Urheilu

Pelicansin sankareita ja parasta peliä etsitään

Jordan Rowley uskoo, että lauantain TPS-vierasottelu oli Pelicansille jo askel parempaan päin. ”Meillä on pelisysteemi, jota olemme työstäneet, ja pystymme vielä toteuttamaan sen pudotuspeleissä”, Rowley sanoo. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

On ollut voittavissa jouk­kueissa, ja on hyvä tyyppi.

Nämä keskeiset havainnot oli Pelicansissa tehty, kun Jordan Rowleyn hankinta joukkueeseen tuli viime kesänä ajankohtaiseksi.

Edellisellä sesongilla hän ehti tottua eurooppalaiseen jääkiekkoon Ruotsin Allsvenskanissa, ja onkin ollut mainio täydennys Pelicans-puolustukseen.

- Olen kyllä ihan tyytyväinen miten olen päässyt tähän sarjaan sisään. Olen lähinnä keskittynyt puolustamaan tiukasti, ja laittamaan kiekkoa terävästi liikkeelle, Rowley summaa.

Pelaan nyt vuoden parasta peliäni. Jordan Rowley

Pienehköstä koostaan huolimatta kanadalainen puolustaakin terhakkaasti vähillä jäähyillä ja suuremmitta virheittä.

- - -

Pudotuspeleihin pääsy on Pelicansille ja Rowleylle sinettiä vaille ennen runkosarjan kahta viimeistä kierrosta.

Kevään tosipelejä 27-vuotias Rowley on päässyt viimeisten kymmenen vuoden aikana pelaamaan peräti kahdeksan kertaa, ensin junioreiden WHL-liigassa, ja sitten Kanadan yliopistojen USports-sarjassa.

- Pääsimme neljästi lopputurnaukseen, ja voitimme mestaruuden kahdesti. Se oli joukkuekaveruuden ja pelisysteemiin sitoutumisen ruumiillistuma, Rowley kertaa vuosiaan Albertan yliopiston joukkueessa, joka on kaikkein menestynein vuodesta 1963 pelatussa USports-sarjassa.

Toissa keväänä tuli myös ECHL-liigan mestaruus, jonka Rowley voitti Allen Americansin riveissä.

- - -

Menestyviä joukkueita yhdistää varmasti jokin, mutta mikä?

- Se ei ole mitään erikoista, kaikki lähtee keskittymisestä perusasioihin, ja niiden suorittamisesta hyvin. Pudotuspeleissä ei voi ottaa huilivaihtoja, vaan kaikki on jätettävä jäälle, ja esimerkiksi blokattava laukauksia.

- Kuulostaa kliseeltä, mutta tahtotila ja pienet asiat tekevät eron voittamisen ja häviämisen väliltä, Rowley sanoo.

Ulospäin Pelicans ei tällä hetkellä näytä menestystarinalta. Peli on kulkenut ajoittain erinomaisesti, mutta keväällä tasavahvan ottelun pelaaminen on ollut satunnaisempaa, ja yhä useampi ottelu on hävitty.

- Olemme kymmenensiä, se ei tietenkään ole paras paikka, Rowley myöntää.

Viime viikoilta hän nostaa esiin taannoisen Tappara-vierasottelun, joka oli 0-2-tappiosta huolimatta Rowleyn mukaan sitä parempaa Pelicansia.

- Olen luottavainen, että saamme joukkueesta pudotuspeleissäkin parhaan irti, kun toteutamme mitä on sovittu. Meillä on mahtava ryhmä, ja on mukava nähdä kuinka hyvin kaikki tulevat toimeen keskenään.

- - -

Hieman vanhemmalla iällä pääsarjatasolle noussut Rowley arvioi kypsästi myös omia suorituksiaan. Kotioloissa hän sanoo kertaavansa noin joka kolmannen ottelun vielä videolta.

- Välillä jääkiekko on unohdettava kokonaan, mutta tykkään katsella uudelleen ainakin omat vaihtoni. Yleensä niistä otteluista, jotka eivät sujuneet kovin hyvin, niistä oppii parhaiten.

- Katson mitä voin parantaa, ja miksi en tehnyt toista ratkaisua jossakin tilanteessa.

Hyökkäysten tukemisen Rowley kokee jääneen Pelicansissa hieman puolitiehen. Tehopisteitä on 43 ottelussa kertynyt vain 2+7=9.

- Se ei ole ihan tullut sieltä tällä kaudella, mutta kaikki aikanaan, Rowley luottaa.

Toisaalta kun joukkueesta löytyy Mikko Kousan ja Libor Sulakin kaltaisia ohjuksia, on peruspuolustajillekin tilausta.

- Juuri niin, tiedän oman roolini. Kaikilla pelaajilla on oma roolinsa, joka voi seuraavalla kaudella vaihtua. Ainoastaan voittaminen ratkaisee tässä ja nyt.

- Itselleni oli rankkaa olla loukkaantumisen ja leikkauksen takia 2,5 kuukautta sivussa talvella, mutta nyt olen täällä, ja pelaan mielestäni vuoden parasta peliäni.

Pudotuspelit alkavat

Runkosarjan päätösottelu Sport-Pelicans lauantaina 10.3. Vaasassa.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros alkaa Pelicansin osalta vierasottelulla 13.3. tiistaina. Kotiottelu on 15.3. torstaina.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme