Lahesta

Hämeessä liikkeellä väärennettyjä seteleitä: "Tarkoitettu elokuvien rekvisiitaksi"

Poliisin takavarikoiman, muuten aidon oloisen, 20 euron setelin päädyssä on punaisella kirjoitettu varoitusteksti siitä, että seteli ei ole laillinen, vaan tarkoitettu esimerkiksi elokuvien rekvisiitaksi. Kuva: Hämeen poliisilaitos

Hämeen poliisi tapasi Lahdessa viikonloppuna Toivakasta kotoisin olevan nuoren miehen, joka yritti maksaa hotellihuonetta väärällä 200 euron setelillä.

Kiinni otettaessa hänen hallustaan löydettiin yhteensä kahdeksan väärennettyä 200 euron seteliä, joissa kaikissa on punaisella kirjoitettu venäjänkielinen teksti "Tämä ei ole oikeaa rahaa".

Viime viikkoina poliisille on muutenkin toimitettu eri yhteyksissä käytettyjä 20, 50 ja 200 euron seteleitä. Niitä on kelpuutettu maksuvälineeksi, vaikka sinänsä aidon oloisissa seteleissä on ollut selvä merkintä siitä, että ne on tarkoitettu esimerkiksi elokuvien rekvisiitaksi: "This is not legal. It is to be used for motion props".

Maksaessaan tällaisella rahalla syyllistyy rahajäljitelmän levitykseen. Myyjiä poliisi puolestaan kehottaa tarkkaavaisuuteen vastaanotettaessa käteismaksuja.

Toivakkalaismies kertoi ostaneensa setelit internetissä toimivasta kauppapaikasta, jonka nimeä poliisi ei ilmoita. Miestä epäillään rahajäljitelmän levittämisrikoksesta.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi
@

Suosittelemme