijä ja käsikirjoittaja Viola Laine innostui osallistumaan tämänvuotiseen näytelmään nähtyään viime vuonna musiikkiteatterikerhon edellisen näytelmän. Violalla ei ole aikaisempaa kokemusta näytelmän tekemisestä.

Galaxy3000P-näytelmässä Viola esittää huijarihahmoa, joka pyrkii tarjoamaan muille sitä, mitä he haluavat. Viola toteaa käsikirjoituksen tekemisen ja hahmojen luomisen olleen vaikeinta näytelmän tekemisessä.

Näytelmän ohjaajana, näyttelijänä ja käsikirjoittajana toiminut Siiri Saarinen kertoo, että teoksessa kyse on itsensä etsimisestä, valintojen tekemisestä ja ystävyydestä. Viola Laine lisää:

- Galaxy3000P:n sanoma on, että yhdessä hommat menee eteenpäin ja onnistuu.

Toisena ohjaajana tässä projektissa on toiminut yhdeksännen luokan oppilas Menna Huhtinen. Hänen mukaansa viime vuonna oli niin hauskaa olla mukana näytelmäprojektissa, että hän halusi olla mukana tänäkin vuonna.

Menna suosittelee näytelmää:

- Koska Galaxy3000P on ihan erilainen, mitä aiemmin on tehty ja se on hyvin hauska.

Näytelmä on käsikirjoituksesta alkaen nuorten käsialaa. Mukana on 13 näyttelijää, lavasteryhmä, laulajia, soittajia ja tekniikasta vastaavia oppilaita. Lauluja ja tansseja rytmittää oppilaista ja opettajista koottu bändi.

Myös ohjaajina toimivat oppilaat yhdessä opettajien kanssa. Tänäkin vuonna näytelmän toteuttamiseen on saatu tukea Koulutuksellinen tasa-arvo -hankkeesta.

Galaxy3000P-musiikkinäytelmä

Yleisölle avoimet esitykset keskiviikkona 24.5. klo 18 ja perjantaina 26.5. klo 13 Salinkallion koululla (Salinmäentie 1). Esitys on ilmainen.

Suosittelemme