Urheilu

Yhdeksän ulkomaalaispelaajan FC Lahdessa yhteinen kieli on englanti

Englanniksi puhuminen suoraviivaistaa joukkueen keskinäistä kommunikointia, ja sujuu luonnostaan päävalmentaja Toni Korkeakunnakselta, jolla on kielen opettajan pätevyys. Kuva: Sami Kuusivirta

FC Lahden kotimaisuusasteen voi laskea hieman pienentyneen viime kaudesta.

Lähteneiden avainpelaajien joukossa oli kaksi kotimaista, Pyry Kärkkäinen ja Mikko Kuningas, kun taas tälle kaudelle hankittujen luottopelaajien nelikko koostuu pelkästään tuontimiehistä: maalivahti Damjan Shishkovski, toppari Artem Vjatkin, sekä keskikenttäpelaajat Artjom Dmitrijev ja Xhevdet Gela.

Yhdeksän ulkomaalaista pelaajaa sisältävässä ryhmässä joukkuehenki ja kommunikointi asettavat haasteita.

Sitä on FC Lahdessa mietitty tarkkaan.

- Henri Anierin kaveriksi tuli vironvenäläinen Dmitrijev, joka puhuu venäjää Vjatkinin ja Pavel Osipovin kanssa, jotka taas tunsivat jo ennestään. No Vjatkin on pelannut Kroatiassa, ja tulee toimeen Shishkovskin ja Igor Jovanovicin kanssa, heillä on yhteinen kieli, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas punoo.

Yhteinen valmennuskieli FC Lahdessa on kuitenkin nyt toista vuotta englanti.

- Kyllästyin selittämään samat asiat suomeksi ja englanniksi. Ulkomaalaiset ummikot laitetaan tullessaan kielikurssille, sen ansiosta Osipov ja Stenio puhuvat nyt englantia. Samalla kotimaiset pelaajat tottuvat englantiin, jota maailmalla on osattava, Korkeakunnas perustelee.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme