Lahesta

Stadion muuttuu elokuun illassa leffateatteriksi

Lahden Kalevan Jarmo Heino ja tuottaja Vesa Ruotonen ovat tuomassa Tähtien sota -näytöksiä urheilukeskukseen elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Urheilukeskuksessa järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna elokuvanäytöksiä stadionin suurelta videotaululta.

Molemmat näytökset ovat alkuperäisen Tähtien sota -trilogian osia: perjantaina 30.8. nähdään Uusi toivo ja lauantain 31.8. on vuorossa Imperiumin vastaisku. Elokuvanäytökset alkavat molempina iltoina kello 20 eli auringonlaskun aikoihin.

Tapahtumia ovat toteuttamassa lahtelainen tapahtumatuottaja, lehtemme kolumnipalstoiltakin tuttu Vesa Ruotonen ja urheiluseura Lahden Kaleva. Järjestäjät uskovat, että stadionin katsomoon saadaan 600–1 000 katsojaa sellaisille paikoille, joista elokuva näkyy hyvin.

– Ajatuksena on tarjota kaikille katsojille esteetön näkyvyys katetuilta paikoilta, Ruotonen kuvailee.

Tapahtumaan myydään 10 euron hintaisia pääsylippuja, molempien näytösten yhteislipun saa 15 eurolla. Järjestäjien tekemän sopimuksen mukaan osa tapahtuman tuotosta menee Kalevan urheiluseuratoiminnan hyväksi.

Kaleva huolehtii tapahtumassa muun muassa järjestyksenvalvonnasta ja liikenteenohjauksesta. Lisäksi Oma Säästöpankki on mahdollistamassa tapahtuman toteuttamista pääyhteistyökumppanina.

– Olemme tyytyväisiä päästessämme järjestämään lahtelaisille tällaista tapahtumaa, Lahden Kalevan puheenjohtaja Jarmo Heino toteaa.

Järjestäjien tavoitteena on tehdä näytöksistä perinne, jos yleisö ottaa tapahtuman omakseen. Vuoden 2020 elokuussa stadion onkin jo alustavasti varattu tarkoitusta varten kahdeksi viikonlopuksi.

Elokuvanäytöksiä on järjestetty urheilukeskuksessa aiemminkin viime vuosikymmenen puolella, jolloin Ruotonen oli myös tapahtumien tuottajana. Tuolloin näytökset jäivät yhteen kertaan, stadionin silloinen videotaulu meni lopulta rikki ja uuden hankkiminen kesti pitkään muun muassa kilpailutukseen liittyneiden epäselvyyksien vuoksi.

Monttukinon nimellä markkinoiduissa tapahtumissa nähtiin alkuperäinen Tuntematon sotilas ja Pink Floyd - The Wall. Molemmissa näytöksissä oli paikalla noin 500 ihmistä.

Tuleviakin tapahtumia on tarkoitus markkinoida Monttukinon nimellä. Vaikka nimi on sama, kuvan laatu on nyt eri planeetalta uuden taulun myötä. Takavuosien näytöksissä kuvassa oli reikiä taulun huonosta kunnosta johtuen, mikä osaltaan pakotti valitsemaan tummasävyisiä elokuvia.

– Tarkoituksemme on myös näyttää, että kaupungin tekemiä hyviä puitteita pystytään hyödyntämään ilman isoja investointeja, Ruotonen toteaa.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme