Urheilu

Lahti Basketballiin palaava Mäkäläinen jatkaa siitä mihin jäi

Mäkäläisen edellinen visiitti päättyi 1B-divisioonan mestaruuteen ja sarjanousun varmistamiseen. Kuva: Sami Kuusivirta

Koripallon miesten 1A-divisioonassa pelaava Lahti Basketball saa merkittävän pelaajavahvistuksen, kun parhaisiin lahtelaiskoripalloilijoihin lukeutuva Vesa Mäkäläinen palaa jälleen takaisin kotikaupunkiinsa.

Viimeiset kaksi kautta Joensuun Katajassa Korisliigaa pelannut Mäkäläinen, 31, on allekirjoittanut LaBan kanssa vuoden kestävän sopimuksen.

- Todella hyvät fiilikset palata kotikulmille. Tarkoitus on jatkaa siitä mihin viimeksi täällä jäätiin, Mäkäläinen kommentoi siirtoa seuran tiedotteessa.

Mäkäläisellä on ollut nuoren lahtelaisseuran historiassa merkittävä rooli, sillä Lahti Basketballin ensimmäisellä kaudella 2015-16 hän toimi joukkueen kapteenina, ja johti joukkueen 1B-divisioonan mestaruuteen ja nousukarsinnoissa ylös 1A:han.

Unelmani on olla nostamassa Lahti Basketball Korisliigaan. Vesa Mäkäläinen

Mäkäläinen valittiin tuolloin koko sarjan parhaaksi pelaajaksi, ja samaa panosta liigakonkarilta on odotettavissa myös ensi kaudella.

- Haluan olla auttamassa seuraa nousemaan uudelle tasolle. Unelmani on olla nostamassa Lahti Basketball Korisliigaan. Olen täynnä energiaa ja todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Odotan jo malttamattomana ensi kauden pelejä, Mäkäläinen sanoo.

Iso laitahyökkääjä pystyy auttamaan joukkuetta niin korin edustalla, pisteidenteossa kuin puolustamisessakin. Mäkäläinen on valittu peräti neljä kertaa Korisliigan parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi.

Toissa kaudella Katajassa Mäkäläinen voitti Suomen mestaruuden. Päättynyt kausi oli vaikea, hän pelasi loukkaantumisten takia vain yhdeksän ottelua.

Joukkue on tällä hetkellä ilman päävalmentajaa, sillä seura ei käyttänyt Mike Opplandin sopimuksessa ollutta optiota.

Toiminnanjohtaja Roope Suonio kommentoi reilu kuukausi sitten Radio Voimalle, että tuleva päävalmentaja on vielä työsuhteessa toisaalla, ja sopimus julkaistaan vasta kauden päättymisen jälkeen.

Mäkäläisen paluusta seurassa ollaan iloisia.

- Hän tuo meille rutkasti johtajuutta niin kentälle kuin kentän ulkopuolelle. On mahtava saada hänet takaisin, Suonio sanoo.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme