Urheilu

FC Lahden kokoonpanoa moukaroitu ennen tärkeää peliä: "Älytön tilanne"

FC Lahden avauskokoonpano vaatii päävalmentaja Toni Korkeakunnakselta tarkkaa räknäilyä ennen torstain kotiottelua. Kuva: Juha Tanhua

Sekä loukkaantumiset että pelaajien maajoukkuetehtävät aiheuttavat päänvaivaa FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnakselle ennen torstain tärkeää kotiottelua IFK Mariehamnia vastaan.

Tiistain harjoituksista puuttui pitkä liuta avainpelaajia: puolustajat Igor Jovanovic, Kalle Taimi ja Paavo Voutilainen, keskikentältä Mikko Kuningas, ja vielä hyökkäyksestä Santeri Hostikka ja Henri Anier.

Siinä on viisi edellisessä ottelussa (Ilves 30.9.) pelannutta miestä; neljä avauskokoonpanosta ja yksi vaihdosta tullut.

- Ei tässä oikein järkeä ole, että maaottelun ja liigaottelun väliin on jätetty yksi päivä. Talvella katsoimme otteluohjelman, johon oli merkitty maaottelutauon kesto, mutta ei tarkkoja ottelupäiviä. Älytön tilanne, Korkeakunnas kritisoi.

Tarvitaan suunnitelma A ja B, ja tässä tapauksessa vielä suunnitelma C. Toni Korkeakunnas

Hostikka ja Kuningas olivat tiistaina Helsingissä Suomen U21-joukkueen mukana Tanskaa vastaan. Hostikka urakoi 0-5-tappiossa täydet minuutit, Kuningas istui vaihdossa. Anier puolestaan pelasi tiistaina Viron paidassa 76 minuuttia Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan.

Puolustuksessa Jovanovic ja Taimi ovat toipilaita. Molemmat pelasivat Ilves-ottelussa, heistä Jovanovic näyttää olevan lähempänä pelikuntoa. FC Lahti yritti neuvotella, että Voutilainen pelaisi tiistaina U19-maaottelussa Georgiassa mahdollisimman vähän. Lopputulos oli 56 minuutin peliaika.

- Lähinnä Kuningas ja Voutilainen voivat pelata Maarianhaminaa vastaan, jos palaavat ehjinä takaisin, Korkeakunnas tiivisti tilanteen.

Poissaolot tulevat pahaan paikkaan, kun Veikkausliigan kautta ja mitalitaistoa on jäljellä enää neljä ottelua. Tiistaina Korkeakunnas joutui hieman toppuuttelemaankin pelaajia, ettei harjoituksissa tapahtuisi lisää kolhuja ainakaan puolustuspelaajille.

- Missään nimessä ei ole ideaali valmistautuminen torstaihin, mutta ei kannata stressata ja murehtia asioista, joihin ei voi vaikuttaa. Tarvitaan vain suunnitelma A ja B, ja tässä tapauksessa vielä suunnitelma C.

- On tässä kyllä maalivahtitilannettakin vielä katsottava, Korkeakunnas ynnäsi Miikka Mujusen ja Santeri Pakkasen kilpailutilannetta.

Koko kesän toipilaana ollut keskikenttäpelaaja Pavel Osipov on päässyt harjoituksissa jo ottamaan kovempaa kontaktia ja pelaamaan pelinomaisissa harjoitteissa, mutta hänen tähtäimessään on vasta ensi kausi.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi

Suosittelemme