Lahesta

Viipurin perintö seminaarin aiheena perjantaina

Viipuria käsittelevä seminaari järjestetään Lahden konservatorion Felix Krohn -salissa perjantaina. Kuva: Lahden kaupunginmuseon kuva-arkisto

Lahden kaupunginmuseo ja Lahden Kartanon ystävät ry järjestävät yhteistyössä Viipurin perintö -seminaarin tämän viikon perjantaina. Viipurin historiaa ja nykyisyyttä käsittelevä seminaari järjestetään Lahden konservatorion Felix Krohn -salissa (Sibeliuksenkatu 8) kello 9–15.

– Seminaarissa käsitellään Juha ja Jalmari Lankisen työtä Viipurin rakentamisessa ja kunnostamisessa sekä tallentamisessa, mutta yhtä lailla kiinnitetään laajemmin huomiota Viipurin perintöön ja sen säilymiseen nykypäivänä, toteaa Lahden kaupunginmuseon tutkimuspäällikkö Hannu Takala.

Seminaarin puheenvuorot käsittelevät Viipurin arkkitehtuuria, Monrepos’n puiston historiaa sekä sen käynnissä olevaa kunnostushanketta. Lankiset myös tallensivat valokuvin Viipuria 1930-luvulta lähes nykypäiviin saakka. Kokoelman tallennustyötä esittelevät Lappeenrannan museon tutkijat.

– Juha Lankinen asui viimeiset vuotensa Lahdessa ja oli aktiivisesti mukana Lahden Kartanon ystävien toiminnassa. Juha piti useita esitelmiä, jotka aina vetivät salit täyteen, minkä lisäksi hän oli oppaana yhdistyksen Viipurin-matkoilla. Toive Viipurin perintöä ja Lankisten roolia Viipurissa käsittelevän seminaarin järjestämisestä esitettiin Juhan muistotilaisuudessa syksyllä 2015 usean henkilön toimesta, ja nyt toteutamme tämän toiveen museon kanssa, Kartanon ystävien puheenjohtaja Ulla Lilius kertoo.

Yleisölle tarkoitettuun seminaariin ei ole osallistumismaksua eikä ennakkoilmoittautumista.

Suosittelemme