Viihde ja kulttuuri

Uusi JumalAuta-klubi pöllyttää tabuja

Jippu ja Jukka Leppilampi esiintyvät ensimmäisessä JumalAuta-illassa, joka on järjestäjien mukaan ”himpun verran henkevämpi musaklubi”. Kuva: Panu Rissanen

Lahtelainen Katu-klubi laajentaa ohjelmatarjontaansa, ja järjestää tänään perjantaina ensimmäistä kertaa JumalAuta-klubin. Uusi konsepti haluaa tarjota hyvän musiikin lisäksi tarttumapintaa syvällisemmällekin pohdinnalle elämästä.

Ensimmäisellä JumalAuta-keikalla esiintyy äskettäin Made in heaven -levynsä julkaissut Jippu sekä pitkän linjan musiikintekijä Jukka Leppilampi.

Keikan lomassa artistivieraat avaavat kokemuksiaan kristityn kipuilusta mustavalkoisessa maailmassa, ja haastavat pinttyneitä tabuja hengellisyyden ympäriltä. Järjestäjät uskovat että kertakäyttökulttuurin ja pinnallisuuden vastapainoksi kaivataan syvällisyyttä ja avointa dialogia. Yleisö voi osallistua keskusteluun myös runon muodossa: puoli tuntia ennen kello 21 alkavaa keikkaa luvassa on avoin mikki, eli lava on vapaa kaiken kansan runoilulle.

Klubin järjestäjät ovat kyllästyneet vastakkainasetteluun ja halusivat järjestää tapahtuman, jossa ei osoitella eikä lokeroida.

- Klubin takana on joukko erilaisia ihmisiä, Jeesus-kansaa ja puolipakanoita, joita yhdistää rakkaus hyvään musiikkiin ja kiinnostus ihmisten tarinoihin, kertoo yksi järjestäjistä, Kansan raamattuseuran avioparityökoordinaattori Panu Rissanen.

Klubin järjestävät yhteistyössä muun muassa Kansan raamattuseura, Lahden seudun kristittyjen yhteys, Lahden Runomaraton ry, ISOKuva, Beauty Designer`s Room ja Mainostoimisto EXX group.

Jippu ja Jukka Leppilampi keikalla

JumalAuta-illassa perjantaina 17.2. klo 20 alkaen Katu-klubilla.

Suosittelemme