Urheilu

Olympialaiset aikaistavat kauden alkua

Viime syksyn tapaan Pelicans pelaa myös tulevan kauden kotiavauksensa Vaasan Sportia vastaan. Kuva: Katja Luoma

Jääkiekon SM-liigan kausi 2017/18 käynnistyy syyskuussa hieman tavallista aiemmin, jo 8.9. perjantaina. Syynä tähän ovat helmikuussa Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestettävät talviolympialaiset, joiden aikana Liiga on helmikuussa tauolla 10 päivän ajan.

Pelicansin kausi starttaa 8.9. Lahdessa kotiottelulla Vaasan Sportia vastaan, ja seuraavana päivänä 9.9. Pelicans matkaa Mikkeliin Jukureiden vieraaksi.

Hallitseva mestarijoukkue Tampereen Tappara juhlistaa mestaruusviirin nostoa vasta tiistaina 12. syyskuuta, jolloin se pelaa ensimmäisen kotiottelunsa, jossa vastustajana on kevään finaalivastustaja KalPa.

Runkosarjassa pelataan 60 ottelua, ja se päättyy 10.3 maaliskuuta. Sarja koostuu nelinkertaisesta sarjasta sekä paikallislohkojen kesken pelattavista otteluista. Pelicansin lohkossa ovat KooKoo ja SaiPa, jotka molemmat Pelicans kohtaa runkosarjassa kuusi kertaa. Muita joukkueita vastaan pelataan neljä ottelua.

Pelicansin otteluohjelma muuttuu tulevalla kaudella yhä enemmän viikonloppupainotteiseksi, kun peräti 37 ottelua pelataan perjantai- ja lauantai-iltoina. Kotiotteluista 13 on perjantaina ja 6 lauantaina, vierasotteluista vastaavat määrät ovat 4 ja 14. Ottelukalenteri myös selkiytyy Pelicansin osalta, kun pelipäivä ovat vain tiistai, torstai, perjantai ja lauantai.

Otteluohjelman erikoisuus on tammikuu, jolloin Pelicans pelaa ensin neljä peräkkäistä vierasottelua, ja loppukuusta neljä peräkkäistä kotiottelua.

Uuden Lahden perinteinen Kiekkosyksy-ennakkoliite ilmestyy jälleen kauden kynnyksellä syyskuun alussa.

Pelicansin kotiottelujen jakauma kaudella 2017/18

8 tiistaisin

3 torstaisin

13 perjantaisin

6 lauantaisin

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi

Suosittelemme