Urheilu

FC Lahti yhä vahvemmin pääkaupunkiseudun apajilla - PKKU liittyy yhteistyöseuraksi

PKKU:n puheenjohtaja Tero Kovanen ja FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen kättelivät yhteistyön merkiksi.

FC Lahti on solminut yhteistyösopimuksen Pallokerho Keski-Uusimaan kanssa. Keravan, Järvenpään ja Tuusulan alueella vaikuttavan PKKU:n edustusjoukkue miesten Kakkosessa toimii ensi kaudella FC Lahden farmijoukkueena.

PKKU liittyy myös mukaan FC Lahden johtamaan United-talenttitoiminnan verkostoon, ja sen potentiaaliset pelaajat pääsevät tutustumaan FC Lahden toimintaan.

- Meillä on hienoa pelaajakasvatustyötä tekeviä kumppaniseuroja verkostossamme, joten PKKU:n mukaantulo istuu erinomaisesti FC Lahden strategiaan kehittää nuoria pelaajia kohti huippua. PKKU:n edustusjoukkue on myös juuri oikeanlainen nuorista, lahjakkaista pelaajista koostuva ryhmä, joten farmitoiminnan hyöty on maksimaalinen, kertoo FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen.

FC Lahden pelaajista Santeri Hostikka saapui Lahteen juuri Pallokerhon edustusjoukkueesta. Vuonna 2005 perustetun PKKU:n juniorityö on ottanut viime vuosina isoja askeleita eteenpäin. Tästä osoituksena monia nuoria pelaajia on valittu Suomen poikamaajoukkueisiin ja lähes kaikki seuran juniorijoukkueet pelaavat ylimmällä mahdollisella tasolla.

PKKU:n puheenjohtaja Tero Kovanen iloitsee myös yhteistyösopimuksesta ja ovien avautumisesta Veikkausliigaan.

- Meille pelaajapolku kokonaisuutena Suomen huipulle asti on iso juttu, mutta tietysti myös pelaajien systemaattinen tarkkailu ja talenttien tutustumiset FC Lahteen. Tämä kokonaisuus tuo uskottavuutta. Uskon myös, että valmentajien ja toimijoiden yhteistyö tulee olemaan hedelmällistä, Kovanen kertoo.

PKKU:n edustusjoukkuetta valmentaa Veikkausliigan legendaksi tänä vuonna valittu Rami Hakanpää, joka on nelinkertainen Suomen mestari.

Suosittelemme