Lahesta

Onnelantien rukoushuoneen paikalle suunniteltu kerrostaloa

Onnelantien vanhan rukoushuoneen tontille on valmisteltu kaavamuutosta, jonka myötä tontille rakennettaisiin kerrostalo ja pientaloasumista.

Tässä vaiheessa muutoksesta on valmisteltu kaksi luonnosta. Molemmissa vaihtoehdoissa tontille tulisi 4-kerroksinen asuinkerrostalo.

Vaihtoehdossa yksi tontille tulisi lisäksi kaksi pientaloa. Vaihtoehdossa kaksi on paikka yhdelle pientalolle.

Kaavatyön alkuvaiheessa tutkittiin myös mahdollisuutta muuttaa vanha rukoushuone asuinkäyttöön. Ratkaisua ei kuitenkaan pidetty enää mahdollisena, kun rakennus oli mennyt käyttökieltoon heikon kuntonsa vuoksi.

Esikoislestadiolaisten rukoushuone on rakennettu vuosina 1922–1923. Rukoushuone otettiin päiväkotikäyttöön vuonna 1996, kun uusi rukoushuone oli valmistunut Launeelle.

Päiväkotitoiminta päättyi vuonna 2016.

Esikoislestadiolaiset ry myi Onnelantie 2:n ja 4:n kiinteistöt vuoden 2017 alussa tarjouskilpailun jälkeen 510 000 eurolla kymmenelle yksityiselle henkilölle. Onnelantie 4 on myyty edelleen, nyt tekeillä oleva muutos koskee Onnelantie 2:n tonttia.

Asemakaavaluonnosta ja sen vaihtoehtoja esittelevä yleisötilaisuus järjestetään tämän viikon keskiviikkona 20.2. klo 17.30 entisen kansanopiston auditoriossa, Harjukatu 46 (Opiston Kunkku).

Tänään ilmestyneen lehtemme mielipidesivulla julkaistussa kirjoitukessa lähistön asukas esittää kriitisiä arvioitaan suunnitellusta kaavamuutoksesta.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme