Urheilu

Raviliigan silmäterä ”Sylvi” harjoittelee Pelicansin väreissä

Stonecapes Sylvie tulee kilpailemaan Pelicansin väreissä, kunhan hieman kasvaa. Ravuria valmentaa Juuso Holttinen. Kuva: Ilkka Nisula

Lahden raviliigajoukkueen omistama tamma Stonecapes Sylvie on tavattavissa sunnuntaina Kiekko Jäähän -raveissa Jokimaalla.

Puolitoistavuotias varsa on ravihevosen elämässä vasta eskari-ikäinen, mutta pääsee tulevien vuosien ajaksi Jokimaalle Juuso Holttisen ammattimaiseen valmennukseen. ”Sylviä” treenautetaan tähtäimessä todelliset ravilähdöt ja palkintorahojen voittaminen Raviliigassa.

Raviliigassa kaksitoista jääkiekon SM-liigapaikkakunnille perustettua hevoskimppaa kilpailee toisiaan vastaan omilla hevosillaan, jotka on ostettu samaan aikaan varsoina. Kullakin hevosella on kymmeniä tai jopa satoja osaomistajia 100 euron vähimmäissijoituksella. Raviliigan voittaa se joukkue, jonka hevonen on kerännyt suurimman voittosumman vuoden 2020 loppuun mennessä.

Stonecapes Sylvien ensiesiintyminen kilparadalla tulee olemaan aikaisintaan ensi vuonna, ja toden teolla kilpailut käynnistyvät liigahevosten ehdittyä kolmevuotiaiksi.

- Raviliiga on hieno projekti, ja on mielenkiintoista päästä yhdistämään raviurheilua ja jääkiekkoa. Sylvi on tosi hieno varsa, josta on paljon odotuksia, kertoo Holttinen, jonka valmennuksessa Jokimaalla on myös Sylvien vuotta vanhempi isosisko.

Holttinen rakensi Jokimaalle uuden valmennustallin vuonna 2014. Talli on siitä lähtien ollut menestyksekäs, sen nimeä ovat pitäneet otsikoissa viime vuosina erityisesti Kasvattajakruunu -voittajahevonen Whole Lotta Love sekä Killerin Eliitin voittanut Top Of The World.

Stonecapes Sylvien voi tavata Kiekko Jäähän -raveissa sunnuntaina 29.10. kello 16 alkaen Jokimaalla, jolloin paikalla on ohjelmaa koko perheelle.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi

Suosittelemme