Urheilu

Urheilugaala huomioi tähdet ja arjen puurtajat

Päijät-Hämeen Urheilugaala on aiemmin järjestetty Sibeliustalolla, mutta siirtyy nyt Isku Areenaan. Kuva: Samuli Ikäheimo

Tulevana lauantaina 20.1. Isku Areenalla pidettävässä Päijät-Hämeen Urheilugaalassa juhlistetaan ja palkitaan Suomi100 -juhlavuoden paikallisia urheilutekoja.

Seitsemättä kertaa järjestettävässä kutsuvierasgaalassa jaetaan palkintoja kahdessatoista eri kategoriassa, joihin on yleisöltä kerätty ehdotuksia pitkin vuotta. Lisäksi kunnat jakavat omia kuntakohtaisia palkintojaan.

Päijät-Hämeen vuoden urheilijavalinnoissa on esillä tuttuja nimiä maailman huipulta. Kolmen parhaan joukossa ovat trap-ammunnan EM-kisoissa pronssille heinäkuussa 2017 yltänyt olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela, vuoden lupaavana poikaurheilijana 2015 palkittu ja kovia kansainvälisiä voittoja viime vuonna napsinut painija Arvi Savolainen sekä alueemme ehkä kansainvälisesti tunnetuin urheilija, F1-sarjan kolmannelle sijalle menneellä kaudella ajanut Valtteri Bottas.

Vuoden nuorten lupaavien urheilijoiden joukossa palkinnoille on tänäkin vuonna vahvasti ehdolla alueen uimareita ja yleisurheilijoita sekä mäkihyppääjiä.

Gaalan palkitsemisten ikimuistoisin hetki on viime vuosina ollut Elämänura -palkinnon jakaminen. Elämäntyöpalkinto myönnetään pitkästä ja poikkeuksellisen merkittävästä työstä urheilun ja liikunnan saralla. Valinnassa on aiempina vuosina painotettu vahvasti seura- ja vapaaehtoistyön tekemistä.

Viime vuonna palkinto myönnettiin FC Kuusysin pitkäaikaiselle puuhamiehelle Urpo Lampiselle ja edellisvuonna keilailuvalmentaja Erkki Salmiselle.

Tänäkin vuonna ehdolla on ansioituneita pitkän linjan seuratoimijoita, mutta myös yksi opetusalan ammattilainen, kunnallinen liikuntapaikkahoitaja sekä urheiluselostaja.

Gaalan avaa Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun uusi puheenjohtaja Jussi-Matti Salmela.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi

Suosittelemme