Urheilu

Ilkka Vuoren lähtö hämmensi – "Se on sovittu ja puhuttu"

Kolmen vuoden pelitauolta palanneen Ilkka Vuoren otteet olivat lennokkaita, mutta pelaaja ja seura päätyivät kuitenkin viikonloppuna yllättäen purkamaan sopimuksen. Kuva: Katja Luoma

Koripallon 1A-divisioonan piikkipaikalla porhaltava Lahti Basketball jysäytti sunnuntaina ison uutisen: Ilkka Vuoren sopimus on purettu.

Kolmen vuoden pelitauolta parketille palannut kokenut takamies pelasi pätevästi. Peliaikaa heltisi joukkueen kuudenneksi eniten (keskiarvo 22:53) ja takamiehistä kolmanneksi eniten.

Päällisin puolin kaikki näytti olevan kunnossa, joten eripura yllätti monet. Niin myös seuran, jonka tiedotteessa sanottiin Vuoren olleen tyytymätön rooliinsa, eikä asian sovittelukaan onnistunut.

– Tämä on toisen osapuolen näkemys, minun näkemykseni on erilainen, Vuori kirjoitti Twitter-tilillään.

En tiedä, olisiko sopivaa korvaajaa ollut tarjolla tai olisimmeko edes hankkineet. Päävalmentaja Petri Velling

Myöhemmin Vuori ja päävalmentaja Petri Velling kommentoivat tahoillaan, että asia on käyty yhdessä läpi, mutta juuri sen enempää osapuolet eivät enää halunneet tapausta avata.

Velling vahvistaa Uudelle Lahdelle, että asia nousi pintaan toissa maanantaina (18.2.) ja sitä yritettiin viikon mittaan tuloksetta ratkaista.

– Se on sovittu ja puhuttu. Hyväksyn ”Ilen” näkemyksen. Tällaista urheilussa tulee esiin välillä, ei tässä sen ihmeellisemmästä ole kysymys, Velling toteaa.

Vuoren lähtö osui sikäli harmilliseen kohtaan, että pelaajasiirtojen takaraja oli umpeutunut vain paria päivää aiemmin.

– En tiedä, olisiko sopivaa korvaajaa ollut tarjolla tai olisimmeko edes hankkineet. Sellainen muutos voisi tässä kohtaa turhaan sekoittaakin pakkaa, Velling muistuttaa.

– Meiltä löytyy edelleen yhdeksän hyvää pelaajaa, joihin luotan täysin. Tehtävä on nyt mennä nykyisillä pelaajilla päätyyn asti, hän jatkaa.

Lisää Lahti Basketballin tilanteesta tänään ilmestyneessä paperilehdessä.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme