Urheilu

Pelicans pääsee HIFK:n kimppuun täydellä miehistöllä – "Keskiviikkona nostetaan intensiteettiä"

Pelicansin päävalmentaja Ville Niemisen mukaan alkuviikon harjoituksissa koneita ajettiin vielä alas. Keskiviikon harjoituksissa vaatimustaso nostetaan ylös, jotta joukkue olisi valmis puolivälierien avaukseen torstaina Isku Areenalla. Kuva: Sami Kuusivirta

Pelicansin lähtökohdat puolivälieräsarjaan Helsingin IFK:ta vastaan ovat monilta osin erinomaiset, niin myös terveystilanteen puolesta.

­– Kyllä, tänään olivat kaikki jäällä, se on hienoa, päävalmentaja Ville Nieminen sai ilokseen todeta tiistain aamupäivän jääharjoitusten jälkeen.

Jalkeilla on siis käytännössä paras mahdollinen kokoonpano, pois lukien koko kauden sivussa oleva puolustaja Nico Manelius.

Käytettävissä on viisi kentällistä pelaajia, joten joidenkin lepuuttaminen ja tuoreempien hyödyntäminen on mahdollista tiiviissä sarjassa, jonka otteluita tahkotaan torstaista alkaen joka toinen ilta.

Keskiviikkona nostetaan intensiteettiä, tempoa ja kamppailukovuutta. Ville Nieminen

Mestis-karsinnat lauantaina aloittavaan yhteistyöseura Peliittoihin tai sieltä Lahteen pelaajia ei voi enää liikuttaa. Sen sijaan esimerkiksi puolustajat Jarkko Pynnönen ja Santtu Kinnunen voivat pelata ja ovatkin jo pelanneet parhaillaan käynnissä olevissa A-nuorten pudotuspeleissä. Myöhään tiistai-iltana Pelicansin A-nuoret pudotti puolivälierissä juuri HIFK:n voitoin 3–1.

Maanantaina ja tiistaina Liiga-Pelicansin harjoituksissa ei Niemisen mukaan menty vielä täyttä hönkää. Jäälle jätettiin omatoimista aikaa, ja keskushyökkääjät esimerkiksi hioivat vielä aloituksia.

– Ovat koko kauden hioneet. Vähän ne ovat parantuneetkin viime kaudesta ja runkosarjan lopun voittopeleissä oli monessa tosi hyvät prosentit, Nieminen toteaa.

Keskiviikosta alkaen ruuvia kiristetään kohti torstaita.

– Sitten nostetaan intensiteettiä, tempoa ja kamppailukovuutta, Nieminen lupaa.

– Nyt on se aika kun ne (pelitavan erilaiset keinot) kaivetaan esiin, ehkä hitaammatkin lähdöt. Pitkä playoff-sarja tulee, ja lopputulos on joka tapauksessa oikeudenmukainen. Sitä meidän ei tarvitse jännittää, Nieminen pohtii.

Ensimmäinen puolivälierä Pelicans–HIFK torstaina 21.3. kello 18.30 Isku Areenalla.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme