Urheilu

LASB:lla on vielä panosta sarjapaikan säilyttämiseen

Rasmus Kainulainen johtaa oranssipaitaisen LASB:n sisäistä pistepörssiä, kun Salibandyliigan 26 ottelun runkosarjasta on jäljellä neljä peliä. Kuva: Sami Kuusivirta

LASB:n miesten edustusjoukkueen mahdollisuudet päästä Salibandyliigan pudotuspeleihin ovat enää lähinnä teoreettiset, kun joukkueella on jäljellä neljä runkosarjan ottelua.

Yhdentenätoista oleva LASB on kerännyt 22 ottelussa 21 sarjapistettä. Ero kahdeksantena olevaan Nokian KrP:hen (29 pistettä) on kahdeksan pistettä, mutta suorilla kolmen pisteen voitoillakin välimatkan kurominen vaatisi täydellisen onnistumisen, koska nokialaisilla pelattuja otteluita on kaksi vähemmän. Joukkueet pelaavat runkosarjassa yhteensä 26 ottelua.

Panosta LASB:lla silti vielä riittää turvatakseen sarjapaikkansa ensi kaudeksi. Salibandyliigan sijoille 12 ja 13 päätyneet ­joukkueet pelaavat playout-ottelusarjan, jonka hävinnyt karsii liigapaikasta 1. divisioonan finaalin hävinnyttä joukkuet­ta vastaan. Kahdentenatoista on nyt OLS tasapistein (21) LASB:n kanssa.

Viime viikonloppuna LASB hävisi pohjoisen vieraskiertueellaan juuri OLS:lle maalein 6–5 sekä SPV:lle 7–5.

Lahtelaisten parhaat pistemiehet ovat Rasmus Kainulainen tehoilla 23+12=25, Perttu Koljonen 18+11=29 ja Roope Kainulainen 16+5=21.

LASB:n seuraavat ottelut ovat maanantaina 11.1. Koovee–LASB ja lauantaina 23.2. kello 17 LASB–Nokian KrP.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme