Urheilu

Kangasniemi: "Nukuin pommiin"

Ainakin toistaiseksi Pelicansin kultakypärää kantava Iikka Kangasniemi vastaa Uudessa Lahdessa lauantaina puhuttaneeseen tapaukseen, jossa valmennus jätti tähtipelaajansa tylysti pois kokoonpanosta. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Pelicansin Iikka Kangasniemen poissaolo joukkueen kokoonpanosta puhutti viime lauantain liigakierroksella.

Tähtihyökkääjä jouduttiin päävalmentaja Petri Matikaisen mukaan hyllyttämään, koska tämä oli myöhästynyt aamulla töistä.

Iikka Kangasniemi, onko lausunto totta?

- Joo, kyllä se on.

- Nukuin pommiin, ei siinä sen erikoisempaa.

Kangasniemi sanoo ymmärtävänsä ja kunnioittavansa valmennusjohdon ratkaisua jättää ottamatta häntä mukaan tärkeään vierasotteluun.

- Pitää olla jämptimpi jatkossa. Noin ei voi tapahtua, Kangasniemi sanoo erheestään.

Keskiviikon Uudessa Lahdessa Kangasniemi vastaa myös, minkä verran hän tarkalleen myöhästyi, ja onko myöhästelyjä tapahtunut aiemmin. Aivan täysin pelaajan ja valmentajan näkemykset eivät yksityiskohdiltaan täsmää.

Joka tapauksessa Pelicansin tiistain aamuharjoituksissa Kangasniemi oli normaalisti mukana, ja ainakin yksi väkevä kaksinkamppailun voitto kirvoitti muutamilta joukkuetovereilta spontaanit "Hyvä Iikka!" -huudot hymyineen. Lauantain tapaus ei näytä joukkueen sisällä olevan yhtä merkittävä kuin miltä se saattaa näyttää.

Viisikkopeliharjoitteessa Kangasniemi oli asetettu Antti Tyrväisen ja Taavi Vartiaisen ketjuun, joten Kangasniemi nähtäneen jälleen Pelicansin kokoonpanossa torstain kotiottelussa.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme