Urheilu

Reippaan naiset juhlivat konsertilla – laulajaksi kelpaa Kuusysin mies

Reippaan Naiset Ry on vuosien varrella ollut monessa mukana. Puheenjohtaja Anitta Hukka auttoi Reippaan 125-vuotisnäyttelyn ripustamisessa kaksi vuotta sitten. Kuva: Sami Kuusivirta

Tammikuun lopussa syntymäpäiviään juhlii yhdistys, jolla on jo pitkään ollut tärkeä rooli lahtelaisten lasten ja nuorten urheilun mahdollistajana.

Kun pelataan jalkapalloa, tarvitaan rahaa harjoituksiin ja pelimatkoihin. Reippaan Naiset ry on 40 vuoden ajan kerännyt varoja FC Reippaan junioreille, erityisesti vähävaraisista perheistä tuleville.

– Tällä hetkellä jäseniä yhdistyksessä on kolmetoista, ja he ovat tosi aktiivisia, yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2004 toiminut Anitta Hukka kertoo.

Useimmiten Reippaan Naisiin liitytään oman lapsen harrastuksen myötä.

– Alun perin jäseniä on ollut paljon enemmänkin, mutta moni on tietysti jäänyt pois harrastuksen loputtua, Hukka sanoo.

Reippaan naisjaosto perustettiin vuonna 1979, ja vuonna 1994 se sai nimekseen Reippaan Naiset.

Toiminta on säilynyt pääpiirteittäin samanlaisena. Yhdistys esimerkiksi tekee talkootöitä, avustaa Lahti Soccer -turnauksen järjestelyissä ja hoitaa tarjoilut kauden päättäjäisissä.

– Tehtävämme ovat vapaaehtoisia, eivätkä sido mihinkään. Niihin voi tulla, kun itselle sopii.

Pieni, mutta pippurinen yhdistys onkin vuosien saatossa kerännyt junioreille lähes 300 000 euroa. Avustuspyyntöjen määrä vaihtelee vuosittain.

– Suurin muutos on ollut se, kun aloitimme pääsylippujen myymisen FC Lahden otteluissa vuonna 2005. Se toi meille säännöllisiä hommia ja tuloja, Hukka sanoo.

Nykyinen jäsenistö viihtyy yhä talkoissa, vaikka lapset eivät enää mustaoransseissa palloilisikaan.

– Olemme tiivis ryhmä, jolla on mukavaa keskenään. Mukana on yhä pari alkuperäistä jäsentä, ja vain kahdella omat pojat pelaavat Reippaassa, Hukka sanoo.

Tasavuosien kunniaksi yhdistys järjestää ensi keskiviikkona Lahden Ristinkirkossa konsertin, jossa esiintyvät Irina ja Konsta Hietanen, urkuri Miikka Kallio sekä juontajana kirkkoherra Miika Hämäläinen.

– Päätimme kahvikekkereiden sijaan järjestää jotakin, jolla voidaan myös tukea junnuja. Idea saatiin Tukikummien viime vuoden konsertista, johon urheiluseurat osallistuivat, Hukka kertoo.

Konsertissa myytävän käsiohjelman (10 euroa), kerättävän kolehdin ja vapaaehtoisella maksulla toimivan kahvion tuotot menevätkin kokonaisuudessaan Tukikummit-säätiölle, joka jakaa varat lyhentämättöminä kirkon diakoniarahaston kautta lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Yhteisöllisen seuratoiminnan hengessä Reippaan Naiset halusivat konserttiin paikallisia esiintyjiä. Mukaan kelpasi myös Konsta Hietanen, vaikka Kuusysin kasvatti onkin.

– Ei me siitä olla niin tarkkoja, Hukka naurahtaa toimittajan tekemälle huomiolle.

Reippaan Naiset ry 40 vuotta -konsertti

Keskiviikkona 30.1. kello 18 Ristinkirkossa (Kirkkokatu 4).

Käsiohjelma myynnissä Missiokaupassa ja Reippaan toimistolla.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme