Lahesta

Visit Lahti -info sulkee ovensa Triossa – Lahti Region siirtää palveluita digitaalisiin kanaviin ja Palvelutorille

Visit Lahti -infopiste on toiminut Triossa vuodesta 2013. Kuva: Sami Kuusivirta

Kauppakeskus Triossa toimiva Visit Lahti -info sulkee ovensa vuoden lopussa ja perinteinen matkailuneuvonta siirtyy osaksi Lahden kaupungin uutta Palvelutoria sen toiminnan käynnistyessä. Pistettä pyörittänyt matkailupalveluiden markkinointi- ja myyntiyhtiö Lahti Region oy aikoo kehittää entistä enemmän digitaalisia matkailun markkinointi-, myynti- ja neuvontapalveluitaan.

– Matkailijat etsivät tietoa kellon ympäri verkosta ja sosiaalisen median kanavista. Siksi myös Lahti Region keskittää resurssejaan entistä enemmän digitaalisten palveluidensa kehittämiseen siten, että tietoa on saatavilla ja palveluita ostettavissa helposti ja nopeasti eri kielillä. Erilaisten digitaalisten alustojen ja ratkaisujen kehittämisen avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri maailmaa ja reaaliaikaisesti, toteaa Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman.

Vuodesta 2013 toiminut Visit Lahti -info on huolehtinut myös osasta Kauppakeskus Trion neuvontapalveluita. Trion omistava Citycon oy siirtyy vastaamaan jatkossa näistä palveluista. Jatkuvasti pienentyvä seudullisten matkailuneuvontapalveluiden kysyntä siirtyy erillisellä yhteistyösopimuksella osaksi Lahden kaupungin hallinnoimaa Palvelutoria sen toiminnan käynnistyessä.

– Koulutamme Palvelutorilla toimivalle Lahti-Pisteelle vastuullisia matkailuneuvonnan asiantuntijoita, jotka antavat neuvontaa tarvittaes­sa sähköisten palvelukanavien käytössä. Matkailijoille suunnattujen seudun matkailuesitteiden jakelu keskittyy myös Palvelutorille. Elävöittääksemme matkailun näkyvyyttä, selvitämme jatkossa erilaisten Pop up -matkailuneuvontapisteiden toteutusta kaupungin keskustaan matkailusesonkien ja suurtapahtumien ajaksi. Pidämme huolen, että matkailuesitteitä on laajasti saatavissa niin hotellien auloista, huoltoasemilta kuin mm. rajanylityspaikoiltakin niitä kaipaaville vieraillemme, Forsman lupaa.

Matkailijat etsivät tietoa kellon ympäri. Toimitusjohtaja ­Raija Forsman
Uusi Lahti

Suosittelemme