Urheilu

Säbä-pelikaanit lentävät korkealla - naiset liigaan, a-tytöt finaaleissa

Pelicans SB:n toimesta lahtelainen naissalibandy nousi ensi kertaa liigatasolle.

Lahti nousi ensimmäistä kertaa nyt myös naisten Salibandyliigaan, kun Pelicans SB:n naisten joukkue voitti liigakarsinnoissa 02-Jyväskylän otteluvoitoin 3-1.

Kausi oli Pelicansin nimen alla pelaavalle PHSB:lle muutenkin voitokas, sillä joukkue voitti ykkösdivisioonan runkosarjan, ja varmisti siten kotiedun liigakarsintoihin.

Pelicans SB:n kapteeni Mia Puolanne oli luonnollisesti ylpeä joukkueestaan.

- Hoidimme sarjan uskomattomalla tavalla kotiin. Joukkueesta ei heikkoa lenkkiä löytynyt. Nuoret debytantit tulivat sellaisella ryminällä mukaan, että ei voi muuta kuin ihmetellä. Kasvutarinamme oli todella hieno, Puolanne kommentoi Etelä-Suomen Sanomille.

Myös A-tyttöjen kausi huipentuu ratkaisupeleihin, kun joukkue voitti SM-sarjan välierät tamperelaista Classicia vastaan voitoin 2-1, ja pelaa parhaillaan finaaleissa turkulaista FBC Loistoa vastaan.

Runkosarjan voittanut Loisto voitti ensimmäisen finaalin lauantaina 11-4, mutta Pelicans kuittasi sarjan tasoihin sunnuntaina Lahdessa maalein 5-4.

Kolmas finaali pelataan tänään Turussa, ja neljäs osaottelu lauantaina Lahdessa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Ensi kaudella liigassa Pelicans SB:n naisten edustusjoukkuetta valmentaa seuran oma valmentaja Kimmo Hyttinen, 43, joka on useamman vuoden valmentanut Pelicans SB:n miehiä 2. divisioonassa.

Nykyinen valmentaja Marko Virtanen jatkaa myös naisten edustusjoukkueen valmennusryhmässä.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme