Lahesta

Yli-Marolan uudet asukkaat ovat saapuneet Etelä-Amerikasta – kotieläinpihaa lähdettiin uudistamaan asiakkaiden toiveiden pohjalta

Yli-Marolan kotieläinpihan alpakat totuttelevat uuteen järjestykseen aitauksessaan. Ne ovat saaneet kavereikseen 2-vuotiaat laamat Alejandran ja Sandrinon, joista varsinkin Alejandra on kova pitämään kuria.

– Ihmiset luulivat meidän alpakoita tosi usein laamoiksi, joten päätimme hankkia tänne niitäkin. Josko tämä auttaisi kävijöitä erottamaan nämä kaksi lajia toisistaan, naurahtaa Lahden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Petra Kerkkä.

Uusien asukkaiden lisäksi kotieläinpiha toteutti myös muita uudistuksia, osittain asiakkaiden esittämien toiveiden perusteella. Yli-Marolalta oli toivottu muun muassa parempia eläintenruokkimismahdollisuuksia. Nykyään sieltä saakin ostettua eurolla kauraa, joka soveltuu monien eri eläinten ruokkimiseen.

Uudet tilat mahdollistavat eläinten silittämisen paremmin. Lahden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Petra Kerkkä.

Laamoja ja alpakoita varten pyydettiin kaupungilta käyttöön lisää maa-aluetta navetan takaa. Suojan ne saivat 150 vuotta vanhasta riihestä, joka aikaisemmin oli ollut vailla käyttöä.

Kotieläinpihan kanat puolestaan saivat uudeksi kodikseen kanalapaviljongin ja puput uuden pupulan. Vanhassa saunarakennuksessa, jossa on viime vuosina toiminut 4H-yhdistyksen putiikki, on nykyään pieneläinhuone ja kissala.

– Asiakkaat olivat toivoneet, että eläimiä pääsisi silittämään paremmin ja uudet tilat mahdollistavat sen, esittelee Kerkkä.

Konkreettisten muutosten lisäksi Yli-Marolan kotieläinpiha tarjoaa nyt myös uusia työ- ja opiskelumahdollisuuksia. Lahden 4H-yhdistyksellä on meneillään EU:n sosiaalirahaston ja Lahden kaupungin tukema e.Työ-hanke, jonka tavoitteena on tukea nuorten työllistymistä ja auttaa paikallisia yrityksiä rekrytoinnissa.

– Hankkeen myötä meillä voi nyt myös suorittaa osatutkintoja esimerkiksi eläintenhoitaja-, nuoriso-ohjaaja- ja korjausrakentamisen alalla.

Iiris Andersson

Suosittelemme