Lahesta

Vesijärvenkadun kokeilu huolestuttaa viranomaisia

”Selvä hälytys- ja pelastusajoa vaikeuttava ja hidastava vaikutus”

Poliisi pelkää, että Vesijärvenkadun kokeilu vaikeuttaisi hälytys- ja pelastusajoja. Kuva: WSP Finland / Eeva Henriksson

Paikallisten viranomaisten keskuudessa on kannettu huolta siitä, miten hälytys- ja pelastusajot sujuvat mahdollisen Vesijärvenkadun autokaistojen vähentämisen jälkeen.

– Jos ajatellaan noin mittavaa muutosta katuverkkoon, sillä on selvä hälytys- ja pelastusajoa vaikeuttava ja hidastava vaikutus etenkin ruuhka-aikoina, sanoo Hämeen poliisin liikennesektorin johtaja, ylikomisario Jouni Takala.

Takala on mukana myös kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmässä, joten hän on tullut miettineeksi asiaa monelta kantilta. Hän muistuttaa, että mahdollisen kaventamisen myötä ajoneuvoliikenne siirtyy ruuhkauttamaan joitakin muita katuja.

– Jos ajatellaan vaihtoehtoisia reittejä, Kauppakatu ei ole turvallinen hälytysajoneuvoille, siinä on paljon marketteja ja suojateitä. Saksalankatu on jo nyt mennen tullen molempiin suuntiin aamuisin tukossa, sinne ei voi hälytysajoneuvolla edes yrittää mennä.

Toistaiseksi poliisia ei ole pyydetty mukaan kokeilun valmisteluun tai asiaan liittyneisiin työpajoihin, eikä Takalan käsityksen mukaan pelastus- tai ensihoitopuolen edustajiakaan.

– Kerrannaisvaikutukset on täysin miettimättä tällaisessa hankkeessa. Sitä viedään eteenpäin enemmän jollakin aatteella ja ideologialla kuin arjen järjellä.

– Jos kävelypainotteista keskustaa halutaan kehittää, siihen löytyy varmasti parempiakin paikkoja kuin kaupungin valtasuoni.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme