Urheilu

Salmikiven startti oli kivinen

Kuhnureiden uusi hyökkääjä Ville Salmikivi ei halunnut liiaksi murehtia huonon euro-startin lopputulosta. ”Unohdetaan tämä ja parannetaan seuraavaan. On vaikeammistakin tilanteista jalkapallossa noustu.” Kuva: Aatu Raninen

Jalkapallon Eurooppa-liigan ensimmäinen karsintakierros osoittautui suomalaisjoukkueille vaikeaksi, kun sekä FC Lahti, KuPS että Ilves hävisivät omat kotiottelunsa yhteismaalein 0-5.

Samalla FC Lahden tuorein värväys Ville Salmikivi sai karikkoisen alun pestilleen lahtelaisseurassa. Käsky kehiin kävi 55. peliminuutilla hieman yllättäen, kun hyökkääjäkollega Stenio tuupertui kentän pintaan kolautettuaan päänsä puskussa.

Tilanne kuvasi lahtelaisten vaisun illan katastrofia, kun Stenion kentälle vaihto meni hukkaan ja rikkonaista kautta pelaava brassi sai jälleen kolhua. Hän ja Hassan Sesay eivät pelaa vierasottelussa loukkaantumisten takia.

Salmikiven ollessa kentällä FH Hafnarfjördur pääsi vielä viime minuuteilla kaunistelemaan tulokseksi 0-3.

Tuon suoraviivaisen vaihtoehdon. Maalejahan hyökkääjältä odotetaan.

- Iso pettymys, ja toi kolmas maali vaikeuttaa tosi paljon seuraavaan peliin lähtemistä, Salmikivi huokasi kentän reunalla taiston tauottua.

Kolme pelitilannemaalia melko vaarattoman oloisista hyökkäyksistä laidalta ei ollut sitä tuttua FC Lahtea.

- Vähän helpohkoja puolustusvirheitä. Sen mitä Lahtea tiedän, niin se tiivis, kompakti puolustus ei toteutunut. Ne (vastustaja) sai aika helposti pelata, ja oltiin myöhässä koko ajan.

Toisaalta islantilaiset syöttelivätkin palloa selvästi korkeammalla temmolla ja määrätietoisemmin. Lahtelaisten jaloissa pallo otti enemmän kosketuksia ja syötöt viipyivät.

- Ehkä me tehtiin se niiden pelaaminen sellaiseksi, ei menty ryhmänä päälle vaan yksi kerrallaan. Pakko tietysti antaa kunniaa heillekin, Salmikivi myöntää.

- - -

Lähtötilanne torstain vierasotteluun vaatii siis pienoista ihmettä, vaikka sellaisia ei varsinaisesti urheilussa olekaan. FC Lahden pitäisi vain saada todennäköisyydet puolelleen pelaamalla laadukkaammin.

Vähintään kolme maalia olisi tehtävä, mikä vaatisi parempien maalipaikkojen luomista. Kuvaava tilasto avausottelusta oli laukauset 9-6, ja kohti maalia 0-4.

- Palloa pitäisi liikuttaa nopeammin ja saada lähelle tuki nopeasti. Ehkä sen puute nyt näkyi kosketusten määrässä. Pidempiä hyökkäyksiä kaivataan myös, nyt ne jäivät aika lyhyiksi, Salmikivi arvioi.

Hän pelasi kaudella 2013 päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa MYPAssa.

- Uskon, että .Toke. osaa tuoda parhaan esiin pelaajista. Esimerkiksi Santeri Hostikan vahvuuksia pitää pystyä hyödyntämään hyökkäyspäässä.

- Isketään terävästi vastaan kun on sauma, ja pidetään palloa kun on sen aika.

- - -

Viime kauden ulkomailla Puolan kakkosliigassa pelannut Salmikivi, 26, on urallaan onnistunut maalinteossa hyvään tahtiin.

Torstai meni vielä totutteluun, kun edellisestä pelistä oli vierähtänyt yli kuukausi.

- Vähän helppoja virheitä tein itsekin, mikä harmittaa. Pitäisi vain olla vaarallisempi ja päästä murtautumaan sinne maalipaikoille.

Mistä Hafnarfjörduria voisi vierasottelussa haavoittaa?

- Noo, ei paljasteta liikaa, mutta oli siellä linjan takana jonkin verran. Ainakin nyt he pelasivat aika korkealla puolustuslinjalla.

FH Hafnarfjördur-FC Lahti

Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan torstaina Islannissa kello 22.15 Suomen aikaa.

Keskikentällä ja puolustuksessa pelaava Teemu Jäntti ei matkustanut FC Lahden mukana Islantiin Eurooppa-liigan otteluun FH Hafnarfjörduria vastaan, koska nuorukainen valittiin Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen pelaamaan EM-lopputurnausta.

Peliyhtiö Unibet näyttää torstain ottelun verkkosivuillaan yksinoikeudella ja suomeksi selostettuna kello 22.15 alkaen. Ottelun selostaa Juhavaltteri Salminen. Lähetyksen katsominen vaatii rekisteröitymisen, lisäksi pelitilillä on oltava rahaa tai veto lyötynä viimeisen 24 tunnin aikana.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme