Urheilu

Hiihtokisoista sorvattiin uusi sopimus - Hiihtoliitolle 15 vuoden maksujärjestely tappioista

Lahden kaupunki, Suomen Hiihtoliitto ja Lahden Hiihtoseura ovat päässeet sopimukseen hiihtokisojen järjestelyistä jatkossa. Hiihtoliitto korvaa Lahti Eventsille MM-kisojen 1,8 miljoonan tappiot peräti 15 vuoden maksujärjestelyillä.

Lahden kaupunki, Suomen Hiihtoliitto ja Lahden Hiihtoseura ovat laatineet uuden yhteistyösopimuksen hiihtolajien talvikisojen järjestämisestä Lahdessa tulevaisuudessa.

Samassa yhteydessä on sovittu maksuajasta helmikuisten MM-kisojen tappioista aiheutuville korvauksille ja täsmennetty Lahti Eventsin roolia. Hiihtoliitto on sitoutunut korvaamaan Eventsille vuoden 2017 MM-kisojen ja yhdistetyn maailmancupin tappiot (yht. 1,8 M€), joiden osalta on laadittu takaisinmaksusopimus. Lahti Events myöntää Hiihtoliitolle 15 vuoden maksujärjestelyn vuosille 2018-2032.

Lahden kaupunginhallitus käsittelee vielä asiakokonaisuuden ensi maanantaina.

Jatkossa Lahti Events toimii talvikisojen järjestäjänä Lahdessa ja eri organisaatioiden operatiivisena solmuna. Lahden kaupunki vastaa edelleen suorituspaikkojen ylläpidosta ja Lahden Hiihtoseura kisojen teknisestä järjestelystä.

Mahdollisesta tappiosta vastaavat Lahden kaupunki, Lahti Events ja Hiihtoliitto tasan, mutta Hiihtoliitto enintään 30 000 euroon saakka. Myös voitto jaetaan kolmeen osaan, mutta 90 000 euroa suurempi voitto jaetaan kaupungin ja Eventsin kesken. Uusi sopimus on tehty 15 vuodeksi.

Sopimuksen mukaisesti Hiihtoliitto maksaa vuosittain maailmancupin järjestämiskustannuksia noin miljoona euroa, mikä sisältää lajikohtaiset järjestämiskorvaukset sekä Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) laatimat sääntömääräiset kustannukset, kuten palkintorahat, majoitukset ja paikalliset kuljetukset.

Lahden kaupunginhallitus käsittelee 26.6. myös Lahti Eventsin osakekannan myymistä KOKO Lahti Oy:lle. Tapahtumatalo KOKO Lahti Oy ostaisi Eventsin osakkeet 30.6. Lahti Region Oy:ltä yhteensä 2 500 euron kauppahintaan. KOKO Lahti Oy:n tytäryhtiönä Lahti Events Oy:n tehtäväkenttää voidaan laajentaa muihinkin kuin talviurheilutapahtumiin ja samalla turvata henkilöresurssien yhteiskäyttö. KOKO Lahti Oy on kaupungin 100 % omistama tytäryhtiö, jonka vastuulla on Sibeliustalon, Messujen ja Konserttitalon toiminta.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi

Suosittelemme