Urheilu

FC Lahti: Stenio sivussa vähintään kesäkuun, mutta maajoukkue-edustuksista päästiin kompromissiin

FC Lahden brassihyökkääjä Stenio loukkasi jalkaansa viime lauantain VPS-ottelussa jo 9 peliminuutin kohdalla tässä taklaustilanteessa VPS:n Timi Lahden kanssa. Stenio on arvion mukaan sivussa noin 6-10 viikkoa. Kuva: Katja Luoma

Lauantaina Kemiin matkustavan FC Lahden avauskokoonpanoon tulee väistämättä joitakin muutoksia, mutta niiden laajuus on vielä epävarmaa.

Joka tapauksessa viime viikonlopun VPS-ottelussa jalkansa pahannäköisesti loukannut hyökkääjä Stenio ei ole käytettävissä vähään aikaan. Nyt toipumisennusteeksi on päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen mukaan tarkentunut noin 6-10 viikkoa.

- Tämän vamman kohdalla toipumisaika on hieman vaikeasti ennustettavissa, Korkeakunnas sanoo.

Lisäksi FC Lahden positiivisena ongelmana on se, että pelaajat ovat haluttuja palasia maajoukkueisiin. Maalipyssy Henri Anier ja keskikentän moottori Artjom Dmitrijev olivat keskiviikkona Viron maajoukkueen mukana Rakveressa Baltian turnauksessa pelaamassa Liettua vastaan.

FC Lahti sai neuvoteltua kompromissin niin, että he pelaavat vain yhden puoliajan ja ovat käytettävissä Kemissä, joskaan eivät välttämättä täydessä 90 minuutin tikissä. FC Lahti ei kuitenkaan halunnut evätä pelaajilta maaottelua.

- Toivottavasti sopimus pitää, Korkeakunnas sanoi ennen ottelua.

Lopputulemana kaksikko pelasi 62 minuuttia, kunnes heidät vaihdettiin kentältä pois Viron johtaessa 2-0, mihin tulokseen ottelu päättyikin.

- Koska kyseessä ei ole virallinen maaottelupäivä, ei heitä olisi tarvinnut päästää, mutta ajattelemme kokonaisuutta. Oman maan edustaminen on pelaajalle iso asia, ja peli on lähellä Virossa, sanoo Korkeakunnas.

Sen sijaan Teemu Jäntti ja Paavo Voutilainen viettävät viikonlopun Eerikkilän urheiluopistolla U19-maajoukkueessa, ellei mitään odottamatonta tapahdu Lahden kokoonpanossa. Pikkuhuuhkajat kohtaa tuplamaaottelussa Montenegron.

Ulkomaalaiskolmikkoa lukuun ottamatta lahtelaisten avauskokoonpano on kuitenkin näillä näkymin jalkeilla. Kymmenen päivän tauko Kemin reissun jälkeen tulee koetellulle joukkueelle silti tarpeeseen. FC Lahden ottelut jatkuvat tiistaina 12.6. kotona FC Honkaa isännöiden.

Seuraava ottelu

PS Kemi-FC Lahti lauantaina kello 17 Sauvosaaren stadionilla Kemissä.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme