Urheilu

Pelicansin luottopakki Miihkali Teppo starttaa CHL-turneelle jo viidettä kertaa

Harjoituskaudella Miihkali Teppo kertoo saaneensa siirron vasemmalta oikeaksi puolustajaksi. ”Onkohan se ylennys vai alennus, mene ja tiedä”, stadilainen pohtii. Kuva: Aatu Raninen

Pelicans ansaitsi viime kevään SM-liigan runkosarjan 3. sijallaan paikan Champions Hockey Leagueen, jota pelataan Lahdessa ensimmäistä kertaa perjantaina.

Mestareiden liigaan pääsee siis muitakin kuin mitalisteja. Suomen muut paikat menivät kultaa voittaneelle HPK:lle, sekä hopea-Kärpille ja pronssi-Tapparalle.

Pelicansilla on yksitoista pelaajaa, jotka ovat urallaan pelanneet seurajoukkueiden turnauksissa, eli Champions Hockey Leaguessa, sitä edeltäneissä European Trophyssa (ET) ja European Champions Cupissa sekä vuoden vaihteen Spengler Cupissa.

CHL:sta kokenein on puolustaja Miihkali Teppo, 26. Seitsemännen liigakautensa aloittava luottopakki ehti HIFK:n kanssa olla mukana neljänä syksynä 24 ottelun verran.

Uusia tilanteita ja outoja pelaajia tulee vastaan. Miihkali Teppo

– Onhan se aina hienoa lähteä ulkomaille joukkueen kanssa. Se tiivistää ryhmää, kun ollaan yhdessä monta päivää 24/7, Teppo tietää.

HIFK:lle arpa heitti vastaan joukkueita pääasiassa Ruotsista, Sveitsistä ja Saksasta, eksoottisimpana ehkä puolalainen Cracowia.

– Faneja Keski-Euroopassa yleensä on paljon, ja äänekkäitä. Hallit ovat täynnä jo ennen kauden alkua.

– Onneksi (Tomi) Karhunen maalilla huutaa sen verran lujaa, että me puolustajat kuulemme ohjeet.

- - -

Kaudella 2014-15 alkunsa saaneessa CHL:ssa pelaa 32 joukkuetta kahdeksassa neljän joukkueen alkulohkossa. Lohkossa kukin vastustaja kohdataan kahdesti, eli otteluita tulee vähintään kuusi. Lohkon kaksi parasta pääsee jatkoon.

D-lohkon ennakkoasetelmissa HC Lausanne on pieni suosikki, ja Pelicans haastajan asemassa kilpailemassa toisesta jatkopaikasta Trinecin kanssa.

– (Entinen joukkuekaveri) Partasen Mika pelasi loppukaudesta Lausannessa,ja kehui sitä laadukkaaksi, mutta muuten ei ole hirveästi hajua näistä joukkueista, Teppo toteaa tiistain aamuharjoitusten jälkihiessä.

– Eiköhän niistä tällä viikolla kerrota tarvittava.

Lokakuussa alkulohko päätetään kotona ja vieraissa Junost Minskiä vastaan.

– Minskiin on kiva mennä, pelasin siellä U18 MM-kisoissa, ja oltiin yhteensä kolme viikkoa paikan päällä.

Eli tuoreen kollegan Pavel Vorobeyn ohella Pelicansilla on toinenkin Valko-Venäjän asiantuntija?

– No, ei ehkä ihan niin voi sanoa, olin silloin 17-vuotias, sahattiin vain hotellin ja jäähallin väliä, Teppo naurahtaa.

- - -

CHL muuttaa kauteen valmistautumisen rytmiä.

– Pari viikkoa aiemmin on oltava peli valmiina ja pelikirja joka pelaajalla sisäistettynä. Viisikkoharjoitteet ja otteluvideoiden katseleminen otettiin mukaan nopeammin kuin viime syksynä.

Liigajyrälle kansainväliset joukkueet tarjoavat myös urheilullisia virikkeitä.

– Uusia tilanteita ja outoja pelaajia tulee vastaan. Varsinkin ruotsalaisilla ja sveitsiläisillä joukkueilla pelitempo on ollut kova.

– Suomalaiset joukkueet ja tuntee aika hyvin, mutta eri maissa pelataan vähän eri taktiikoilla. Siitä voi saada jotain lisää omaankin pelaamisen kotimaan sarjassa.

Ensi viikolla Pelicans matkustaa Tshekin kautta Sveitsiin.

– Reissulla menee viisi-kuusi päivää. Ottelut valmistavat meitä tulevaan, mutta matkan rasituksetkin pitää osata levätä pois ja ajaa taas koneet ylös Liigan alkuun, Teppo muistuttaa.

Alkavasta kaudesta puolustajalla on hyvä kutina.

– Neljä kovaa peliä tähän, niin olemme valmiina Liigaan.

Entä omat tavoitteet?

– Vähemmän päästettyjä maaleja, hyvää viisikkopeliä ja uusi piste-ennätys!

Pelicans–Trinec (CZE) perjantaina 30.8. kello 19.00 ja Pelicans–Lausanne (SUI) sunnuntaina 1.9. kello 19 Isku Areenalla.

Champions Hockey League

Finaalit olleet Frölundan voittokulkua

2019: Frölunda Indians (SWE) – Red Bull München (GER) 3–1

2018: Växjö Lakers (SWE) – JYP 0–2

2017: Frölunda Indians (SWE) – Sparta Praha (CZE) 4–3

2016: Kärpät – Frölunda Indians (SWE) 1–2

2015: Luulaja (SWE) – Frölunda Indians (SWE) 4–2

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme