Urheilu

Valtteri Bottas Duathlonissa haettiin maastosta haettiin hyvää meininkiä

Matkaan kirmattiin Valtteri Bottaksen johdolla. Kuva: Tanja Rautavirta

Pajulahdessa kisattiin sunnuntaina toista kertaa Valtteri Bottas Duathlon, F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen aloitteesta syntynyt maastojuoksu- ja pyöräilytapahtuma. Tapahtumaan starttasi 45 perhettä, 96 miestä ja 34 naista, joukossa myös kisan isäntä, Valtteri Bottas sekä F1-legenda Mika Häkkinen.

Yleisöllä oli tapahtumaan vapaa pääsy, ja alueella oli itse kilpailun lisäksi paljon tehtävää ja nähtävää useiden kilpailun yhteistyökumppaneiden ansiosta. Tapahtuman osallistumismaksut ohjattiin lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen.

Kilpailupäivän alku oli sateinen ja alue vielä perhesarjan käynnistyessä rauhallinen. Sateet toivat myös kisamaastoon omat mausteensa. Maasto oli paikoittain liukas, joka lisäsi hieman kilpailun haasteellisuutta. Puolen päivän jälkeen aurinko alkoi kuitenkin lämmittää, ja sen myötä yleisökin löysi paikan päälle. Sateiden väistyttyä päästiin nauttimaan koko perheen viihteellisen urheilutapahtuman rennosta tunnelmasta.

Perheduathlon-sarjassa kisailtiin 2-3 henkilön joukkueissa, ja sarjan voittajaksi suoriutui viime vuoden voittonsa uusien Team Borremans.

Villähteen Kukkaset -nimisessä joukkueessa kilpailleet Tomi Rosberg ja Onni Kaplas osallistuivat duathloniin nyt ensimmäistä kertaa ja olivat kisaan oikein tyytyväisiä. Villähteen Kukkaset pitivät tärkeänä nimenomaan perheenä osallistumista.

Poikansa Kaapon kanssa kisaan osallistunut Mikko Saarinen oli samoilla linjoilla.

- Sijoja ei tultu hakemaan, vaan hyvää meininkiä. Juuri tällaista suomalaisen liikunnan edistäminen pitää ollakin, että ei pelkästään urheilijaperheille, vaan kaikille ketä vähänkään kiinnostaa liikkuminen.

Kaapo Saarinen oli hyvillä mielin siitä, että pääsi isän kanssa yhdessä kisaamaan ja että oli saanut ohjeita matkan varrella kilpakumppanilta.

Duathlonissa nähtiin myös useita kansainvälisiä kilpailijoita ja osallistujia ympäri Suomen.

Ensimmäistä kertaa mukana ollut Mika Häkkinen osallistui kilpailuun joukkueessa. Häkkinen suoritti oman osuutensa 20 kilometrin maastopyöräilyssä.

Bottaksen suoritus nimikkokisassaan oli hieno: hän tuli maaliin kymmenentenä, parantaen samalla omaa sijoitustaan edellisvuodesta.

Miesten sarjan voiton vei jo toista kertaa Markus Vuorela ennen toiseksi tullutta Antti Kososta ja kolmosta Valtteri Repoa. Naisten sarjassa voiton korjasi Noora Kanerva, Elisa Sihvolan sijoittuessa toiseksi ja Niina Kosusen kolmanneksi.

Tanja Rautavirta

Suosittelemme