Lahesta

Trion toisen kerroksen liiketilat muuhun käyttöön?

Kiinteistön omistava Citycon valmistellut muutosta. Tiloihin halutaan esimerkiksi kaupungin palveluita.

Triossa on vapaata liiketilaa etenkin toisessa kerroksessa.

Kauppakeskus Trioon on suunniteltu uudistusta, joka muuttaisi toteutuessaan merkittävästi keskustan suurinta ostoskeskittymää. Toisessa kerroksessa olevat liiketilat on tarkoitus ottaa uudentyyppiseen käyttöön.

– Trio on iso kiinteistö, johon on helppo suunnitella monenlaisia toimintoja. Se on kysyntään nähden liiankin iso, joten liiketilaneliöille on mietitty uutta käyttötarkoitusta kuluva vuosi ja hieman pidempäänkin, taustoittaa kiinteistön omistavan Citycon Oy:n liiketoimintajohtaja Mari Laaksonen.

Trion näkyvimmät osat pysyvät kuitenkin edelleen kauppakeskuksena.

– Katutaso toimii hyvin liiketilakäytössä jatkossakin ja suurella todennäköisyydellä iso osa pohjakerroksestakin.

Cityconilla on erilaisia vaihtoehtoja toiseen kerrokseen.

– Yhtenä vaihtoehtona on terveyspalveluiden laajentaminen sinne. Käymme myös kaupungin kanssa keskusteluja siitä, olisiko kaupungin palveluita mahdollisuus sijoittaa Trioon. Ylempänä olevissa toimistokerroksissa meillä onkin jo kaupungin toimintoja.

Kaupunki on valmistellut niin sanottua palvelutorihanketta, jonka ideana on keskittää kaupungin asiointipisteitä ja toimintoja yhteen paikkaan yhteistyössä muiden julkisen sektorin toimijoiden kanssa. Tulevan palvelutorin paikkaa ei ole vielä julkistettu. Alustavasti sitä on väläytelty ainakin väliaikaisesti Fellmannian tiloihin. Myös Citycon on käynyt aiheeseen liittyviä keskusteluja kaupungin kanssa.

– Mielellään tarjoamme tähän tiloja Triosta. Meillä on hyvä esimerkki Isosta Omenasta Espoossa, missä palvelutori lähti noin vuosi sitten liikkeelle. Siellä oli ensimmäisen vuoden aikana puolitoista miljoonaa kävijää.

Laaksonen uskoo, että palvelutori pystyisi hyötymään kauppakeskuksen asiakasvirroista.

– Näemme mielellämme, että toisen kerroksen toiminta kääntyisi tämäntyyppiseen suuntaan. Ajatuksena on saada sinne sellaisia toimistoja, joissa on myös kuluttaja-asiointia, ei pelkästään toimistokäytössä olevia toimistoja.

Tulevien muutosten tarkka aikataulu on vielä auki.

Kiinteistön omistajan puolesta toisen kerroksen uudistaminen voisi alkaa ensi vuonna ja edetä sen jälkeen vaiheittain.

– Toki meillä on olemassa olevat vuokrasopimukset ja niitä kunnioitamme. Liiketilojen sopimukset ovat meillä määräaikaisia, joten nykyisten sopimusten päättyessä uudelleensijoitamme toisen kerroksen vuokralaiset mielellään muualle kauppakeskuksen tiloihin, Laaksonen toteaa.

Suunniteltujen muutosten taustalla on kauppakeskuksen pienentynyt kävijämäärä.

Laaksosen arvion mukaan tämä johtuu muun muassa keskustassa viime vuosina tehdyistä rakennustöistä.

– Isossa kuvassa on hyvä asia, että kaupunki on kehittänyt keskustaa. Rakentaminen kesti kuitenkin useamman vuoden, mikä hankaloitti autoilla asioivien asiointia ja hidasti heidän kulkuaan, jolloin moni siirtyi asioimaan keskustan ulkopuolella. Siinä on kaupungilla ja meillä toimijoilla haaste saada ihmiset takaisin keskustaan.

Laaksosen mukaan Trion kävijämäärät ovat laskeneet viime vuosina muutaman prosentin vuosittain.

– Tämäkin vuosi näyttää päätyvän miinuslukemiin kävijämäärien osalta.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme