Urheilu

FC Lahden Top10: arvat

1. Matheus Alves 3. Euller 4. Marcio 5. Tennant McVea 6. Omar Yassin 7. Hafid Salhi

Juttusarjan kolmannessa osassa kerrataan ulkomaalaispelaajien "arpoja", joita raaputtamalla on tullut jättipotti ja monta tyhjää lappuja.

1. Matheus Alves

Brasilialainen Matheus Alves tuli Lahteen lainasopimuksella suurseura Fluminensesta. Suomeen hän saapui kevättalvella 2015. Alvesin tasosta ei juuri ollut tietoa ja talven peleissä hän vietti enemmän aikaa kentän pinnassa, kuin pystyssä, sillä pieni tuulenvirekin heilutti hänet alkuun kumoon. Arpaa raaputtaessa kesää kohti paljastuikin jättipotti, sillä hyökkääjä paukutti liigassa 12 maalia. Nykyisin mies takoo maaleja Malesiassa. Hän on osunut 11 ottelussa 12 kertaa.

2. Bonilha

Alvesin jälkeen Fluminensen ”brassiarvoista” odotettiin paljon. Bonilhaa kuvailtiin taitavaksi ja ulottuvaksi pelaajaksi. Mainoslause ei kuitenkaan vastannut totuutta. Kuin Ässä-arvassa, myös Bonilhan kohdalla jo ensiraaputuksista näki, ettei voittoa ole tulossa. Bonilha oli kentällä ujo, eikä tekniikkakaan ollut hehkutuksen arvoinen. Lopulta Bonilha pelasi Lahdessa 19 ottelua.

3. Euller

Euller kuuluu ehdottomasti arpoihin, jotka eivät osuneet. Arpa myytiin Lahteen lahjakkaana pelaajana jopa Fluminensen mittapuulla. Pitkä loukkaantuminen jätti kuitenkin todelliset taidot arvailujen varaan. Ensimmäisessä ottelussa kyllä syntyi maali, mutta sen jälkeen taso alkoi paljastua, eikä se riittänyt Veikkausliigaan.

4. Marcio

Brasilialainen toppari oli varustettu erinomaisella junioritaustalla. Ensimmäinen kuva miehestä julkaistiin Brasilian lämmöstä hiekkarannalta Lahden paita päällään ja kuiskuttelu huumoriarvasta alkoi. Talvella Mukkulassa meno näytti vielä lupaavalta. Lahtelaiset uskoivat, että kyllä se siitä kelien lämmetessä paranee. Marciolle tehtiin kahden vuoden sopimus, mutta meno ei kuitenkaan parantunut.

5. Tennant McVea

Pohjoisirlantilainen toppari oli täysi paniikkihankinta. Pohjois-Irlannin poikamaajoukkueita kolunnut sympaattinen pelaaja tuli Lahteen aivan kauden 2010 kynnyksellä paikkaamaan hirvittävää loukkaantumissumaa. Valittiin heti joukkueen kapteenistoon. Lahti tippui kauden päätyttyä liigasta, mutta ei kaatunut McVean otteisiin. On vaikea sanoa, oliko McArpa voittava vai ei.

6. Omar Yassin

Egyptiläinen puolustaja oli arpa, joka katosi. Hän kävi kääntymässä Lahdessa ja oli saamassa sopimuksen. Mies kuitenkin katosi hetkellisesti kotimaahansa. Lopulta Islannin tulivuorenpurkaus esti lentoliikenteen Euroopassa ja arpa jäi saapumatta Lahteen. RoPS kokeili Yassinia ja totesi arvan tyhjäksi.

7. Hafid Salhi

Hollantilaiskeskikenttämies onnistui FC Lahden Viron-leirillä ja sai sopimuksen. Miehen todellisesta tasosta ei kuitenkaan ollut lahtelaislehtereillä varmuutta, sillä hän oli pelaillut lähinnä Hollannin amatöörisarjoissa. Kuvaavaa Salhin Lahti-urasta on se, että järjestysmies ei ollut päästää häntä puoliajalla takaisin Kisapuistoon, vaikka hänet vaihdettiin ensimmäisellä jaksolla kentältä.

8. Noam Surrier

Maineikkaan Auxerren juniorimyllyn läpikäynyt ranskalaiskärki tuli Lahteen 2004. Sähäkkää pörräystä piti nähdä kentällä, mutta sitä nähtiinkin huhujen mukaan lähinnä lahtelaisyökerhojen tanssilattialla. Kolme ottelua riitti Lahden seurajohdolle ja miehestä hankkiuduttiin nopeasti eroon. Surrier onnistui kuitenkin alemmilla sarjatasoilla LoPan ja KPV:n riveissä.

9. Vjatsheslav Kuzin

Kuzinin ura FC Lahdessa on yksi lyhimmistä. Kazakstanilainen tuli ulkomaalaisruletin hurjina vuosina Lahteen 1997. ”Slava” pelasi yhdessä Ykkösen pelissä HIK:a vastaan, teki maalin ja lähetettiin kotimatkalle kahden päivän sisään saapumisesta.

10. Igor Rodrigues

Brassiarpa oli Lahdessa pitkään synonyymi Igor Rodriguesille. Mies tuli Lahteen aivan kauden 2003 lopussa ja sai tililleen kolme liigaottelua. Igor oli kyllä taitava, mutta hänen kuntonsa oli heikompi, kuin Kortteliliigafutarilla talven jälkeen. Kahden vuoden sopimus purettiin kaikessa hiljaisuudessa. Ei voittoa!

FC Lahti Top10

Juttusarjassa listataan FC Lahden 20-vuotisen historian pelaajia eri kategorioissa.

Tommi Leirilaakso

Suosittelemme