Urheilu

FC Lahti pelaa ensi kesä Kisapuistossa - Eurooppa-liigan pelipaikka yhä kysymysmerkki

Kisapuiston vanha pääkatsomo kelpaa vielä kotimaisten otteluiden pelaamiseen. Eurooppa-liiga pyhätössä ei voida pelata. Kuva: Mirja Hussain

FC Lahti on päätynyt pelaamaan ensi kauden 2018 Veikkausliigaottelut Kisapuistossa. Seura tiedottaa, että suurin syy paluulle Kisapuistoon on olosuhteet.

Tähän asti joukkue on pelannut Hiihtostadionilla, jonka luonnonnurmi on päässyt huonoon kuntoon, ja sitä ollaan uusimassa juuri ensi kesänä. Heinäkuussa pelattavien Eurooppa-liigan karsintojen pelipaikan suhteen FC Lahti odottaa vahvistusta Lahden kaupungilta. Kisapuisto ei täytä UEFA:n kansainvälisten otteluiden vaatimustasoa.

Veikkausliigassa Kisapuiston tänä kesänä asennettu tekonurmi tarjoaa kuitenkin tasalaatuisemmat olosuhteet läpi kauden. Näin FC Lahti pääsee myös harjoittelemaan ja pelaamaan sarjapelinsä samalla alustalla.

Seuran toimitusjohtaja Tomi Honkanen pitää paluuta Kisapuistoon loistavana asiana. Samalla hän muistuttaa, että olosuhteet jalkapallokentän ulkopuolella ovat Lahden Stadionia vaatimattomammat.

- Kisapuisto on perinteinen paikka, jossa jalkapalloa kuuluu Lahdessa pelata. Se on myös tunnelmaltaan paras, vaikka ottelutapahtuman järjestäminen vaatii varmasti jonkin verran erikoisjärjestelyjä. Silti haluamme pelata Kisapuistossa, koska siellä olemme urheilullisesti parhaimmillamme. Odotamme, että pääsemme tilapäisjärjestelyistä eroon tulevaisuudessa, Honkanen toteaa.

- - -

Päättyneellä kaudella yhdeksän maalia viimeistellyt hyökkääjä Stenio jatkaa joukkueessa vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Brasilialainen oli FC Lahden toiseksi paras maalintekijä, ja maaleista peräti neljä oli voittomaaleja.

- Se oli ensimmäinen kauteni pois Brasiliasta. Täällä jalkapallo, kulttuuri, kieli ja varsinkin sää ovat täysin erilaiset mihin olin tottunut, joten minun piti sopeutua. Ensi kauteen minulla on enemmän aikaa valmistautua ja olen sopeutunut paremmin, Stenio kertoo.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi

Suosittelemme