Lahesta

Rompemarkkinat Jokimaan ravikeskuksessa viikonloppuna

Mobilistien varaosakirppiksestä on kasvanut laajempi osto- ja myyntitapahtuma.

Päijät-Hämeen alueen suurin rompemarkkinatapahtuma kokoaa kaikkien lähikuntien klassikkoautoharrastajat ja vanhan tavaran keräilijät tulevana viikonloppuna Lahteen. Museo­ikäiset ajoneuvot, löytöjä metsästävät keräilijät sekä kaikenlainen vanha rompe valtaavat Jokimaan Ravikeskuksen lauantaina ja sunnuntaina.

Mobilistien ja autoharrastajien varaosakirpputorista on vuosien saatossa kasvanut vanhan tavaran myynti- ja ostotapahtuma. Markkina-alueella raviradan keskellä on myynnissä sulassa sovussa kokonaisia kulkupelejä, niiden osia, antiikkia sekä kaikenlaista keräily- ja kirpputoritavaraa.

Päijät-Hämeen Mobilistien järjestämässä tapahtumassa kaviouran klassikkoparkissa on koko tapahtuman ajan vaihtuva näyttely menneiden vuosikymmenten ajokalustosta. Yli 30-vuotiaalla harrasteajoneuvolla Jokimaalle saapuva kuljettaja pääseekin ilmaiseksi sisään tuodessaan kulkupelinsä parkkiin kaviouralle.

Myynti­paikkoja ei varata etukäteen.

Tapahtuma on avoinna yleisölle viiden euron pääsymaksua vastaan lauantaina kello 8–16 sekä kello 8–15 sunnuntaina. Jos kotinurkat pullistelevat ylimääräistä tavaraa, kannattaa harkita myyjän roolia: rompemarkkina-alueelle raviradan keskelle mahtuu myymään kirpputori- ja keräilytavaraa.

Myyntipaikkoja ei varata etukäteen, vaan ne jaetaan maksua vastaan perjantaina kello 15–21 sekä lauantai- ja sunnuntaiaamuina kello 6 alkaen. Myydä saa kaikkea muuta paitsi elintarvikkeita. Yhden päivän myyntipaikka maksaa 30 euroa, ja 40 eurolla saa olla myymässä molempina päivinä.

Tapahtuma-alueella yleisöä palvelevat myyntialueen keskellä sijaitsevat Päijät-Hämeen Mobilistien kahvila- ja makkarateltat. Myös Jokimaan ravikeskuksen alakerran kahvila-ravintola on avoinna.

Uusi Lahti

Suosittelemme