Urheilu

Miro Keskitalo sai synttärilahjaksi siirron Lahteen

Siirtorajalla KooKoosta Lahteen saapunut Miro Keskitalo, 23, haluaa Pelicansissa kehittää erityisesti puolustuspeliään. Kuva: Aatu Raninen

Perjantaina siirto KooKoosta Pelicansiin ja lauantaina 23-vuotissynttärit. Siinä oli tiivistettynä Miro Keskitalon toissa viikonloppu. Puolustaja siirtyi aivan siirtorajan kynnyksellä Lahteen.

– Se oli aikainen synttärilahja. Hauska tänne oli tulla, ja nyt sitten opetellaan Pelicans-kiekkoa, sanoo Keskitalo, joka pääsee KooKoon alkukauden hurmoksen hiivuttua nyt hyppäämään pudotuspeleihin valmistautuvan Pelicansin kyytiin.

Kuuden keskinäisen ottelun perusteella pelikaanien tyyli on tullut tutuksi.

– Kovemmin mennään kimppuun kuin KooKoo. Vastustajalle ei jätetä paljoa aikaa, vaan koko ajan tulee joku päälle kentän kaikilla alueilla, Keskitalo arvioi eroja, joita Isku Areenan pienempi kaukalokin osaltaan luo.

– Vähän erilaista lätkää, mutta luulen sen sopivan minulle. Saa rohkeasti pelata, virheitä ei jäälle lähdetä pelkäämään.

Vuoden vaihteen jälkeen Keskitalo on pelannut vain viisi ottelua, eikä pelannut myöskään menneen viikonlopun Ässät- ja Jukurit-otteluissa.

– Toivottavasti pääsen pian pelaamaan, tässä tarvitsee nyt pelejä alle.

Aiempaa pudotuspelikokemusta hänellä on samat viisi ottelua Turun Palloseurasta keväältä 2017.

– Silloin se jäi lyhyeen polvivamman takia, Keskitalo muistaa.

Vantaalla syntynyt Jokereiden kasvatti muutti 18-vuotiaana Turkuun, ja nousi TPS:n junioreista liigaympyröihin. Ikäisekseen Keskitalo on jo melko kokenut 217 liigaottelun pelaaja, sekä Suomen U18 ja U20 MM-kisakävijä. Viime kaudella hän lähti suuremman roolin perässä Kouvolaan.

– Kehitystä siellä tuli, mutta olisi voinut enemmänkin. Tasaisesti pitäisi pystyä pelaamaan läpi kauden, sekä parantaa fysiikkaa ja saada lisää lihasta kroppaan.

Ulottuva (187 cm) Keskitalo onkin ollut enemmän kiekollinen pakki, jolla on petrattavaa kiekottomassa toiminnassa. Syksyllä hän väläytti jo Tapparaa vastaan tehot 0+3 ja myöhemmin 0+7 kahdeksaan otteluun, pelaten ylivoimallakin.

– Kiekollinen peli ja rohkeus on pienestä pitäen ollut vahvuuteni. Nyt on itsestä kiinni tuleeko jatkoa Pelicansissa, sanoo 1+1-mallisen sopimuksen tehnyt Keskitalo.

Pelicansin ottelut tällä viikolla: keskiviikkona 27.2. TPS–Pelicans, lauantaina 2.3. Pelicans–JYP.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme