Lahesta

"Saadaan vain kauhea sumppu" - lue täältä kaikki Veskun kokeilua vastustavat kommentit

Lukijakyselyssämme esitettiin tällaisia kommentteja Vesijärvenkadulle suunniteltua liikennekokeilua vastaan. Kokeilua vastusti 627 vastaajaa yhteensä 830 vastaajasta.

On halvempiakin tapoja tyhjentää ydinkeskusta ihmisistä ja ajaa alueen yrittäjät vararikkoon.

kokeilu on älytön

Jos olis rahaa suunnattomasti - niin siitä vaan- mut kun EI SITÄ FRAHAA ole- loopettakaa törsäily-

Minusta katu nyt hyvä ja toimiva.

Turha kokeilu, ei jää pysyväksi kuitenkaan!

Aivan typerää sumputtaa niin vilkas liikenteinen katu! Kuinkahan vaikeuttaisi linja-autojenkin liikkumista ennnen kavennusta? Päätön idea kun Lahessa olisi muitakin kohteita joihin olisi hyvä keskittyä. Elävöittäkää keskusta älkääkä vaikeuttako siellä liikkumista!

Kyseessä keskustan valtaväylä. Kukahan idiootti apina tämän esityksen on keksinyt? Haloo, kylväkää vielä Lahdenkatukin rautanauloja täyteen niin kyllä loppuu läpiajot.

Parkkipaokkoja on tarpeeksi Veskulla ja lähettyvillä parkkihalleja. Liikennettä ruuhka-aikana liiankin paljon.

Ja se suurin munaus Aleksanterinkatu. Oppisivat jo nyt.

Miksi pitäis pilata toimiva katu ?

Vilkkaasti liikennöity Vesijärvenkatu ei mielestäni sovi kokonaisuudessaan kyseiseen kokeiluun.

Liikenne on tällä hetkellä sujuvaa, toki useammat autot ajavat kyllä liian kovaa :(

Päristelijät/hurjastelijat siirtyisivät todennäköisesti vain toisaalle.

Vesijärvenkadun varrella ole mitään kummoisempia pieniä liikkeitä (niinkuin ennen vanhaan) , että se nyt ainenkaan lisäisi/saisi väkeä päiväkävelylle.

Tuo pyöräkaista olisi kyllä enemmän kuin tervetullut, koska siinä ajetaan jalankulkijoiden ohi ihan omilla säännöillä.

Korjatkaa Aleksanterinkatu 2- suuntaiseksi ja anta kaa Vesijärvenkadun olla.

Saimaankadulle voisi tehdä kiertoliittymiä liikennevalojen sijaan. Nyt siellä seisoo harvat autot ja kävelijät..kaikille palaa punaista.

On kallis tarpeeton ei hyödytä mitään.

Ruuhkauttaa jopa Lahdenkadun risteyksenkin ja joskus Aleksanterikadunkin.

Aivan sama, keskustan voi ohittaa moottoritietä myöden, keskustassa ei muutenkaan ole enään mitään miksi sinne pitäisi tulla.

Jo nyt on runsaasti tilaa jalan tai pyörälle

Aiheuttaisi vain ruuhkia jos vaan yksi kaista käytössä.

Katuverkon "pääväyliä" ei ole syytä mitenkään kaventaa,- kulkusuuntia yksisuuntaistaa..taikka ryhtyä "epämääräisiin..paljon..paljon maksaviin..päivittäistä elämää hankaloittaviin kokeiluihin"!

tällä ajatuksella siirretään liikenne Kauppakadulle jossa ei ole liikennevaloja auttamassa. Turha tukkia hyvää ja toimivaa läpikulkukatua. Pyörällä pääsee kivasti Kauppakatua Sibeliustalolle asti.

Lahden keskusta on erittäin vaikea ajettava autolla tällä hetkellä. Vesijärvenkadun suunnitelmat toisivat lisää vaikeutta liikkumiseen. Ne ajoneuvomäärät, jotka nyt liikkuvat Vesijärvenkadulla eivät missään nimessä mahdu yhdelle kaistalle. Lahden keskustan suunnittelussa ei muisteta, että kaikki eivät asu keskustassa, toiminta- ja liikuntarajoitteet vaikeuttavat muulla kuin omalla autolla liikkumista ja esimerkiksi oma työpaikkani sijaitsee keskustassa ja joudun liikkumaan työni päivän aikana autolla. Keskusta tulee kuolemaan näillä suunnitelmilla. Aleksanterinkatu menetettiin jo, tori on tyhjä, säilytetään edes Vesku!

Ei missään nimessä!!!!

Ruuhkauttaa keskustan liikenteen. Pysäköintipaikoille ei ole tarvetta, koska siellä ei ole liikkeitäkään

Liian ahtaaksi menee.

Kaikki kokeilut ym. liikenteenrajoitukset vie ihmiset pois keskustasta. Tämä on nähty Aleksilla jo mihin johtaa.

Yhtä turha ku Aleksin sotkeminenki. Kyseisellä välillä vastaan tulee yleensä pari kolme kävelijää tai pyöräilijää, jotka mahtuu nykyisille kulkureiteille hyvin. Autoilua muuutos hankaloittaisi merkittävästi.

Suunnitelma on huono. Pyoräilijät ajaisivat kovempaa ja jalankulkiat ei seuraisi liikennettä ja luottavat siihen että he saa kävellä missä vaan. Liikenne käyttäytymista pitäisi opastaa kaikille, eikä syyllistää autoilijoita kaikesta. Jos ollaan liikenteessä niin kaikkien pitää seurata liikennettä ei autoilioiden ainoastaa. Autoilijat, pyöräijät ja jalankulkiat menee punasia päin. Jalankulkia ja pyöräiliä ei noudata liikennesääntöjä eikä välttämättä tiedä kaikkia ja luotetaan, että autoilia väistää. Kännykkä käyttää myös jalankulkiat ja pyöräijät liikkuessaa. Asennetta opetettava kaikille, että et ole yksinnin liikenteessä. Lapsille opetettava, että suojatie ei ole turva ja suojatielle mennään liikennettä seuraten. Kaikki tekee virheitä, jos sinä teet virheen niin ehkä toinen liikenteessä huomaa ja pelastaa sinut tai päinvastoin. Otetaan toiset huomioon myös liikenteessä

Lahden keskustaan pääsy on jo nyt tehty hankalaksi. Veskun kaventamisen jälkeen Kauppakatu ruuhkautuu, kun Vääksyn suunnasta edelleenkin täytyy päästä keskustan halki eteläiseen Lahteen. Ei kai ole tarkoitus, että liikenne siirtyy ohitustielle Kariston kautta?

Toimiva kulku väylä kaikille kulku muodoille.Kauppa kadulla leveät jalka ja pyöräily väylät keskustaan.Piippupolku ohjaa kulkijat hyvin ko. kadulle kulkijat pohjoisesta.Nykyiset valasimet on vesijärvenkadulle asennettu niin ,että pysäköinti ruutuun on vaikeaa pysäköidä.Millainen ruuhka on talvella pyöräiliöistä.Vihreään ajatteluluun jotain tolkkua.  T. Heimo Voutilainen

Kaupungissa pitää voida kulkea muutenkin kuin jalkaisin, bussilla tai polkupyörällä. Riksalla ja repussa tavaroita ja ihmisiä kuljettamalla ei mikään keskusta-alue pysy elinvoimaisena, vaikka sellainen toiminta näyttää Lahdessa olevan tavoitteena. Jos halutaan että keskustassa on elämää so. liiketoimintaa ja maksavia asiakkaita, sinne pitää päästä ja sieltä pitää päästä pois autolla. Ei kukaan maakunnasta asioimaan saapuva jätä autoaan toriparkkiin ja ala ajella bussilla ympäriinsä useiden vaihtojen kanssa pelaten jotta saisi asiansa toimitettua. Aleksanterinkatu oli vilkkaan ja elinvoimaisen keskustan valtasuoni vuosikymmeniä ja sitten tulivat "ympäristötietoiset" tahot ja tukkivat sen. Paasikivenaukiolla tullaan vastasuudessa näkemään jatkuvia, massiivisia ruuhkia äärimmäisen vähillä automäärillä näiden samaisten tahojen toimesta. Vesijärvenkadun tukkiminen Aleksin lisäksi suunnitellulla tavalla takaisi sen, että Hollolankatu/Lahdenkatu-Saimaankatu-Harjukatu-alueen sisäpuolella ei liikkuisi mitään eikä ketään kuukausimarkkinapäivää ja kanta-asukkaita lukuunottamatta. Onhan keskustan "elävöittämisen" yhteydessä esitetty linja-autoliikenteen poistamista torilta! Mikään Lassi-bussi ei tätä tilannetta korjaa. Jos keskustayrittäjien jättämä adressi jätetään tyystin huomiotta, se vahvistaa vain sen käsityksen mikä asukkailla jo on Lahden menosta: kabinettiporukat kähmyilevät häikälemättömästi toinen toisilleen etuisuuksia ja urakoita paikallisten veronmaksajien kustannuksella. Lahdessa toimii järjestäynyt ja häikäilemätön kabinettiporukka, on toiminut jo pitkään. Herra armahtakoon heitä, sillä minä en sitä tee. Eikä taida Hänkään, sillä nämä" syntiset" eivät kadu.

Lahti on tehnyt kaikkensa, lopettaakseen sujuvan liikenteenkaupungissa. Jatkossa pyrin vähentämään asiointia kaupungin keskustassa,ja vien euroni vaikka Orimattilaan.

Vesijärvenkatu on yksi Lahden keskustan läpiajo kaduista jota ei saa tukkia eikä hankaloittaa autolla ajoa kadulla. Aleksanterinkatu on Lahden pääkatu ja oli ennen hyvä ja suorin läpiajo katu vanhalta linja-autoasemalta itään vaan ei ole enään. Aleksanterinkadun muuttaminen yksisuuntaiseksi hankaloitti huomattavasti liikkumista Lahdessa. Ottakaa nyt hyvät päättäjät oppia näistä kommenteista. Vastustan Vesijärvenkadyn kokeilua. Miettikää mitä tapahtui Aleksanterinkadulle. Miettikää mitä tapahtuu Vesijärvenkadulle jos liikkumista tuolla tärkeällä kadulla hankaloitetaan. Sitäpaitsi Vesijärvenkadun varressa on parkkipaikkoja jo ennestään. Käveleminenkään ja pyöräily ei ole hankalaa ko kadulla nytkään.

Vastustan. Miksi ihmeessä pitää tehdä pullonkaulua/sumppu todella vilkkaasti liikenneöidylle kadulle?

Eikö jo riitä, että keskustassa on jo tarpeeksi tuhottu perinteistä katuverkostoa. Kuka on tämän idean takana? Sillä ei kukaan täysjärkinen viitsi lähteä jotain vesijärvenkatua kävelemään edestakaisin vain ihan kävelemisen ilosta. Varsinkaan kun siellä ei ole yhtään mitään joka kiinnostaa. Vaikuttaa vähäjärkisten puuhastelulta. Autojen liikkumista kun hidastetaan, niin saasteet vain lisääntyvät. Kiihdytys ja jarrutus eivät ainakaan ilmaa puhdista, sehän on jo monesti tutkittu, sillä tasainen nopeus tuottaa huomattavasti vähemmän päästöjä. Oiskohan idean keksineillä liian vähän järkevää tekemistä, kun tuollaisia älyttömyyksiä ideoidaan. Jos ovat kaupungin palkkalistoilla, niin säästösyistä lopputili on paikallaan.

vesijärvenkatu on hyvä juuri ennallaan.jalkakätävälle vain valkea viiva keskelle,jalankulkijan ja pyöräilijän kuvat,missä kulkevat.sammonkatu ainoa missä ei valoja,ei ollenkaan vaarallista ylittää katua.täytyyhän sen verran seurata ,voiko ylittää kadun.

Ei todellakaan ole järkeä kaventaa katua. Uudenmaankatua levitetään nelikaistaiseksi ja sitten sen jatke vesijärvenkatu olisi kaksikaistainen. Huh, huh. Mielestäni virkamiehille jotka tällaista kavennusta suunnittelee pitäisi antaa lopputili.

jatkumo uudenmaankadulle mikä levennetään nelikaistaiseksi ja sitten vesku kavennettaisiin? Liikennettä tulee olemaan entistä enemmän ja se seisoo

päivittäin pyörällä vesijärvenkatua aleksi-vesijärvi, homma tomii ja eihän siellä edes liiku ketään. 30km/h rajoitus sopii pihatielle, ei keskustan liikennerikkaimmalle kadulle.

lahden "virkamies/naispellejen" toimintatapojen,ylimielisyyden ja kaupunkilaisten mielipiteiden huomioimattomuuden takia. unohtaisivat jo sen "keskustankehänsä", aleksi on vitsi.

Täysin järjetön idea ottaen huomioon liikennemäärät.

Koko ajatus tukkia Lahden etelä-pohjoissuunnan liikenteen pääväylä on susi jo syntyessään.

Kaupungin virkamiesten toheloinnille pitää saada loppu! Kaupungin palkkalistoilla on varovaisesti arvioiden 3000 ylimääräistä henkilöä. Nämä pois ja veroäyri ja energian hinta alas. Lahti on maineeltaan mätä paikkakunta.

Hölmöläsen hommaa

Kuulostaa hermoja raastavalta sumpulta. Järkeeni ei mitenkään mahdu, miksi lahtelaiseksi kaduksi harvinaisen hyväkuntoinen Vesijärvenkatu halutaan pilata. Katu on leveä ja mukava ajella, mutta nyky-Lahden liikennesuunnittelijat haluavat ilmeisesti ajaa yksityisautoilun kokonaan pois keskustasta. Niin siinä on jo osin käynyt ja sama tulee jatkumaan, ja kärsijöinä ovat yrittäjät ja turistien silmien eteen avautuva tyhjyyttään kumiseva keskusta.

Lahden kadun ja Veskun liittymää ei saada toimivaksi. Voitaisiin nykyohjelmilla tehdä simulaatio, mutta siellaisestta ei edes puhuta! Matkakeskuksessa simulaatio tehtiin ja todettiin sen toimivan hyvin. Valehdeltiinko?

Taas täysin idioottimainen ehdotus Lahden päättäjiltä. Auto liikenne on osa kaupungin elävyyttä. Jos pyörijöille ja jalankulkijoille rakennetaan uutta infraa niin ne pitäisi myös osallistua sen kustannuksiin veron kautta, samoin kuin autoilijat tekevät.

Mikä intressi Lahden päättäjillä on näivettää keskusta ja romahduttaa liike-elämä? Eikö voisi vain myöntää, että keskusta elää autoilemalka ja kauppojen lähelle pitää päästä autolla?

Onko Liikenne suunnitelijalla edes autoa, tai mitään kytköstä liikenteeseen kun edes ehdottaa tälläistä TORSOA

huono idea kaventaa

Kaikenlaiseen hömppäön ei pidä lähteä. Sujuva liikenne on kaikkien etu.

Järjetön ajatus, liikenne ruuhkautuu.

Autoilua rajoitetaan jo aivan riittävästi

Eikö Aleksin kokeilu riitä. Missä muussa kaupungissa pääostoskatu on yksisuuntainen? Kannattajat tuntuvat olevan rehellisiä. Kokeillaan ja rakennetaan taas uudestaan. Onko Lahdella varaa vain kokeilla yhtä ja toista? Yrittäjiä pitää kuunnella.

Vastustan kokeilua koska meille jolla on tarvetta liikkua esim. Laune-mukkula välilä on tämä ainoa toimiva reitti kaupungin läpi. Ja kun sitä väliä suhaa säännöllisesti,kaikkina kellon aikoina,huomaa että katu osuus on hyvin vilkkaasti liikennöity. Joissakin ehdotuksissa esitetty että liikenne siirrettäisiin Kauppakadulle tai saimaankadulle ja tämä ajatus tuntuu typerältä koska kyseisiä katuja ei ole suunniteltu tälläiselle liikennemäärälle. Joten kadut vaatisivat isoja toimenpiteitä. Lisäksi olisi mielenkiintoista nähdä mistä kohtaa Vesijärvenkatua liikenne siirrettäisiin näille kaduille, koska yksikään siirtokohdista ei nykyisellään pysty vetämään sellaista liikennemäärä. Lisäksi epäilen ihmisten ruuhkauttavan kaupunginsairaalan mäen tiet käyttäessään niitä oikoreitteinä.

Ymmärrän keskusta-asujien tuskan liikennemääristä, mutta kyseisen asian pitäisi kyllä olla tiedossa jo keskustaan muuttaessa. Keskustan yritysten murnutusta liian vähistä parkkipaikoista en tajua. Koska Vesijärvenkadulle on aina saanut hyvin auton katuparkkiin ja lisäksi kävelymatkan päässä sijaitsevat sykkeen parkkihalli ja toriparkki. Jos oma liike ei vedä asiakkaita, ei se siis ole parkkipaikoista johtuvaa.

Pyöräilijöitä ja jalankulkijoita ei vesijärvenkadulla muutenkaan älyttömästi näe , johtuuko sitten väitetystä hankalasta liikkumisesta vai siitä ettei heitä ole, tähän en osaa vastata. Mutta voivathan he siirtyä aiemmin mainituille kaduille ja siellä vahvistaa heidän turvallista liikkumistaan.

Tuntuu älyttömältä että kun kaupungin eteläpään liikennettä sujuvoitetaan uusilla kaistoilla ja tiemuutoksilla, lyötäisiin samat kadut jumittamaan kaupungin läpi ajettaessa. Ja meitä jotka sitä läpiajoa joutuvat tekemään on kuitenkin paljon.

Menneiden kesien tietöiden aikana käytössä on ollut vain yksi kaista suuntaansa jolloin liikenne puuroutuu pahoin aamu- ja iltapäivän ruuhka-aikoina.

Kavennettu pääväylä voi ohjata autoilijat välttämään keskustaa ja hakemaan palvelut muualta, sieltä minne pääsee autolla sujuvasti.

Kavennus voisi toimia kun suuret ikäluokat lakkaavat autoilemasta ja julkinen liikenne kuljettaa nuoremmat (vihreät) kansalaiset haluttuun paikkaan sujuvasti ja järkevään hintaan.

Aivan järkyttävää ruuhkaa aiheuttaa ainakin kahdeksan aikaan ja neljän aikaan. Takkuaa jo nyt niihin aikoihin erittäin pahasti, kun sillä osuudella myös käännytään. Ja esim. minä kuka asun aivan pohjoislahdessa en varmasti kierrä mistään mytäjäisten kautta päivittäin Launeelle...

Tämä on ainoa toimiva läpikulkureitti keskustan poikki. Kun se katkaistaan, mihin liikenne survoutuu?

Muutenkin tuo kohta kaupungista tukkeutuu helposti kun on todellinen läpikulku tie suoraan asemantaustaan ja Renksuun. Tuossa kohtaa kadun varrella ei ole mitään niin houkuttelevaa ainakaan nykyisellään että siihen kannattaisia taas tietöitä alkaa mylläämään.

Jos ei fillarilla mahdu nykyisiä katuja ajamaan niin vika on satulan päällä, ei kaduissa.

Ei toimi .

Vastustan, koska Vesku on tärkeä linkki Etelä- ja Pohjois-Lahden välillä. Kaistojen poisto aiheuttaa kohtuuttomat ruuhkat.

Ei toimi .

Koska tie on jo nykyäänkin ajoittain tukossa!

Tie on jo nyt ruuhkainen.

Katu ruuhkautuu liikaa. Kääntyvät autot tukkii koko liikenteen.

Ihan älytöntä tukkia tuo väylä, kun nyt uudenmaankatu on 4 kaistainen kohta niin sitten tehdään sumppu vesijärvenkadulle

Riippumatta kaupungin teidein kaistojen tai läpiajokieltojen määristä taikka kääntymiskielloista, on ihmisillä silti sama tarve päästä jostain jonnekin. Jos ei Veskua suoraan pitkin, niin sitten kierrellään ja kaarrellaan tukkien nyt rauhalliset kadut. Siis syntyy vain edemmän liikennettä, enemmän ääniä, enemmän saatuttavaa tyhjäkäyntiä, enemmän kiihdytyksiä.

Veskulla mahtuu aivan loistavasti ja turvallisesti nytkin kulkemaan jalan ja pyörillä. Ei kävelijän tarvitse toista ihmistä ihmistä niin pelätä että tarvitisi itselleen monien metrien turvaväliä.

Käsittämätön idea. Keskustasta ei saada elinvoimaisempaa hankaloittamalla liikennöintiä siellä. Nyt jo tehdyt muutokset ovat olleet myrkkyä. Onneksi tulee ohitie, niin ei tarvitse turistienkaan edes poiketa keskustassa. Harmi meille jotka täällä asuvat.

Hankaloitetaan autoliikennettä, niin saadaan keskusta tapettua. ehkä tavoite onkin tyhjärauhallinen ja hiljainen keskusta josta asukkaat lähtevät autoilla launeelle ostoksille?

Jalkakäytävät ovat jo nykyisellään riittävän leveät. Kannattaisi oikeasti käydä katsomassa, paljonko jalankulkijoita välillä kulkee -> ei jalankulkuruuhkia.

Kadunvarsipysaäköinti ok.

En omista autoa,mutta en ymmärrä tätä autolla liikkumisen sujuvuuden vaikeuttamista.Vesijärvenk. on myös monelle työmatkareitti.Keskustaa sumputettu jo tarpeeksi,ei aina voi ajatella pelkästään kevyttäliikennettä.

Autoittaa keskustaa entisestään kun autoilu estetään.

Miksi ihmeessä yksi tärkeä väylä pitäisi kaventaa? Halutaanko tästä kaupungista tehdä oikein sumppu missä autolla liikkuminen on entistä hankalampaa. Kaikki eivät asu keskustassa ja esim.ikäihmiset eivät pitkiä matkoja kävele ostoksilla käydessään. Kuka on tälläisen helvetin huonon idean ylipäätään keksinyt!!! Nimi julki.

Autojen kulkua keskustassa on jo vaikeutettu tarpeeksi. Vesijärvenkatu on pääväylä launeelta/Hennalasta/Renkomäestä satamaan/kiveriöön/mukkulaan/Vääksyyn ja sen liikennemäärät kymmenine bussivuoroineen tarvitsevat molemmat kaistat käyttöönsä. Varsinkin kun bussipysäkit ovat suoraan kadun varressa ja pysäkille pysähtyneen bussin takana on jo nyt odoteltava sen liikkeellelähtöä. Itse pyöräilen reittiä usein kesäisin satamaan ja en koskaan ole tarvinnut kävelytielle enempää tilaa, ruuhkia ei ole näkynyt kävelijöiden ja pyöräilijöiden osalta. Uudenmaankadun parannus varmasti houkuttaa edelleen autot käyttämään juuri tätä reittiä keskustan suuntaan.

Lahden yksi pääväylistä mikä on jo ruuhka-aikaan tälläkin hetkellä ruuhkainen. Liikenne puuroutuisi vain turhaan lisää.

Kävely/pyörätie nykysellään on riittänyt kulkijoille vuosia ja riittää jatkossaki. Hidastaa kadun kulkua kaikilta koska vilkas autotie. Varsinkin hälytysajoneuvoilla tulisi vaikeaa.

Veskun liikennemäärillä kokeilu aiheuttaa ikävät ruuhkat, sillä etelä-pohjoinen suunnassa liikennettä kuitenkin riittää. Paikka ei ole järkevästi kierrettävissä, eikä ongelmaan ole helppoja ratkaisuja, kiitos kaupunkimme sijainnin. Liikenteen tuottamat saasteet eivät vähene pitkää kiertotietä ajamalla, eikä myöskään jonossa seisomalla.

Vihervasemmiston salajuoni autoilun ideologiseksi hankaloittamiseksi.

Vesijärvenkatu on niin vilkkaassa liikenteessä koko ajan, että sen sumputtaminen yhdelle kaistalle ei ole mitään järkeä. Jalkakäytävät tällähetkellä on nyttenmin sen verta leveät, etteivät tarvitse lisätilaa pyöräilyyn

Siitä tulee vaan liikennesumppu, mikään ei toimi ja turhia kuluja veronmaksajille. Käyttäkää järkeä näissä. Torin ympäristökin piti pilata kaikenmaailman kivetyksillä.

Tie on jo nyt ruuhkainen ja siitä tulisi entistä ruuhkaisempi jos sitä muutetaan tai muuten ihmiset eivät ajaisi sitä kautta ja monilta liikkeiltä loppuisi asiakkaat.

Haluan päästä keskustan kauppoihin ja liikkeisiin helposti autolla. Autolla liikkuminen keskustassa on nykyisin erittäin hankalaa, ja siitä syystä olenkin siirtynyt tekemään ostoksiani kauppakeskuksiin keskustan ulkopuolella! Tykkäisin kuitenkin käydä keskustassa onhan se kaupunkimme ydin!

Ei kannata tappaa loppujakin kivijalkaliikkeitä muutaman kuukauden pyöräilysesongin vuoksi.

Eiköhän nää kokeilujen tulokset ole jo muualla keskustassa nähtävissä.

Lahden keskusta-alue on näivetetty jo Aleksanterinkadun sumputtamisella, nyt taitaa olla tavoitteena koko kaupungin autioittaminen. Surkeaa toimintaa liikennesuunnittelulta.

Lahden keskustan liikenne on jo valmiiksi totaalisen pilattu Aleksanterinkadun naurettavilla järjestelyillä.

Vesijärvenkadun liikenne on jo nyt hyvin vilkasta. uskon että ruuhka-aikoina kadun autoliikenne ruuhkaantuu. Jalankulkioille ja pyöräilijöille on jo leveät kulkuväylät ja uskon aleksanterinkadun viihtyvyyteen panostuksen olleen riittäävä!

Vastustan kokeilua perustein: Pyöräilen kyseistä katua Ankkurista lähes päivittäin ...ei ole ollut koskaan mitään ajo-ongelmia! Kyseisellä katuosuudella jalankulkijoiden määrä on lähes olematonta, siis, ovat ns. "sattumia"! Ajan myös kadulla yks. autolla. Katu on kuin "kuja", siis, jo nyt riittävän kapea, korkeiden, tiheään rakenn. kerrostalojen välissä! Autoilun osalta, "kuja-katu" on ympäri vuorokuden erittäin vilkas! Kaikki liikennevalot koen siellä erittäin tarpeellisiksi! Korkeiden, tiheään rakennettujen kerrostalojen välissä ne luovat ns. "turvallisuutta" sivu-kaduilta poukkoileviin autoihin ja jalankukijoihin nähden! Onnettomuuksia ja "läheltä piti" tilanteitakaan en muista siellä koskaan olleen! Joten, ...eiköhän anneta kadun olla entisessä kuosissaan!

Tulee ahasta ajella

Tulee ruuhkaa

Nytkin on liikaa autoliikennettä, joten kaistojen karsinta ei ole järkevää. Pikkeminkin pitäisi saada autokaistoja lisää!

Kaupunki on tuhlannut rahaa jo Aleksin ja vanhan linja-autoaseman seudun mylläämiseen ja mielestäni tulos on surkea. Lisäksi on suunnitteilla joku älypyörätie. Kaupunki on nyt jo joutunut nostamaan veroprosenttia, kun virkamiehet luulee että kaupungin kassa on pohjaton. Aleksin muuttaminen yksi suuntaiseksi on lisännyt nyt jo Mannerheiminkadun ruuhkia, kun kaikki Jalkarannassa asuvatkin joutuvat ajamaan sitä kautta, jos suuntana Ahtiala tai matka itään päin. Vesijärvenkatu on ihan hyvä nykyisellään. Ei ne ihmiset innostu yhtään sen enempää pyöräilemään, vaikka Lahden vihersuvakit mitä älytöntä keksisivätkään. Kyllä olis Lahden päättäjissä vaihtamisen tarvetta. En yhtään ihmettele Hollolan vastustusta liitoksesta. Halu olis muuttaa itsekin Hollolaan, jos se kävisi kivuttomasti.

Kukahan pölvästi tämänkin idean on keksinyt? MAALAISJÄRKI EI OLE LAHJA, SE ON RANGAISTUS

KOSKA JOUDUT TULEMAAN TOIMEEN

KAIKKIEN NIIDEN KANSSA, JOILLA SITÄ EI OLE! "

Tie on läpiajokatu, eikä se siitä muutu kaventamalla. Paljon raskasta liikennettä (tavarakuljetuksia keskustan yrityksiin), busseja ym. jotka ruuhkauttavat kulkua entisestään. Laune -joka on haluttu rakentaa kaupan keskukseksi Lahdessa, on rakennettu pääväylän (Uudenmaankatu) varteen, ja Vesijärvenkatu on suora jatkumo siihen. Liikennettä ei mitenkään järkevästi pysty siirtämään muualle, kun poikittaisliikenne on muutenkin jo hankalaa. Mytäjäisen risteys on jo nyt kantokykynsä ylärajoilla, ja jos sinne yritetään siirtää lisää liikennettä, kaaos on valmis. Toisella puolella Uponsilta ja sen läheiset risteykset samaten tukossa jo nyt.

Tervetuloa arki ja kasin ruuhkat , yksi kaista molempiin suuntiin, niin tervetuloa helvetti .. miksi kaikki hyvä vanha pitää muuttaa..

Selkeästi asiaa ei ole ajateltu loppuun asti, sillä jo pelkkä katuremontti tulee tukkimaan liikenteen pitkäksi aikaa.

En ymmärrä miksi kaupunkien keskustat varataan vain keskustassa asuville. En minä tule keskustaan asioille, jotta pääsen kävelemään liikkeestä toiseen. Minä tulen sen takia, että tarvin jotain keskustassa olevasta liikkeestä. Jos keskustojen liikennettä vaikeutetaan ja hidastetaan tarkoituksella, niin ainakin minun käynnit tulevat vähenemään. Ei myöskään voi olla tarkoitus, että kaupungin läpiajoväyliä hidastetaan. Lahdessa Vesijärvi on luontainen este liikkumiselle, joten ympäryskatujen liikenteen soisi pysyvän sujuvana

Ajatelkaa!

Kaupungin sisääntuloreittiä etelästä tehdään nelikaistaiseksi. Reitti on vesijärvenkadun jatke. Lahteen tullaan Vesijärvenkatua pitkin satamaan ja Sibeliustalolle. Reitti muodostaa pääliikenteen osan keskustaa sivuavasta kolmiosta, Lahdenkatu-Vesijärvenkatu-Mannerheimintie.

Jos liikennöinti Vesijärvenkadulla vaikeutuu, autoja harhailee ympäri keskustaa hallitsemattomasti ja seisoo ruuhkissa tuprutellen päästöjään.

Vaikka Aleksia on kiva tallustella, ei ole mukava katsella sitä liikenteen sekasotkua, joka on muodostunut Aleksin suuntaisille pikkukaduille.

Veskua tukkimalla saadaan sekasotku myös toiseen suuntaan.

Ei mitään järkeä tukkia keskustan autoliikennettä enempää.

Pyöräiljät mahtuu nytkin ajelemaan riittävän hyvin.

Epäilyttää, koska kadulla on niin paljon liikennettä. Päivittäin siitä kulkee useampia hälytysajoneuvoja hälytysajossa, mistä niiden pitäisi ajaa? Lisäksi pätkällä on useampia risteyksiä, ja niille kääntyminen hidastaa aina yksikaistaisella tiellä.

En pidä ajatuksesta, että autotie ja pyörätie kulkevat ihan rinnakkain, sillä tällöin pyöräilijät jää helposti huomaamatta kääntyvien ajoneuvojen kuljettajilta. Varsinkin, jos (ja kun) pyörillä ajetaan kovaa vauhtia suojatielle havainnointi on puolin ja toisin vaikeaa.

Parkkipaikoista tuskin on suurta iloa jos katuosuus toteutetaan yhtä kehnosti kuin taannoinen asfaltin kunnostaminen Vesijärvenkadulla Vapaudenkadun ja Aleksanterinkadun välillä. Rotvallin reuna on 10 cm korkea kulma, siihen ei kovin mielellään ajaisi. Tai sitten pitää ajaa niin hiljaa, että on taas sen yksikaistaisen tien tukkona.

Toimiihan tuo nytkin...

Vesijärvenkadulla asuvilla autoilijoilla jo nyt tarpeeksi vaikeaa päästä kotiinsa. Vesijärvenkadulla ei ole tarpeeksi liikkeitä, että tuosta olisi oikeaa hyötyä sellaiselle määrälle kevyttä liikennettä verrattuna haittaan autoille. Lisäksi tuo sumputtaa Launeelta keskustan läpi kulkevan liikenteen ja vie ruuhkaa muillekin keskustan kaduille. Typerä idea.

Kaikki tuota katua käyttävät muistavat varmasti mitä yhden kaistan sulkeminen käytännössä tarkoittaa. Yksi kaista ollut suljettuna trio kohdalta ja tevin kohdalta tässä parina vuotena.

Aiheuttaa pelkkää tuskaa, hyöty on lähes 0. Pyöräilijät pääsee jo nyt ihan hyvin, niitä ei montaa ole, eikä pyöräkaistat sitä lisää. Sen sijaan tuollainen autoilun estäminen ei lisää mitään muuta kuin vitutusta ja se autoilija EI hyppää bussiin vaan vaihtaa reittiä.

Itse autoilen 4km matkan töihin. Jatkan autoilua niin kauan kunnes bussit kulkee max 100m kodin ovelta ja 5min välein niin, että se maksaa korkeintaan 50c/suunta. Vaihtoehtoisesti bensan pitäisi maksaa 10e/litra. Perheellisellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin autoilla lahdessa!

Ainoa positiivinen olisi, että pyöräilijät saataisi kävelytieltä ja ajoradalta pois, mutta kun tuo pätkä on niin lyhyt, ei se kannata nyt eikä tulevaisuudessa. Koskaan ikinä milloinkaan ei lahden keskustan pääkatuja kannata "yksikaistaistaa". Sen sijaan voisi vaikka kaventaa ajoratoja ja laittaa yksisuuntaiset pyöräkaistat per-puoli.

Kadulla erittäin paljon läpikulkuliikennettä. Miksi launeelle tehdään leveää sisääntulo tietä jos se tulpataan vesijärvenkadulla. Onko tarkoitus keskusta hiljentää ja siirtää autoileva kansa ympäristössä oleviin ostoskeskuksiin. Aatelkaapa itte. Ajelen päivittäin vesijärvenkatua.

Älkää tuhotko viimeisiä toimivan infrastruktuurin rippeitä!!

Tällä kokeilulla saadaan vain lisää saasteita, kun autot seisoo keskustassa jonossa. Lahti ei ole miljoonakaupunki eikä välimeren rannalla kuten esitetyt kuvat antavat ymmärtää. Tehkää kuva helmikuusta klo 18. Pimeää, lunta joka paikka täynnä, ruukut aurattu rikki ja yhtään ihmistä ei näy missään, saati pyöräilijöitä!

Keskusta on jo muutenkin ruuhka-aikoina tukossa. Veskun liikennekokeilu pahentaisi tilannetta entisestään.

Arkkitehtikuvissa aina kesä. Meillä kuitenkin talvi, räntä yms sateet vähintäänkin puolittavat ajatellun käytön. Olen muuten aktiivipyöräilijä, enkä kaipaa tuollaisia pyöräteitä noille nurkille ollenkaan.

Turha ruuhkauttaa keskustaa.

Ankkurin suunnalla asuvien pääkaupunkiseudulla työskentelevien työmatka vaikeituu oleellisesti. Tähän asti vesijärvenkatu on vetänyt vihreällä aallolla todella hyvin.

Miksi ihmeessä pitäisi taas rahaa tuhlata aivan järjettömään kokeiluun

Renkomäessä lisätään kaistoja jotta liikkenne sujuisi paremmin, mutta sitten samalla suunnitellaan pullonkaulaa vesijärvenkadulle.. en voi vaan käsittää miksi autoilua pitää hankaloittaa..

Ei missään nimessä kavenneta Vesijärvenkatua. Liikenne etelä-pohjoissuunnassa on jo nyt tarpeeksi tukossa, ja tämä vain entisestään tukkisi sen. Eikä Vesijärvenkadun varrella ole mitään sellaisia liikkeitä, ainakaan tarpeeksi, minkä takia siellä muka liikkuisi normaalia enempää kävelijöitä tai pyöräilijöitä. Aivan järjetön koko ehdotus!!!

Usein ruuhkaisa tie, kapeampi katu vain lisäisi odottelua ja hidastaisi liikennettä. Ja kävelykatu tuolle paikalle on typeryyttä.

Ei minkään valtakunnan järkeä kaventaa isoa valtaväylää kun sitä just levennetään etelästä tulevalle liikenteelle.

Menkääpä ite ruuhka-aikana kokeilemaan mitä olis bussien ja muiden isojen autojen seassa somplata.

Liikenne puuroutuisi jo asemalta koska kaikki ottais sen kaistan valmiiks joka ei lopu. Lahessa ei toimi vetoketju efekti

Täysin järjetön ajatus. Vilkkaaseen aikaan kadunpätkä on ruuhkainen nelikaistaisenakin!

Mitä ihmeen järkeä on leventää tie nelikaistaiseksi kärkkäiseltä saakka ja sitte sumputtaa vesijärvenkadulla

Täysin hullu idea. Yksi Lahden pääkaduista koitetaan saada tukkoon. Jälleen Lahden hallitus tekee kaikkensa, että keskusta olisi autio - ei täällä ketkään fillaroi loskassa ja kylmässä, jota meillä vielä riittää.

Kuulostaa täysin turhalta. Ja rahaa palaisi, taas...

Tie ruuhkaantuisi

Vesijärvenkatu on tärkeä tie autoilijoille, helppo kulkea kaupungin läpi esimerkiksi Mukkulasta Launeelle. Kokeilu olisi ihan ölytön, tielle ei riitä jalankulkijoita niin paljon, että kokeilussa olisi yhtään mitään järkeä Herätys  

Älytön teko. Nyt jo on leveät kävelykadut. Liikenne ruukautuu!

Aivan mahtavaa tämä keskustan tappaminen! Voitaisiin samalla kieltää yksityisautoilu kokonaan koko Lahden keskustan alueella niin ei kenenkään tarvitsisi tuohon kyläpahaan eksyä.

Ihan paska idea! Halutaan tukkia keskusta kokonaan! Ja kun autot ei mene keskustan läpi enää vaan kiertävät niin vielä vähemmän ihmiset käy keskustassa koska kuka sinne haluaa jonottamaan mennä?? Nyt järki käteen näissä honmissa!

Pyörätiet ja parkkipaikat ovat sinänsä hyvä juttu, mutta teitä ei missään nimessä pidä muuttaa yksikaistaisiksi! Liikenne tulee sumppuuntumaan pahastai varsinkin "ruuhkatunteina" niissä kohdissa, missä tie muuttuu 2-kaistaisesta 1-kaistaiseksi. Vetoketjuilmiötä ei Lahdessa tunneta. Lahden keskusta on tällä hetkellä muutenkin vain yhtä työmaata, joten olisi hyvä jos edes yksi liikenneväylä vetäisi.

Keskustan liikennejärjestelyissä on lähdetty latvasta eikä tyvestä, ennen muita järjestelyitä piti rakentaa radanalitustunneli ja sitä kautta ohjata massat keskustan ohi. Nyt jo keskustan liikenne siirretty kaduille joita ei ole suunniteltu nykyisiin liikennemääriin ja esim busseille eivät ole luontevia reittejä.

Yhtäri ja Lyseo, 2000 oppilasta loikkii pitkin katuja autojen seassa. Puhumattakaan koulujen aamun saattoliikenteestä.

Kuljetusautojen liikkuminen vaikeutuisi, kääntyminen oikealle tai vasemmalle jo nyt hankalaa saati sitten yksikaistaisella, sekä parkkipaikoilta ja sisäpihoilta liikenteeseen liittyminen vaikeutuisi, huomioitava myös ruuhka-ajat jolloin liikenne jo muutenkin seisoo, ehdotettu järjestely ei liikenteen sujuvuutta helpottaisi.

Ei näytä hyvältä pyöräilijän, eikä autoilijan kannalta. Etelässä tehtävä liikenteen sujuvuutta Minen olisi täysin turhaa jos Vesku tuolla lailla sumputetaan. Liikenteen sujuvuus loppuu tasan siihen kohtaan, kun joku haluaa poiketa sivu kadulle.

Pyöräilijät joutuvat ajamaan huonosti erotelulla kaistalla autojen seassa, yksikin virhearviointi tai kaistalta eksyminen kuljettajalta ja hän saattaa teilata samantien pyöräilijän.

Ja miten tuo huono kaistojen erottelu toimii talvella? Ei varmasti toimi.

Miten vieraspaikkakuntalainen erottaa missä menee mikäkin kaista, etenkään syksyn märillä ja tummilla keleillä tai talvella.

Terveisin, 2-3 pvä viikossa autolla, 2-3 pvä viikossa pyörällä Vesijärvenkatua töihin.

Siihen menee liikaa rahaa. On ruma ja ruuhkauttaa muutenkin kapeaa tietä entisestään. Mites tuosta pääsee jakeluautot yms raskasliikenne? Kukkaruukut löytyvät ekan viikonlopun jälkeen jostain ihan muualta ja ovat muutenkin vaarallisessa kohdassa. Ja mites talvella?? Äly hoi älä jätä

Lahdessa ei osata siirtyä 2 kaistaiselta tieltä 1 kaistalle sujuvasti. Se ruuhkauttaisi aamuliikennettä ehkä entisestään ja olisi epäselvä liikenteelle. Luulen että tapaturmia sattuisi enemmän vaikka nopeuskin laskisi.

Muutenkin ruuhka-aikana tukossa eikä 2kaistaa riitä jos esim jossain risteyksessä on molemmilta kaistoilta saman aikaisesti kääntymässä vasemmalle ja oikealle, niin se tukkii kokotien nytkin.

Miksi pitäisi lisää sulkea! Ainoa kunnon kulkuväylä satamaan jossa on viellä muutama toimiva kivijalka myymälä? Keskusta humisee tyhjiä myymälöitä. Pyöräteitä on ihan tarpeeksi jalankukiat jää jo nytten fillaristejen jalkoihin.

Iha paska idea

Niin vilkas liikenne, ettei ole mitään järkeä poistaa yhtä ajokaistaa. Ruuhkauttaa vaan liikenteen entisestään.

Liikennesumppu. Lisäksi pyöräkaista ei käytännössä toimi koska se on ainoa paikka mihin jakeluliikenne pystyy pysähtymään. Lisäksi ajokaistan ja kadunvarsipysäköinnin välinen autoliikenne menee pyöräkaistan yli aiheuttaen vaaratilanteita.

Tämä on pääväylä ja muutenkin tukkoinen toisinaan, joten yhtään ylimääräistä hankaloittamista ei kaivata. Toki tällä saadaan keskusta autioitumaan entisestään, mikäli se on tahtotila.

Kyllä tietää pahoja ruuhkia Lahdenkadulle ja Vesijärvenkadulle! En näe muuta kuin haittaa!

Vesijärvenkatu on Lahden vilkkaimpia katuja autoliikenteen osalta. Pyöräilijällä ei ole paljoa tarvetta ajaa varsinaisesti juuri Vesijärvenkatua. Liikenne ruuhkautuisi ja vaaratilanteet lisääntyisivät.

Parempana vaihtoehtona pitäisi pyöräkaistaa Saimaankadulle (tai Kauppakadulle) välillä Karjalankatu (Aleksi) - Lahdenkatu. Se liittyisi saumattomasti Aleksanterinkadun pyörätiehen ja parantaisi kulkua esim. NIemen kampukselle Matkakeskuksesta.

Mitä todellista hyötyä tästä on autoilijalle? Vesijärvenkatu on yksi Lahden pääväylistä. Sitä ei saa tehdä ahtaammaksi ajaa niin kuin jo tehtiin Aleksanterinkatu, jonka seurauksena mm Hämeenkatu kapeana väylänä on usein tukossa.

Eipä hankaloiteta taas lisää asioita, liikenteen sujuvuus, jakeluautot yms. pitäis kans mahtuu toimimaan tästäkin eteenpäin.

Ei mitään järkeä. Liikenne menee sekaisin kuin myös lahteleiset.

Vastustan. Hankaloittaa kulkua esim. Launeelle huomattavasti. Ruuhka-aikaan tuo väli olisi tuolla suunnitelmalla aivan tukossa kun joku haluaa kääntyä vasemmalle

Ensinnäkin vastustan näitä loputtomia irrallisia kokeiluja. "Kokeilun" varjolla haihattelijat tekee minimanagerointia huolettomasti tyyliin "muutetaan sitten jos huono". Ja rahaa palaa kun noppakiviä käännellään joka vuosi ja asfalttia piikataan/laitetaan. Vesijärven katu on kaupungin läpikulkuväylä jonka tukkiminen johtaa etelä-pohjoissuuntaisen liikenteen vähenemiseen => etelässä asuvat asioivat etelässä ja pohjoisessa asuvat pohjoisessa. Keskustaan tulo tehdään vaikeaksi joten siitä tingitään. Veskun parkkipaikathan ei nytkään ole ylikuormitettu, miksi niitä lisättäisiin kun alueella ei ole yhtään mielenkiintoista isompaa kauppaa + syke, cm. hk nurkilla 2-3 h ilmaista parkkitilaa abt rajattomasti ainakin toistaiseksi. Mistä siihen pyörätielle löytyisi merkittävä määrä kulkijoita eli mihin ne kulkisivat ? Ja miten se vilkastuttaisi veskun kaupankäyntiä koska ei pyörän selästä mitään osteta eikä työmatkalaiset varjoisille terasseille pysähtele jos niitä olisi. Suomessa myös vajaa 6 kk vuodesta peruspyöräilijä kulkee muilla tavoin kuin pyörällään. Olisi syytä kehittää & lisätä torin toimintaa isona valoisana aukiona - sitä voidaan jakaa eri tapahtumille, terassoida, pop-up kauppoja ihan kaikkea. Ja saada sinne parkkiinkin maksavia asiakkaita + elvyttää keskustan elämää. Kun torin aika & tilat tulevat ylibuukatuiksi voidaan availla pikkutoreja kuten se Veskun ja Päijänteenkadun kulman tukkiva... niin mikä se on ja mikä tarkoitus ?

Vastustan, sillä Vesijärvenkadulla on paljon liikennettä, ja uusi ratkaisu ruuhkauttaisi keskustaa paljon.

ei täälä kukaa pyöräile

Kokeilu sumputtaa liikenteen alueelta ihan totaalisesti. Kyllä noilla kevyen liikenteen väylillä on tähän asti pärjännyt ihan mainosti. Jos tämä on Lahen kaupungin ajatus keskustan kehittämisestä, on valitettavasti harkittava pois muuttoa...

Riittää kun Aleksanterinkatu on "tukittu". Mikä kaupungin keskus se on jossa ei ole autoillekkaan pääkatuja sinne tuloon ja poistumiseen.

Parkkipaikkoja kyllä kannatan mutta niiden maksut voi alentaan jotta entisestä kesikaupungista voitaisiin puhua.

Katu on tärkeä läpiajoliikenteelle ja vetää kyllä keskustaa sumppuun jos siitä poistetaan kaistoja. Ajetaan vaan ne viimeisetkin asiakkaat keskustasta asioimaan muualle. Kävelijät mahtuu kyllä nykyisillekin leveille kävelyteilleen. Samanlainen aivopieru kun parkkipaikkojen vähentäminen puoleen rauskilta.

Runsas autoliikenne ja vähäinen kevyt liikenne. Niin hidas nopeusrajoitus sumputtaisi liikennettä liikaa niinkin tärkeällä väylällä.

En ymmärrä virkamiesten ajatusmallia. Ensin rakennetaan hulppea eteläinen sisääntulotie (jota pitkin pääkaupunkilaiset konserttivieraat pääsevät sujuvasti vaikkapa linja-autolla kohti Lahden suurella rahalla tukemaa Sibeliustaloa) ja sitten tehdään sumppu keskelle kaupunkia 30 km nopeusrajoituksineen hankaloittamaan Sibeliustalolle pääsyä. Tehdään Veskusta mieluummin paikallinen Nevski Prospekt sujuvalla autoliikenteellä ja turistejakin vetävillä talojen toiminnoilla ja hienoilla rakennusten julkisivuilla. Upeat puut ja hienot valaistukset ovat jo suurella osaa katua. Pääkadun sivukatuja voi sitten muokata hidastekaduiksi. Tämä "kokeilu" on yhtä pähkähullu, kuin eteläisen "ohitustien" rakentaminen keskelle jo olevaa asutusta! Ei anneta virkamiesten tehdä enää toista virhettä!

Siitä syntyisi kaamea liikennesumppu. Kaukolämpöremontin aikana oli käytössä vain yksi kaista, ja katu ruuhkautui pahasti. Kävelijöitä ja pyöräilijöitä ei ole niin paljoa, etteivät mahtuisi nykyisillekkin väylille.

Järjetön idea! Päättäjille pitää opettaa kartan kanssa mitkä ovat keskustan pääliikenneväylät. Niillä pitää liikkkuminen olla mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Keskustaan pääseminen pitää tehdä helpommaksi.

Miksi pitää leventää katua renkomäestä ja sumputtaa sitten vesijärvenkadulle. Äly hoi älä jätä....

- Toimiva läpiajokatu ja jatke leveälle Uudenmaankadulle. Radan yli tai ali pääsee vain kolmesta kohtaa etelä-pohjoissuunnassa, tämä reitti on keskeisin. Ei sotketa hyvää systeemiä turhilla korttelipujotteluilla (lisää tyhjäkäyntiä ja saasteita ilmassa + hidastaa kulkua).

- Pysäköintitilaa riittää kadun varsilla jo nyt.

- Kävelijöitä ja pyöräilijöitä on vähän.

- Lahdessa on tärkeämpiäkin kohteita rahalle.

Ruuhkaa

Hollolan kadun ollessa remontissa ja sumppu muiden keskustan alueen katujen kaventaminen lisää niin paljon ajo-epämukavuutta, että itse jätän kyllä keskustaan tulematta. - eikös tämän tarkoitus muka ole " elävöittää keskusta-aluetta? Ruuhkainen 1 kaista tuskin tuo yhtäkään lisä-asiakasta yhteenkään kivijalka myymälään.

Siinä menee autoja enemmän ku muita, niin saadaan vaan kauhea sumppu aikaiseksi. Typerä idea, eikö olisi mitään järkevämpää parannusta Lahteen liikennejärjestelyihin?

Kukaan aja 30km/h Lahdessa IKINÄ! Huoh mitä urpoja päättämässä asioista, liekö edes omistavat ajokorttia tai autoa...

Koska se on älytöntä.

Ajatuksenakin jo täysin naurettava!!

Ei ole vaan järkeä. Tällä palvellaan pelkästään pientä määrää keskustassa asuvia, polkupyörällä kulkevia. Ne ihmiset ei riitä pyörittämään kauppoja keskustassa, autolla kauempaa tulevia kannattaisi koittaa palvella enemmän.

Vesku on pääkatu pohjoisen ja eteläisen Lahden välillä jota ei saa tukkia. Aleksi tutkittiin ja liikenne Itä- länsi suunnassa on siirtynyt kapeilla sivukaduille esim. Hämeenkatu. Samaa ei saa tapahtua Veskulla. Parkkipaikkoja on jalkakäytävillä tarpeeksi ja kävelijät/pyöräilijät mahtuvat/ovat mahtuneet vuosikausia liikkumaan hyvin. Mitää tarvetta kaventamiselle ei ole.

Ääliömäinen idea.

Liikennemäärä Etelä-Pohjois suunnassa kasvaa kokoajan. Tälläkin hetkellä Launeelta on vaikea päästä ajelemaan kohti Kivimaata, Kilpiäistä sujuvasti. Pyöräilijöitä ja jalankulkijoita ei riitä tarvittava määrää noille kaduille. Lahdessa on edelleen helpointa käyttää omaa autoa kun julkista liikennettä.

Ei mitään järkeä. Mutta tämähän on Lahti, vaikka kaikki olisi hanketta vastaan, silti päättäjät runttaa sen läpi, ja kehuvat jälkikäteenkin kuinka kaikki sitä vielä halusivatkin...

Veskulla ei ole luontaisesti kevyttä liikennettä koska se kulkee Kauppakadulla jossa marketit ovat. Idioottimainen ehdotus, kuunnellaa asiantuntijoita eli yrittäjiä.

ei mitään järkeä leventää uudenmaankatua liikenteen sujuvuuden kannalta, jonka jälkeen kaventaa vesijärvenkatua ja pienentää nopeusrajoitusta. sama suora kuitenkin. liikenne keskustassa toimii näin hyvin.

Mielestäni idea on äärimmäisen huono! Kohta on niin merkittävä Lahden liikenteelle jossa on paljon kauttakulkua. Liikenne on nyt siinä välillä toimiva, ei sitä tohi sohia.

Perseestä konsanaan

entisestään hidas katuosuus menisi entistä enemmän tukkoon.

Aivan älyttömät ruuhkat tiettyinä aikoina

Miksi keskustasta pitää tappaa autoilu

Ei hyvä, ei toimi

ei tuossa ole mitään järkeä, kuitenkin kyseinen katu on aika vilkkaasti liikennöity

Haloo virkanaiset, katu on absoluuttinen pääväylä pohjois-etelä suuntien välillä!!! Parkkipaikkoja on jo riittävästi ja niistä tulee turvallisia kun tilaa vievät epäkäytännölliset valaisimet poistetaan. Sitä paitsi eihän katuosuudella ole niin paljon liikkeitä etteikö asiakkaat saisi biilejään parkkiin. Siellä on AINA vapaata! Pyörälijöitä on lähinnä vain kesäaikaan, joten mitä ihmeen pakkopyöräilyä nämä suunnitelijanaiset oikein ajavat takaa? Pyöräilen itsekin kyseisellä kadulla ja aina sinne on mahtunut oikein hyvin, ei niitä kävelijöitään ole ruuhkaksi asti. Autoilua ei tule hankaloittaa kaventamalla ja nopeutta rajoittamalla, eihän se ole mikään pihakatu vaan hieno ja komea valtaväylä! Vihreä aalto ei toimi joten pakostikin sillä osuudella nopeudet eivät nouse kun joka valoissa tökkii. Ettei vaan yrittäjien adressi katoaisi niin kuin katosi kymmenen vuotta sitten Aleksin yksisuuntaustamista vastustava adressi... sitä oli kuulemma silloinen kaupungin johtoporras vastaanottamassa... Tässä ideoinnissa haisee pahasti aivopestyt uuden polven ajokortittomat ja muualla kuin Lahdessa asuvat insinöörit, Malskin salaperäinen sikakallis taidehanke, autoilun ideologinen vastustaminen ja keskustan "mukamuka" elävöittäminen.

Ruuhkauttaa keskustaa turhaa.

Tällä kadunpätkällä on jo usein ruuhkaista etenkin risteyksien kohdalla. Jos ajokaistoja vähennettäisiin, niin ruuhkat lisääntyisivät eikä tie vetäisi niin hyvin kuin tällä hetkellä. Monesti saa nähdä autojen odottavan kääntymistä pitkän aikaan risteyksissä ja takana olevat autoilijat ovat pystyneet helposti vaihtamaan toiselle kaistalle ja jatkamaan matkaansa. Näin ei ole suurempia ruuhkatilanteita tullut.

Vesijärvenkatu on niin runsanliikenteinen niin sen kaventaminen on mielestäni todella huono ajatus.

Miksi tämä pitäisi tehdä ? Ja kokeilla ? Käyttöaste polkupyörillä ei Lahdessa ole samalla tasolla kuin vaikka Kööpenhaminassa ja edes siellä ei ole tehty tällaisia ruuhka pusseja. Jos parkkipaikkoja tarvii niin niin juuri vähän aikaa sitten on rakennettu toriparkki johon matkaa vain muutama sata metriä ja tilaa on.

Vai onko joku silmää tekevä muuttanut asumaan tuolle osuudelle katua ja haluaa liikenne virtaa himmata.. liikenne rasitehan vain siirretään muille sivuaville kaduille esim Kauppakatu ja silloin mm näennäisesti vaikutus aamuliikenteessä esim joukkoliikenteen kannalta negatiivinen koska lisääntyvä liikenne bussi reiteillä varmasti aiheuttaa myöhästymisiä.

Keskusta on muutenkin liian tuskaisen ahdas sumppu. Ei enää yhtään liikennettä haittaavia järjestelyitä, kiitos!

Sanoo sen jo järkikin ettei siitä tulisi mitään....

Muutenkin ajoittain tukkoinen liikenne veskulla talkuilisi vielä pahemmin

Mitä järkeä on kaventaa ja entisestään vaikeuttaa asiointia keskustassa??

Tämä muodostaa hirveän pullonkaulan ruuhkauttaen Vesijärvenkadun. Ajatus on hieno, mutta se ei toimi käytännössä.

Vesijärvenkatu tulisi olemaan ruuhka-aikoina aivan tukossa, jos olisi vain yksi kaista suuntaansa. Itse en ainakaan autoilijana haluaisi ruuhka aikana jumittaa siellä kun joutuu jumittamaan muuallakin aivan tarpeeksi varsinkin tällä hetkellä kun on muutkin tietyömaat menossa lahdessa.

Liikenne ei Veskua haittaa. Hyvät myymälät sieltä puuttuvat. No, onhan niita sentään muutama.

Aivan järjetöntä sumputtaa autoliikennettä keskusta-alueella. Autoilijat käyttävät teitä 12 kk, joka päivä - kävelijät ja varsinkin pyöräilijät n.puolet siitä vuodessa keliolosuhteiden vuoksi. Eikä rahalle löydy Lahdessa muuta käyttöä???

liikenteen sujuvuutta se ei paranna yhtään...ruuhkat kasvaa.. IDIOOTTI IDEA.. nimi julki joka tuollasta suunittelee, niin voi henk.kohtaisesti käydä kertomassa mielipiteen.

Turhaa sumputtaa keskustan liikennettä. Helpot autoyhteydet keskustassa ovat pikkukaupunkien valttikortti..

Jälleen uusi aivopieru Lahden päättäjiltä. Lahti ei muutu Eurooppalaiseksi metropoliksi vaikka kuinka tehdään näitä typeriä uudistuksia. Vesijärvenkadulla ei ole mitään mikä houkuttelisi ihmisiä siellä havainnekuvan mukaisesti viettämään päivää. Ainoastaan autolla liikkuminen vaikeutuisi ja sen myötä keskustan elinvoima vähenisi entisestään.

Ei nyt tukita toistakin pääväylää. Aleksi jo pilattiin. Siihen vielä jokaisella kadulla tietyöt. Keskusta autioituu, kukaan ei pääse ajamaan läpi. Käy kuin mikkelille.

launeelta tulee uusi nelikaistainen tie keskustaan , ja sitten tehdään sille tulppa keskustaan...miksi.

Miksi pitää tukita koko keskusta...??? En ymmärrä.Vesku ja Aleksi leveinä kaksisuuntaisina.Vapari kävelykatuna Veskulta alatorille saakka.Järki käteen!!

paska idea. yritetään ecoilla ihan huolella ja nää pyöräilijät vois siirtyy sinne autoteille. eine omia teitä tarvi ku ne luokitellaa muutenki ajoneuvoiks yli 12 vuotiaitten kohalla

Kaupungin lähiliikenne tulee olla todella takkuista

Päivittän kuljen siellä eikä pyöräilijötä kovin montaa näy. Älytön idea.

Mielestäni yksi kaupungin tärkeimmistä kaduista, pitäisi olla 4 kaistainen liikenteen sujuvuuden takia.

Täysin idioottimainen suunnitelma jota jopa yrittäjät vastustaa. Lahdessa olisi paljon tärkeämpiä asioita kuin nämä katujen supistamiset ja liikenteen joustavuuden hankaloittamiset.

Miksi pitää tehdä sumppu kadusta, jonka Lahdenkadun puoleisesta päästä ei koskaan saada kuitenkaan mitään virkistys- ja kauppa-aluetta??

Pääkatu keskustan läpi etelä-pojoissuunnassa.

Tai itseasiassa ainoa jota pitkin voi ko.välin "kätevästi" ajaa.

Tukkoinen jo nyt, ei pelkästään ruuhka-aikoina vaan läpi päivän.

Nykyisellä muodollaan on hyvä ruuhkan purkaja ja pääsee näppärästi läpi kaupungin. Jos/kun joku saa päätöksen läpi en usko että kokeilun jälkeen sitä palautetaan ennalleen. En ole nähnyt että pyöräilijöitä on niin runsaasti että tarvitsisivat oman kaistan. Pysäköintipaikatkin taitavat mennä asukaspysäköintiin.

Kuuluu omaan vakioreittiin, joten voin jo sillä perusteella sanomaan, että autoliikenne tulee tökkimään ja pahasti jos kaistoja yksi suuntaansa. Milloin tää Hölmölän touhu loppuu tässä kaupungissa???

Miten hoidetaan talvella auraus, miten mahtuu kuorma-autot, millainen sumppu siitä tulee. Kammottavaa ajatella mitä kaventaminen aiheuttaa muille kaduille ja kuinka paljon jalankulkijoita jää autojen alle kun ei istutusten ja parkissa olevien autojen yli kuskit näe jalankulkijoita jotka ovat ylittämässä katua. Taas yksi suuntaus tehdä keskustasta autio!

Pohjoisen suunnan toinen valtaväylä, jonka kautta liikenne kulkee etelä Lahden puolelle. Tulee aiheuttaamaan ruuhkaa Lahdenkadulle ja Hollolankadulle. Vielä hullunpaa on poistaa liikennevaloja tulee aiheuttamaa varmasti liikenne onnettomuuksia, kun pyöräilijät eivät osaa liikennesääntöjä.

Ruuhka-ajan liikenteestä tulisi katastrofi eikä pysäköintikään kadun varteen olisi mahdollinen, vaikka nytkin vähän heikkoa.

Liikenne jumittuu

periaatteessa kannatan, että turhia kaistoja vähennetään, mutta tämä ei nyt ole oikea katu aloittaa.

muutenkin näissä kustannus-hyöty -suhde pitäisi ajatella tarkemmin, katutyöt ovat aina miljoonaluokan hommaa.

Rahantuhlausta, ei ole toimiva kokeilu. Ei saa vaikeuttaa liikennettä. Ympäristöhaitta, kun autot pysähtelee ja lähtee liikkeelle.

Pyöräilijöitä ei ole niin paljon että autoilijoille kannattaisi vain yksi kaista laittaa käyttöön, ei ole ollut mitään ongelmaa kun pyöräilijät olleet kävelytiellä. Kaiken lisäksi autotiet saattaisi ruuhkaantua.

En kannata yksityisautoilun hankaloittamista ennen kuin lahteen saadaan helsingin tai tampereen tasoiset joukkoliikenne mahdollisuudet. Lisäksi KAIKKI nämä keskustan muutokset ovat vain näivettäneet sitä... toriparkki ehkä ainoa ok ratkaisu mutta sekään ei tainnut ihan putkeen mennä    toivottavasti tästä kyselystä olisi jotain hyötyä!

Liikennettä on päivittäin niin paljon, että aiheuttaisi vain turhaa ruuhkaa.

Jos Lahti haluaa välttää budjettialijäämän kasvattamisen kannattaa lopettaa Lahden keskustassa toimivien yrittäjien haittaaminen.

Keskustan myllääminen tulisi lopettaa. Mylläämistä mylläämisen perään. Milloin tämä loppuu? Onko Lahden keskusta koskaan valmis? Eiköhän Lahti-eliitti jotain keksi.

Vesijärvenkatu on läpiajokatu. Kohta keskustaan ei halua tulla enää kukaan. Miten sitten käy niiden keskustan liikkeiden, kun asiakkaat eivät tule lähimaillekaan? Vaikkapa Vesijärvenkadun thai-ruokakauppa, josta olen välillä hakenut autolla jonkin tarvittavan ainesosan keittiöön, loppuuko sekin kokonaan? Itse ainakin siirryn sitten asioimaan muualle.

Havainnekuvissa on aina aurinkoista ja yleisötapahtumia ja paljon ihmisiä- suuren osan vuodesta kuitenkin sataa räntää vaakatasossa ja katu on aivan harmaa ja autio. Kalliisti laitettujen katujen tuhoamiseen käytetään kaupungin rahat, joilla voisi saada jotain hyvääkin aikaan.

Kadout on kulkemista varten. Alueen kauppaliikkeet näivettyvät, koska kulkeminen hidastuu ja vaikeutuu...

Liikennesumppu koko Vesku jo nyt,ihan turhaa idiotismia koko juttu

Vastustan. Mitä sitä toimivaa muuttamaan.

Ihan idiootimainen kokeilu,suljetaan kokonaan niin saa pari pyöräilijää ajaa rauhassa

Keskusta menee liian tukkoon ja ajaa ne vähäisetkin ihmiset pois. Ja miten tuommoinen järjestely muka tulisi toimimaan kun kehätie on valmis? En usko.

Autoliikenteen kuristaminen yhdellä kaupungin pääväylistä on järjetöntä. Keskusta autioituu vähemmälläkin.

Koko idea on aivan järjetön, kyseessä on suurimmalle osalle autoilijoista ensisijainen kulkureitti välille satama - laune. Vanhan linja-autoaseman kohdalla nykyään klo 16 ruuhkat jatkuvat pitkälle lahdenkatua, jos toinenkin pää väylä lahden keskustan läpi/ohi aiotaan tukkia niin siitä saavat kyllä päättäjät lahtelaisten vihat niskoilleen pahemman kerran

Pääväylän ruuhkauttaminen tappaa lopunkin keskustasta. Ihmiset siirtyy lopullisesti asioimaan muualle.

Miksi tälläistä pienen porukan hölmöilyä sallitaan enemmistön haitaksi?? Eikö Aleksin ja veskun epäonnistumiset jo riit

Minkä hiton takia pitää lähteä säätämään, jonkun idioottimainen näkemys mikä ei todellkaan tule ikinä toimimaan ihan niinkun ei oikeestaan mikään muukaan mitä täällä on tehty...

Kavennus ruukauttaisi yhden tärkeimmän kadun keskustaan täysin. Katu on tärkeä läpiajokatu ja muutos autioittaisi keskustaa entisetään, kun ihmiset kyllästyisivät ruuhkiin ja alkaisivat välttää Veskua. Lahti ei ole mikään pyöräilykaupunki, väestö on enimmäkseen vanhaa eikä Veskulle tarvita erillistä pyörätietä. Nykyisellä kevyenliikenteenväylällä mahtuu hyvin pyöräilijät ja jalankulkijat kulkemaan samaan aikaan. Aina olen hyvin päässyt pyörällä tai kävellen kulkemaan.

Autoliikenteen ahdistaminen yhdelle ajokaistalle luo ylimääräisiä ruuhkia

Keskusta on jo muutenkin tarpeeksi tukossa ja tuskin tarvitaan lisää parkkipaikkoja kun toriparkkiakaan ei saa täyteen, eri asia jos uudet parkkipaikat olisivat ilmaisia. Lisäksi vesijärvenkatu ei ole kovinkaan leveä, joten esim. pyörätie veisi liikaa tilaa ja tekisi kadusta sekavan ja yksi ajokaista suuntaansa hidastaa liikkenettä. Ps. kukkapuskat ei sovi keskelle ajotietä

Keskusta on muutenkin jo tukossa.

Laitetaan ENSIN muut poikittaisliikenteen korvaavat kadut toimimaan ENNEN kun tukitaan elintärkeä Vesijärvenkatu. esimerkiksi Saimaankadulta yhteys 12-tielle ja launeelle. Iso-Paavolankadun Paavolan pään osuus kuntoon ja vetämään uudelle kampukselle tuleva liikenne jne. Sitten voidaan kaventaa vesijärvenkatu

Ei lisää Lahden vetovoimaa eikä yritysten ostovoimaa.

Ajan jokainen arkipäivä edestakaisin kadun kautta. Usein kadun oikealla kaistalla on lastaava auto vilkut palaen. Silloin ko. kaista on tukossa. Miten silloin käy, jos ei ole ohituskaistaa. Vastustan suunitelmaa jyrkästi!

Vesijärvenkatu on kaupungin läpi leikkaava tie, sekä samalla erittäin runsaasti liikennöity. Ei ole mitään järkeä lähteä kaventamaan tietä. Ikinä. Mitä vaikeammin keskustaan pääsee, sen vähemmän sinne haluaa kukaan. Tämä näkyy palveluissa ja palveluiden laadussa. Liikkeet lähtevät keskustasta.

Aleksin 'kokeilu' oli täysin epäonnistunut. Autoliikenteeltä vietiin kaistat ei-mihinkään-tarpeeseen, pääkatu ja keskusta autioitui.

Minkätakia täytyy rakentaa pullonkaula vesijärvenkadulle samaan aikaan kun, uudenmaankatua levennetään? Lahdenkadulle on muutenkin paljon liikennettä vesijärvenkadun suunnasta sekä toisin päin. Minkä takia tarvitsee tehdä ruuhkaisesta paikasta vielä ruuhakisempi?

Yksi kaupungin pääväylistä,en kannata kavennusta

Älytön idea. Yksi kaupungin pääväylistä lähes tukittaisiin. Tämä on sitä normaalia Lahden päättäjien tyhmyyttä ja älyttömiä sunnitelmia.

Nykyiselläänkin tukkoisa ruuhka-aikoina saati sitten vielä ahtaanpana

Köyhä kaupunki leikkii isoa ja varakasta.jätetään ne kokeilut niille joilla on varaa leikkiä..Näillä vero% ei ole varaa kokeiluihin

Ruuhkauttaa keskustan liikennettä.

Autoliikenne on vesijärvenkadulla nyt jo vilkasta. Jalankulkijoita siinä ei niinkään kulje, eikä tuo siihen niitä lisää tuo.

Lahden keskustan vilkkaimmin liikennöityjä paikkoja, voin vain kuvitella mitkä ruuhkat siitä syntyisi kun poistettaisiin toinen kaista ja nopeus pienenisi lähes puolella. Ei mitään järkeä.

Olen yrittäjä ja päätukut sekä puolet asiakkaita Launeella ni ajan päivittäin läpi keskusta ja normia isommalla pakulla. Hankaloittaa niin paljon yrityksen toimintaa että voin lyödä lapun luukulle ja taas 3 työtöntä lisää. Haloo läpiajoa varten tehty väylä eikä tukita.

Samoin on Aleksin tuhoaminen.

Täysin idioottimaista rahan tuhlaamista, Lahti muutenki veloissa.

Järkeä tässä suunnitelmassa ei ole, mutta taustalla onkin vain yksityisautoviha. Eduskuntavaaleissa saa ääneni sellainen ehdokas, jonka puolue ei hyväksy Vesijärvenkadun tuhoamista.

Vesijärvenkatu on erinomainen, joustava katu (= vihreä aalto) tällaisenaan, kun tulee Helsingin suunnasta kohti esimerkiksi Sibeliustaloa. Siellä on säännöllisesti tapahtumia, joihin tulee suuria ihmisjoukkoja. Siitä seuraa paljon autoliikennettä. Pyöräilijöille ja jalankulkijoille on nykymuodossa riittävästi tilaa. Sitä paitsi pyöräilijöitä ei liene kovin paljon talvikeleillä. Olen itse sekä jalankulkija että autoilija juuri Vesijärvekadun alueella.

Pitääkö vielä pilata keskustan ainoa toimiva katu. Sairasta!!!!!

Pistää liikenteen täysin solmuun, ja vaikeuttaa yleistä liikkumista keskustassa, etenkin esim. Kirkkokadulla asuville.

Jotenkin tuntuu, että koko Lahden keskusta on iha kuollut. Ihmiset pyörivät karistossa ja automarketeissa. Halutaanko keskustaa kehittää vaan sossupummien iloksi?!?

On jo nyt runsasliikenteinen pätkä, jospa ei ruuhkautettaisi sitä enää yhtään enempää.

Turhaa rahanmenoa, tärkeämpiäkin kohteita löytyy! Ja mitä ideaa ensin rakentaa toriparkki ja sitten koko ajan tehdä autolla tuleminen keskustaan vaikeammaksi?

Ei hyvää päivää TAAS!

Aleksin kokeilu on osoittanut että ns. kivijalkaliikkeiden katoamisen myötä taloyhtiöiden vastikkeiden maksu on kaatunut talon asukaskunnan maksettavaksi kun kaikki autolievat ostajat ovat kadonneet keskustan "jalkauttamisen"myötäTyöttömät kävelijät sekä pyöräilijät eivät jaksa olemattoman ostovoiman vuoksi pitää pystyssä Aleksi varella olevia kivijalkamyymälöitä. sama logiikka pätee myös Vesijärvenkadu suhteen joten EI.

On jo nähty, miten Aleksilla kävi.

Peltilehmiä ei pidä kunnioittaa eikä niille pidä järjestää ruhtinaallisia makuupaikkooja.

Pyöräilijät eivät noudata minkäänllaisia liikennesääntöjä, joten miksi suotta uhrata heille veroeuroja. ajavat kuitenkin molemmin puolin katua.

Liikenne ruuhkautuisi todella pahasti!

Yksikaistaisuus jumittaa liikenteen, kun autoja on kääntymässä vasemmalle tai oikealle, ja ne väistävät vastaantulevaa liikennettä tai suojatiellä kulkevia jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Eli ei mitään järkeä tässä suunnitelmassa.

Tällä kokeilulla tapetaa sujuva suora liikenne Lahden läpi Hennalaan,Hollolaan.

Tällä kokeilulla meinataan todella tappaa keskustan toimiva liikenne .Kaupat,toimistot,torin/keskustan elävöittäminen supistuu ja kuolee pikku hiljaa.

Keskusta autioituu muutenkin vauhdilla nyt kun vaikeutetaan autoilua niin se vaan jatkuu

Ei mitään järkeä.

Yksi pääväylistä. Keskustassa asiointia halutaan hankaloittaa entisestään.

Katu on keskeisellä paikalla Lahden liikenteen suhteen ja on aiemmin tukkeutunut ikävästi, kun tietöiden takia ollut kaistoja pois käytöstä. Kadulla on jo ihan riittävästi parkkitilaa siellä sijaitseviin liikkeisiin nähden.

Hyvin sujuvaa liikennettä ei kannattasi häiritä. Toimivasta ei tarvitse tehdä vartavasten toimimatonta.

Tapahtuma-aukio on turha. Avatkaa ennemmin risteyksestä pääsy Päijänteen kadulle ja taidemuseoon sekä kääntyminen Kirkkokadulle.

Aivan älytöntä keskustan tappamista.

Aivan älytön idea. Miksi keskusta halutaan tappaa. Yksinkertainen tosiasia on että autoilevat ihmiset tuovat rahaa liikkeisiin. Nyt jo autoilevat karttavat keskustaa. Tyhjiä liikehuoneistoja pilvin pimein ja lisää tulee. Meidänkin perhe vältää keskustaa mahdollisimman paljon juuri näiden älyttömien liikenneratkaisujen takia.

Mikä tarve on näivettää koko lahden keskusta.Tässä kylässä ei ole niin paljon pyöräilijöitä että tämä kannattaisi tehdä.Tori parkissa ja Triossa hyvin tilaa parkkeerata autot.

Ei tule toimimaan, varsinkaan talvella

Yksi kaupungin liikennöidyimmistä väylistä, joten tämä suunnitelma ei kyllä tule toimimaan.

Kauppa, kauppala, kaupunki. Jo sana kaupunki kertoo, että kaupungit ovat syntyneet kaupankäynnin ympärille. Kaupungit kehittyivät sinne missä toreilla oli markkinat ja käytiin kauppaa.

Nykypäivänä raha liikkuu autolla. Ei isoja ostoksia haeta tai kuljeteta polkupyörällä. Ehkä yksi maitotölkki kerrallaan.

Autio ja autoista tyhjennetty kaupunki on pelottava pimeällä.

Esim Malagan tyyppistä kävelykeskustaa Lahteen ei ole mahdollista järjestää. Pysäköintitaloja pitäisi olla joka korttelissa ja pysäköintihalleista helppo kulku ylös kaduille ja liikkeisiin. Turisti ei vain näen kadun pinnan alla olevaa autojen kaupunkia.

Jos liikkeet siirtyvät keskustan ulkopuolelle tulee keskustan asukkaille iso lisälasku kohonneiden hoitovastikkeiden muodossa. Monessa taloyhtiössä yrittäjät maksavat huomattavan osan yhteisistä hoitomenoista.

Idioottimaista vihertelyä. Saako joku päättäjän kaveri taas helppoa hilloa?

Vesku on läpiajokatu, ei keskeinen keskustan liikekatu kuten Rautsikka.

Autoliikenne tulee hankaloitumaan kavennuksesta. Itse kuljen kävellen ja kyseistä katua lähes päivittäin ja hyvin olemme kävelijät ja pyöräilijät mahtuneet. Pelkään, että kivijalkaliikkeet kärsisivät muutoksesta. Huonojalkaiset ja lisääntyvä vanhusväki tarvitsevat autoa liikkuakseen ja jos se tehdään hankalaksi, he eivät tule keskustaan vaan marketteihin kaupungin ulkopuolelle.

Autoilua selvästi halutaan vähentää keskustassa, meni perille jo Aleksin remontissa. Älytöntä touhua, ketä tämä palvelee?

Se on kaupungin pääväylä pohjos-etelä suunnassa, tukkimalla se pakotetaan liikenne pois koko keskustasta. Saimaankatu ei toimi pääväylänä koska se katkeaa aleksin kohdalta. Lahdenkatu jo taidettiin tuhota paasikivenaukion muutoksilla. Ainoaksi vaihtoehdoiksi jäisi holma-karisto-tuleva eteläinen ohitie, ja sit ollaankin jo keskusta ohitettu. Ja unohdettu. Voihan se olla että joskus kaukaisessa tulevaisuudessa autoilu vähenee radikaalisesti, mutta näillä nykyisillä surkeilla julkisilla liikennevälineillä mitä lahdessa on, liikkuminen ei oikein onnistu, saati sit pidemmällä työssä käynti.

Se ei toimi!

Ei toimi.

Älyttömin ajatus mitä koskaan kuullut

nykyinen kadun osuus on sujuvampi, ehdotus tulisi ain aiheuttamaan liikente puuroutumista, kuen nykyinen aleksaterinkatu, kuka kulkee kävelytiellä 3,asteen pakkasella, autoilevien lahtelaisten mielipidettä ei ole kysytty? tämäkö on vihreiden, kuten toivolan mielipiteitä, ajaa taksilla veronmaksajien rahoilla . kysynpä vain?

Mikä kumma vimma autioitaa keskusta. Kieltäkää autoilu koko keskustasta. Hyvä esimerkki on esim. Lanun aukio. Kävelykatu mutta ei penkin penkkiä samaa pätee aleksiin.

Autoja kuljee enemmän kuin kävelijöitä/ pyöräilijöitä

Tärkeä väylä pohjois- ja etelä-Lahden välillä

Iso väylä keskustan läpi säilytettävä. Kaikki eivät jää keskustaan, vaan siitä on mentävä ja päästävä LÄPI seisomatta jatkuvissa autojonoissa!

Kun koulukampus Tipala-Kannas rakennetaan, tukitaan myös sieltä läpiajoväylät etelä-pohjoissuunnan liikenteeltä. Onko tätä huomioitu kaventamissuunnitelmassa? Mitä kautta sitten pitäisi ajaa? En lähde Anttilanmäeltä ajelemaan Mytäjäisten -ja Lahdenkadun kautta vain päästäkseni töihin kaupungin pohjoispuolelle. (Bussilinjat huonosti saavutettavissa mm Holman suunnalla).

Tämän tukoksen jälkeen ruuhkautuu myös Hirsimetsäntie ja Metsäpellonalueen kadut..

Lahden keskustasta ei katuja kaventamalla elävämpää tule kuin se on jo nyt, ei meillä täällä riitä väestö katuja kansoittamaan..

Miksi ihmeessä keskustan suunnalla halutaan rajoittaa autoilua? Ensin tehdään toriparkki että saataisiin autoilevat ihmiset keskustaan ja sitten perään rajoitetaan autolla liikkumista ja ruuhkautetaan koko roska. Eipä ole jo nykyisten surkeiden valojen takia tuota kautta tullut nytkään ajettua, jatkossa vielä vähemmän.

Mitä on Vesijärvenkadun päässä? Sibeliustalo. Millä sinne mennään, fillarillako? Autoilla. Mistä sinne tullaan?Pääkaupunkiseudulta moottoritietä Uudenmaankadulle ja Vesijärvenkadulle, samoin keskustasta Vesijärvenkatua pitkin. Halutaanko pari korttelia lahtelaisille kesäfillaristeille ja liikennesumppu muualta ympäri vuoden autoillaan tuleville, maksaville asiakkaille? Haloo!

Keskustaa on jo parhaan mukaan koitettu näivettää ajamalla maksavat asiakkaat muualle.

Lahdessa on kaksi pääkatua, Aleksanterinkatu ja Vesijärvenkatu, joista toinen on jo pilattu. Miksi pitäisi pohjois-etelä- tai etelä-pohjois-suunnan liikenne väkisin ajaa muille saman suuntaisille kaduille ja rasittaa näin muita katuja ja niiden varrella asuvia asukkaita lisääntyvällä autoliikenteellä,koska tuon suuntaista liikennettä kaupungissa tulee olemaan jatkossakin.

Keskustassa tulee säilyttää edes yksi joustava reitti autoilijoille, ja se tällä hetkellä on Vesijärvenkatu. Keskustassa jo riittävästi pujottelureittejä ja lisää on tulossa.

Koko keskusta yritetään autioittaa lopullisesti. Tähän mennessäkin onnistuttu siinä loistavasti. Nyt stoppi hölmöilyille!

Itse pyöräilevänä ihmisenä en valitettavasti kannata tätä. Ensinnäkin, itse koen pääseväni pyörällä oikein sujuvasti keskustassa, oli katu mikä tahansa. Toisekseen, keskustaa ei tarvitsisi kutistaa enää yhtään enempää vaan myös autoilijat tulisi ottaa huomioon, jopa näin pyöräilevän ihmisen näkökulmasta. Voisin olettaa, että kaupungilla on jo nyt tarpeeksi iso työ saada vetovoima takaisin keskustaan toriparkin rakennusurakan myötä. Niihin vähäisiin liikkeiseen, mitä tuolla osuudella on, kävijä löytää parkkipaikan varmasti muualtakin (esim. sieltä Toriparkista..). Autoilijat ja pyöräilevät tulee molemmat huomioida, mutta liikaa huomio kevyelle liikenteelle ajaa autoilevat valitettavasti takaisin Launeelle ja Karismaan.

Kuolleena syntynyt ajatus. Vasemmalle kääntyminen Kulma- ja Kolkankadulla sitten varmaan kielletään samalla, jotta jonot ei seiso päästä päähän?

Siinä on paljon liikennettä, tarvii monta kaistaa

Ruuhkauttaa vesijärvenkadun keskusta - sibeliustalo, jos/kun poikittaisilta kaduilta kääntyy vasemmalle liikennettä.

Itse ajan työmatkaa vesijärvenkatua ja tiedän sen olevan ruuhkainen jo nyt ni liikennettä tulee olemaan liikaa

Vesijärvenkatu on ainoa keskeytyksetön väylä pohjois-etelä suunnassa. Sen tukkiminen tukkii keskustan liikenteen kokonaan, mikä puolestaan aiheuttaa suurempia ruuhkia, enemmän onnettomuuksia ja valtavan lisäyksen ilmansaasteisiin. Keskustaan ei olisi enää pääsyä autolla, mikä veisi asiakkaita ennästään keskustan yrityksiltä.

Ja itse asun keskustassa enkä omista autoa, vaan liikun kävellen ja pyörällä.

Täysin aivokuollutta toimintaa hankaloittaa keskustan liikennettä (ja liiketoimintaa), että voidaan hyvesignaloida green citynä.

Turhaa ruuhkauttaa keskustaa ja yhtä valtaväylistä

Liikenteen järkevä sujuminen on tärkeää. Turhia pullonkauloja tulisi välttää. Tuossa on suuret liikennemäärät ja varmaankin liikenne hankaloituisi varsinkin Lahdenkadun risteystä lähestyttäessä.

Aivan järjetön sumppu

Liikenne puuroutuu täysin. Uudenmaankatua levennetäön nelikaistaiseksi ja keskustassa syntyy paha pullonkaula, kun on vain yksi kaista suuntaansa. 30 km/h rajoitus ei tule ikinä toimimaan. Liikennevalojen poistaminen aiheuttaa vaaraa jalankulkijoille tietä ylitettäessä.

Lahden ehkä ruuhkaisin katu ja siitä poistamalla yhden kaistan suuntaansa ni mitäpä lottootte, kasvaako ruuhkat ja ihmisten tyytyväisyys vai ei? Ihmiset rupeavat käyttämään kiertoteitä ja samalla vievät rahansa pois keskustan liikkeiltä kun ei sinne mitään asiaa enää ole. Näin itsekkin liikennealan ammattilaisena en voi kuin nauraa näille ideoille. Keskustasta halutaan elävä ja sitten sinne pääsyä hankaloitetaan autoilijoilta, joilla suurin osa ihmisistä kuitenkin keskustaan tulisi.

Toimiva nykyäänkin

Vanhan keskikaupungin kaupunkisuunnittelijat olisi pitänyt lomauttaa jo vuosia sitten. Valtatie kahdentoista siirto pari kilsaa etelämmäs siirtää Lahden kaupallisen keskustan samanverran etelään. On resurssien haaskausta suunnitella vanhan kaupungin liikenteeseen muutoksia, kun ei tiedä liikahtaako siellä enää haavanlehtikään,

Nykyiselläänkin jo ahdas ja ruuhkainen autoille.

Aamulla jo välillä kovat ruuhkat, mitä kun kaistoja vähemmän ja saa ajaa hitaammin. Positiivista on että koitetaan saada ympäristöystävällinen ja liikkuva kaupunki, mutta tämä on minusta väärä rahankäyttö kohde ja paikkana huono. Laittakaa rahat mielummin koulutukseen kiitos.

Ruuhkat siirtyy muualle, TAAS UUSI TYÖMAA, nykyinen toimii aivan loistavasti.

Katu on toinen pääväylä keskustan läpi etelästä pohjoiseen. Muutokset vaikeuttavat liikennettä kaupungin läpi. Liikennekokeilulla ei tällä hetkellä ole kannatusta yrittäjienkään keskuudessa ja osa heistä on ilmoittanut lopettavansa jos kokeiluun mennään. Lahden keskustan isot katu- ja toriremontit ovat jo hiljentäneet osaltaan asiointia keskustan liikkeissä ja tämä vielä lisäisi sitä. Bussien käyttöä tulisi ensin voida helpottaa esim lippuja alentamalla jotta ihmiset saataisiin omien ajoneuvojen sijasta käyttämään yhteisiä kulkuneuvoja. Ennen kaikkea tällaisiin kokeiluihin tulisi saada yrittäjät ja asukkaat mukaan yhdessä tekemään ”mukavampaa kaupunkia”. Tällä hetkellä muutostyöt vain aiheuttaisivat entistä emmän närää kaupunkilaisten keskuudessa. Ketä varten kokeiluun mentäisiin, kenen parhaaksi?

katu yksi keskeisistä sisääntuloväylistä mm. matkakeskukseen, ehkä parempi, että Lahden keskustan ympärille vallihaudat niin voitte leikkiä kaupunkilaisia keskenänne, samalla voitte muuttaa Karjalankatu kapeammaksi tai sulkea kokonaan jottei liikenne häiritse

Aivan järjetön idea. Näin ammatti kuskin näkökulmasta

mitä järkeä kun se aiheuttaa vaan lisää ruuhkaa? eli juu en tosiaan kannata tätä kun kohta se renkomäki valmistuu että sieltä asti on se kaksi kaistaa käytössä per suunta ihan holmaan asti (toki siis lahden kadun risteyksestä se 3 kaistaa vierekkäin) , niin mikä hiton idea olisi nyt laittaa tuollainen pieni väli yksi kaistaiseksi ja kaventaa tietä? ja ihan turhaa ruuhkaa vaan aiheuttaa niinkuin sanoinkin jo. Nuo rahatkin voisi käyttää johonkin paljon fiksumpaan, esim. teiden kunnostamiseen yms. tai ihan vaikka johonkin muuhun vanhustenhoitoon tai ylipäätänsä terveydenhuoltoon?

Alexilla on kokeiltu jo ihan tarpeex

Täytyyhän täällä jossakin päästä kulkemaan autolla.

Nytkin ruuhkainen! Eli en kannata kokeilua!

Autotie menee ruuhka aikana tukkoon, sen takia vastustan

Joku haluaa tappaa keskustan kokonaan.

Liikenne siellä sujuu suht sujuvasti nyt. Jos kaistoja poistuu käytöstä ja 30 nopeusrajoitus, liikenne tukkeutuu. Kohta ei koko keskustsan viitsi tulla, kun siellä liikkuminen onniin vaikeaa. Nykyisin suuntaan jo Hollolaan ostoksille, jossa maksuton pysäköinti ja helppo liikkua. Mitä hankalampaa Lahden keskustassa on liikkua, väki suuntaa muualle. Sitten ihmetellään, kun ruma torialue ja keskusta autioituu.   

Mikä järki sumputtaa vilkkaasti liikennöity katu. Uudenmaankadun jatke, Uudenmaankatu juuri laajennuksessa?

En missään nimessä kannata.

Veskua pitkin pääsee nykyisin hyvin etelä-Lahteen.

Tämänhetkinen kaksikaistainen molempiin suuntiin toimii.

Rahankäyttöä voisi suunnata johonkin tärkeämpään kuin tähän.

Äly hoi Kaupungintalon mäellä istujat!

Vesijärvenkatu on tärkeä kauttakulkuväylä eteläiseen Lahteen. Jos kulkeminen entisestään vaikeutuu, on helpompi hakeutua asioimaan muualle. Tällöin koko keskusta menettää potentiaalisia asiakkaita. Vesijärvenkatua pitkin kuljetaan ostoksille myös vartavasten keskustaan. Välin sumputtaminen ajaa autoilijat muualle.

Vittu mitä paskaa

Aivan ääliömäinen homma. Eikös keskusta muutenkin oo näivettymässä, niin toihan vaikeuttaa sinne kulkemista entisestään

Vesijärvenkatu on yksi pääväylä. Missään tapauksessa en kannata kavennuskokeiluja.

Ahdas tulee.

Liian vilkasliikenteinen katu tuollaiseen kokeiluun. Syntyy vaan ruuhkia ja mielipahaa.

Tulee liian tukkoinen.

Siellä nytkään autotta liikkuvalla ahdasta ole. Hauskaa että renkomäki-keskusta väylään tehdään neljä kaistaa, mutta yhtäkkiä kirkkokadun kohdalla pitääkin änkeä yhdelle kaistalle?

Älytömmin idea jonka olen lahtelaisena ikinä kuullut. Joku vielä saa tätä työkseen edistää. Hohhoijaa!

Turhaa menee rahaa tuollaiseen. Lisäksi katu on muutenkin ruuhkainen, miksi siis pahentaa ruuhkaa sulkemalla kaistoja, joita tarvitaan!

Liikenne siirtyy ja tukkii viereiset kadut eikä se poista etelä-pohjoinen liikkumista autoilla mihinkään. Nykyinen vesku on hyvä.

Katu on jo muutenkin tukkoinen ruuhka-aikana ja kyseinen muutos vain tukkisi sitä lisää

Sama asia jos lopetettaisiin moottoritiet ja palattaisiin 2 kaistaiseen liikenteeseen,

 tai tähtiniemen silta poikki ja liikenne Heinolan läpi uudestaan.

Vesijärvenkatu on pääväylä, läpiajokatu, eikä sitä tule tukkia. Nykyiset jalkakäytävät ovat riittävän leveät sekä jalankulkijoille että pyöräilijöille.

Autoliikenne tulee kärsimään.

Nykyisellään hyvä.

Turhaa hössötystä ja intoilua. Muutenkin ruuhkainen katu, kavennus pahentaa asiaa.

Eihän siinä ole mitään järkeä! Kuka tämmöisen kokeilun on edes keksinyt? Lahti green city. Kyllä nämä varmaan euroopan kaupungeissa toimivat mutta meillä nyt vaan on sellainen asia kuin talvi. Ja muutenkin mihin kaikki ne autot jotka ajavat päivittäin tuosta, siirtyvät? Tätä ideaa ajetaan läpi vihreiden lasien läpi katsellen. Jos tämä kokeilu tehdään, pysyn kaukana keskustasta ja shoppailen karismassa. Sitä tässä varmaan haetaankin. Asiakkaat pois keskustasta. Huono idea!!!

Satamaan, Sibeliustalolle ja Mukkulaan pääsy etelän suunnasta vaikeutuu huomattavasti. Kirkkokadun ja Vesijärvenkadun risteyksestä tulee melkoinen pullonkaula, kun suuri osa korvaavasta liikenteestä tulee siirtymään Kirkkokadulle, josta pääsee pohjoiseen Lahdenkatua

 tai Kauppakatua pitkin. Kirkkokadun liikenne on jo nyt lisääntynyt huomattavasti toriparkin rakentamisen ja Aleksanterinkadun muutosten myötä. Kadusta on muodostunut monelle pääväylä kaupungin länsi-itäsuunnasssa. Kadun varrella on kirkko, yhteiskoulu, seurakunnan päiväkoti yms, joten lisäliikennettä ei ko. katuosalle enää tarvita.

Kokeilulla saadaan aikaan vain järkyttävä pullon kaula liikenteeseen varsinkin kun launeen suunnalta alkaa vyöryä neljältä kaistalta porukkaa

Liikenne ruuhkautuu liikaa, jos vain yhdet kaistat molempiin suuntiin käytössä.

kaupunki on kaupunkilaisia varten, virkamiehet saavat palkkansa heidän ja myös yrittäjien verotuloista, onhan käsittämätöntä jos kadunvarren yrittäjien (vastustavaa) mielipidettä ei arvosteta, ovathan he parhaita asiantuntijoita omassa asiassaan( vrt. turvallista kk-palkkaa nauttivat pyöräilevät virkamiehet omassa virastossaan) .nimim. 30 vuotta liian kauan Lahdessa asunut

Miksi lähteä muuttamaan vanhaa systeemiä, mikä on ollut toimiva?

Ei mitään järkeä. Miksi sitten levennetään Uudenmaankatua. Kaikki ihmiset eivät asu keskustassa. Suurin liikennemäärä on keskustassa asioivilla. Ei siellä nytkään mikään läpikulkuliikenne ole merkittävä.

koska hidastaa ja vaikeuttaa liikennettä keskustassa

Kaikki eivät voi polkupyöräillä/kävellä kilometritolkulla. Yksi väylä joka toimii on hyvä

Tie ruuhkautuu jo nyt helposti ja vielä enemmän jos kaistoja vähennetään

pyöräilijöille kellonkäyttöpakko kävelijöitä kohdattaessa. VE pyöriin jokin ääni, jota jalankulkija voi varoa.

Älyvapaa idea. Tuo kadun pätkä on muutenkin ruuhkainen tiettyinä aikoina ja tuo tie vie suoraan Helsingintielle, josta töihin kulkevat ruuhkauttaisivat entisestään veskua. Nyt haloo!

Minkä takia pitää kaikki isommat väylät kaventaa 1 kaistoisiksi ja pahentaa liikenne ruuhkia.

Tääl pari kukkahattutätiä pyörittää koko kaupungin virkamieskoneistoa älyttömillä ideoillaan. Kekusta on jo nyt todella autioitunut. Perinteisiä yrityksiä kuten Leppäsen pyörä, Nikkisen kenkä ja Karmolahden pesula on jouduttu lopettamaan liiketoiminnan kun keskustassa ei ole asiakkaita. Suurella rahalla tehtiin toriparkki, mikä on sinänsä hyvä asia, mutta asiakkaiden sinne kulkeminen yritetään tehdä haastavaksi. Hyvänä mittarina toimii Sokos, mikä on joutunut lopettamaan monta osastoa asiakaskadon vuoksi. Löisin vaikka vetoa, että viiden vuoden sisällä, kun järjen valo palaa Lahteen, Aleksanterinkatu otetaan takaisin kaksisuuntaiseksi. Nimimerkillä "Paikallinen alkuasukas vuodesta -57"

Tehdään tästä pullonkaula autoilijoille, jos tämä toteutuu. Parkkipaikkoja on jo nyt molemmin puolin katua, helppo pysäköidä.

Matkakeskus - renkomäki on tulevaisuudessa 4-kaistainen tie, joten liikenteen pullonkaula muodostuu tällöin keskustaan ja vesijärvenkadulle, joka on pääväylä launeelta Pohjois-Lahteen. Lisäksi autoilu keskustassa vähenisi huomattavasti ja tällä järjen riemuvoitolla voi olla vaikea saada tarpeeksi asiakkaita keskustaan pienyrittäjille sekä kauppakeskuksille. Eiköhän siellä toriparkissa ole jo ihan riittävästi vapaita paikkoja. Ei keskustaan tarvita enää yhtään uutta parkkipaikkaa. Ideassa ei ole järjen hiventä!!!

Ei missään nimessä. Tälläkin hetkellä keskustassa on vaikka kuinka paljon tyhjiä liiketiloja Aleksanterinkadun kaventamisen vuoksi. Keskusta tulee kuivumaan ja kuolemaan vielä lisää jos Vesijärvenkatukin tukitaan. Keskustan asukkaat eivät riitä ylläpitämään kaikkia palveluita, vaan myös autoa käyttäviä asiakkaita tarvitaan. Ruuhka-aikoina keskusta tulee olemaan tukossa kaventamisen vuoksi. Pitää muistaa että Lahdessa on vain kaksi läpiajo väylää, jotka ovat Vesijärvenkatu ja 140 tie. Jos Vesijärvenkatu kavennetaan työssä käyviä rangaistaan jälleen kerran, sillä töihin pääseminen hankaloituisi entisestään. Olen myös käyttänyt monesti vapaa-ajallani Vesijärvenkadun kevyenliikenteen väylää, eikä siellä ole koskaan ollut ruuhkaa. Kevytliikenne on mahtunut hyvin kulkemaan näillä nykyisilla "kapeilla" käytävillä.

Miksi ihmeessä halutaan hidastaa autoilijoiden liikkumista Lahdenkadulta Vesijärvenkatua Launeelle. Luultavasti jos tuollainen kokeilu tulee, rasittuu Lahdenkadun käyttö vanhan lunja-autoaseman kautta liiaksi tai autoilijat kiertää koko keskustan ja sekö on tarkoitus että autot saadasn pois keskustasta ja sitä myötä myös ihmiset/asiakkaat.

Vesijärvenkatu on tärkeä väylä pohjoisesta etelään. Kaikki kaistat ovat tarpeellisia liikenteen sujumiseksi. Työmatkani ajoin Mukkulasta Launeelle k.o. reittiä ja usein pääsi Kivistönmäeltä Launeelle vihreällä aallolla. Pyöräily keskustassa ei suju muutenkaan, koska tämän tästä joutuu pysähtymään jalankulkijoiden ja risteysten takia. Tuohonkin hankkeeseen varatut rahat suunnattakoon kiireesti esim. vanhusten kotihoitoon.

Jalkakäytävän leveys on ihan riittävä kulkijamäärään nähden. Miksi pitää ahtauttaa koko keskusta keinotekoisesti?

Liikenteestä tulisi erittäin tökkivää.

Vilkas katu, valmiit somistevalot ja nihkeästi parkkitilaa. Kova liikenne ruuhka-aikoihin. Toimii tällaisena hyvin. Kavennus ei lisäisi jalankulkijoita sekä pyöräilijöitä, nytkin vähänlaisesti.

Vaikka valtaosan liikkumisestani suoritan pyörällä, en kannata liikennekokeilua. Veijärvenkatu on kaupungin tärkein pohjois-etelä suuntainen väylä, ja säilytettävä nykyisenkaltaisenaan jotta liikenne sujuu.

Helpompi keino pyöräilyn ja jalankulun sujuvoittamiseksi olisi selkeästi kieltää pyöräily Vesijärvenkadun länsipuolella, Kolkankadun ja Lahdenkadun välisellä matkalla. Tämä on ainoa kevyenliikenteenväylän ahtaampi kohta Vesijärvenkadun liikennekokeilun kattamalla alueella. Samalle välille Vesijärvenkadun itäpuolelle voisi tehdä kapean pyörätien. Muutoin Vesijärvenkatu on jo tarpeeksi leveä parkkeeraukseen, jalankulkuun ja pyöräilyyn.

Liikenne ruuhkautuu. Eiköhän aleksi riitä tuollaiseen

Täysin naurettava idea, sotkisi keskustan liikenteen pahasti.

Ei koko keskustaa kannata tukkia. Kannattaa pitää keskusta elinvoimaisena ja pöösy helppona myös autoille. En ymmärrä ollenkaan mitä tällä haetaan ja kuka hakee. Onko kaupunkilaisilta kysytty muuten kuin tässä ja ovatko poliitikot ymmärtäneet antaessaan starategia- yms päätöksenteossa "avoimen piikin (green city) jonka perusteella voi virkamiehet toteuttaa ihan mitä vaan nyt itseä sattuu miellyttää jne.

Keskustassa on jo tarpeeksi vaikea liikkua muutenkin autolla. Pyöräilijöille on jo nyt hyvin liikkuma tilaa.

Omaan silmään kyseessä on varsin vilkasliikenteisestä välistä.. Varsinkin kun Renkomäki-Laune muuttuu tupla-kaistaksi ja tien toinen pää vie Holmaan asti kaksi kaistaisena / satamaan. Jos kyseisestä pätkästä tehdään tukos, niin voi tulla kiukkuista palautetta ensimmäisten ruuhkien jälkeen.. Ja voisin kuvitella, että liikenne tukkeutuu sitten vaihtoehtoisiin pisteisiin (kun ei noita leveitä kaistaleita tuolla välillä paljoa ole).

Ei tuolla keskustaa pelasteta, kiusaa tietysti on veronmaksajien rahoilla kiva tehdä. Lahdessa on tärkeysjärjestykset kohdillaan - liikennekokeiluihin ja stadioneihin riittää rahaa, kouluista ja sotesta viis

Ruuhkat

Läpiajon pääväylä etelä-pohjoinen.

Täysin järjetön idea. Autot eivät vähene ja jonnekin se kaikki liikenne ohjautuu. Mutta ei varmasti sinne, mihin päättäjät kuvittelevat. Ilmansaasteet lisääntyvät jonossa seisovien autojen pakokaasuista, mikä on vastoin kaikkia vihreitä aatteita. Yrittäjät menettävät asiakkaita, kun kulkuyhteydet hankaloituvat. Sitäpaitsi pyöräilijöille on jo valtavan leveä väylä kivenheiton päässä Veskusta, nimittäin Kauppakatu. Siellä ne/ me nytkin ajetaan, ja oikein tyytyväisinä.

Pyöräilijöiden määrä ei lisääntyisi merkittävästi ko. toimenpiteellä. Uusittu Aleksi on konkreettinen esimerkki siitä; pyöräilijöiden määrä on pysynyt samana, vaikka tilaa heidän liikkumiseen lisättiin. Autoilijat siirtyvät yhä kauemmaksi pois keskustan palveluista, jos kavennus toteutettaisiin; eivät suinkaan siirry olettamuksen mukaisesti pyöräilijöiksi. Autoilijat tuovat rahaa keskustan palveluille, eivät pyöräilijät.

Vesijärvenkadulla on molemmilla puolilla tietä leveät jalkakäytävät, jotka voitaisiin pelkästään maalaamalla erottaa pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Pyöräilen siellä lähes päivittäin ja hyvin mahtuu kulkemaa.

Idioottimaista.

Nyt jo tilaa riittävästi! Eikö voitaisi jakaa maalaamalla nykyiset jalkakäytävät pyöräilijöille ja jalankulkijoille?

Miksi parkkipaikkoja pitäisi lisätä kun toriparkkikaan ei täyty.

Harmittaa nämä vihervasemmiston hankkeet. Tilaa nykyisillä jalkakäytävillä ihan riittävästi sekä pyöräilijöille että jalankulkijoille.

Ei ole mitään järkevää syytä miksi vähentää ajoratojen lukumäärää.

Taas näitä vihervasemmiston paskoja hankkeita.

Ihmettelen sitä, että kapunkikehitysjohtaja perustelee kokeilua turvallisuushankkeena. Luulempa, että Alho ei itse ole koskaan pyöräillyt Vesijärvenkadulla.

Tie on ruuhka-aikaan jo nyt tukossa. Ei minusta vihreää lahtea tehdä pahentamalla ruuhkia.

Ihan järjetöntä vaikeuttaa etelä-pohjoisen välistä liikennettä. Uudenmaankatua uusitaan että liikenne sujuisi paremmin, mutta homma pyritään torppaamaan keskustassa. Itse liikun autolla, kävellen, pyörällä sekä moottoripyörällä - kovasti ihmettelen näitä Lahen järjettömiä hankkeita ja suunnitelmia. Tämä Komu ei taida itse paljon pyörällä kruisailla, mutta tehtailee koko ajan näitä järjettömiä hankkeita.

Pelletouhua! Parkkipaikkoja on riittämiin niille yrityksille ja asiakkaille, jotka siellä viitsivät vielä oleilla. Pyöräilijät mahtuvat hyvin liikkumaan nykyisillä väylillä, kun ensin opettelevat liikennesäännöt. Turha rahareikä!

Ei mitään älyä. Keskustasta katoaa tällä menolla ne viimeisetkin ihmiset, jotka asioivat muuallakin, kuin baareissa viikonloppuisin

Ehdottomasti ei ei jokapaikasta saa autoliikennettä pienentää jos halutaan keskustan elävän entinen liikenne leveys halvemmat parkkimaksut jos normaalia kulkuväyliä ruvetaan muuttamaan aina on riski ihmiset on tottunut kulkemaan.

Aivan järjetön niinkuin Aleksanterin kadun yksisuuntaistaminenkin.

Liian lyhyt tieosuus. Koko Vesijärvenkatu kokeiluun mukaan.

Ennen kuin hankaloitetaan liikennöintiä huomattavasti Lahden keskustan pääväylillä pitäisi oikeasti suunnitella miten liikenne saadaan sujumaan riittävän hyvin vaihtoehtoisia reittejä käyttäen. Ei ole hyvää liikennesuunnittelua tukkia toimivia katuja epärealistisen vihreän ajattelun mukaan, ollaan vielä erittäin kaukana siitä että täällä pystyttäisiin hoitamaan pääosa henkilöliikenteestä polkupyörällä. Toisaalta mihin niitä lisääntyviä pysäköintipaikkoja tarvitaan kun kaupungin keskusta saavutettavuus autolla alkaa tällä suunnittelulla lähestyä nollaa.

Vesijärvenkatu on yksi pääväylistä akselilla satama-Laune-Etelä-Lahti, ja sen liikennettä pitää helpottaa eikä hankaloittaa. Kun rautatien alikulkutunnelit olivat remontissa, puuroutui Lahden liikenne täysin eikä esim. Iso-Paavolankatu pystynyt vetämään siirtyvää liikennettä... Ja miksi Uudenmaankatua levennetään, jos on tarkoitus siirtää etelä-pohjoisliikenne pois siltä? Keskusta pussitetaan ja yrittäjien asemaa hankaloitetaan tällä entistä enemmän. Ei taas polkupyörällä käydä ostoksilla, kahvilla ja kaljalla ehkä. Jos sitä lisää halutaan (keskustaan lisää baareja ja humalaisia), on suunta ihan oikea ja kokeilu kannattavaa. Ohitie nopeuttaa siirtymistä itä-länsisuunnassa Launeelle ja Karismaan. Eihän sitä keskustan sitten enää kukaan kaipaa, eikä sinne tulla myöskään Lahden talousalueen ulkopuolelta. Asikkala, Heinola ja Iitti jää Karismaan, ja Orimattila, Mäntsälä, Hollola Launeelle.

Sopii juuri miettiä mikseivät lahtelaiset ole tyytyväisiä omaan kaupunkiinsa! En ole minä ainakaan.

On yksi pääväylä kaupungin läpi. Saataisiin tuolla muutoksella tukkoon liikenne ja ajamaan muita reittejä joka tuo omat haasteet.

Kaupunkisuunnittelua pitää aina tehdä niin, että ei haitata liikenteen joustavuutta tai vaikeuteta liike-elämän toimintaedellytyksiä. Vesijärvenkadun kaventaminen olisi tätä kumpaakin. Ehdoton ei näille "hölmöläisten" suunnitelmille! Terv: Kela-Taksin kuljettaja

Suora reitti Sibeliustalolle, miksi se ja sujuva liikenne pitäisi tukkia?

Liikenne kärsii. On nyt sujuvaa. Ei mitään kukkaruukkuja ym hömpötyksiä tien keskelle. Jyväskylässä on tämä tyyli. Kun asuin siellä vuoden päivät. Se oli tosi raivostuttava ja typerä. Autoilija saa kierrellä ja väistellä. Antakaa kotikaupungin olla ennallaan. Kiitos!

Liikaa liikennettä jotta voitaisiin vähentää kaistoja, muuten hyvä! Pyöräilijät sen sijaan pois jalkakäytäviltä, aiheuttavat usein vaaratilanteita kaahatessaan hihaa hipoen ohi.

Nyt jo sumppua jonkinverran, kavennuksen jälkeen sumpun sumppu.

Vesijärvenkatu pitää säilyttää muuttumattomana. On jotakin vanhaa säilytetty sukupolville. On tunnelmallinen hyvin toimiva. Ottakaa mallia Pariisista jossa on säilytetty ihanat kadut viisaasti. Ei ihmiset ole hiiriä jotka joutuvat kulkemaan kavennetuilla teillä. Malttia. Ei muutosta Vesijärvenkatuun.

Ei missään nimessä tule vähentää ajokaistoja. Ei mitään järkevää perustetta. Siellä on jo nyt leveät kaistat kävelijöille ja pyöräilijöille. Tai ehkä sittenkin voisi kokeilla sitä, että lisättäisiin viides autokaista.

Ei ole mitään järkevää syytä miksi vähentää ajoratojen lukumäärää.

Ei kannata kokeilla. Aiheuttaa ruuhkia ja merkittävää päästöjen lisäystä keskustassa. Autot viipyvät kauemmin keskustan alueella. Talvella pyörätien levennyksellä ei ole merlkitystä, eikä myöskään ulkoteraseilla. Aivan turha rakennelma noin 6 kuukaude ajan. Keskikesällä heinäkuussa kaupunki on tyhjillään . Koko rakennelma on ehkä pyöräilijöiden käytössä vajaat 3 kuukautta. Kustannukset ovat varmaan tuhanisia eruoja pyöräijää kohden. Aivan liian kallis kokeilu käyttäjää kohden ja huonontaa ilman laatua.

Aivan liian kallis kokeilu. Nyt on laitettu vihreät kauppamiesten asialle. Muutama kauppa hyötyy mutta vain kesällä ja hyvällä ilmalla. Pyöräilijät voidaan ohjata Päijänteenkadulle sekä Verijärvenkadun ja Kauppakadun välisillä kortteleissa kulkeville pyöräteille, joista osa on jo valmiina ja jopa kattoksella suojattu.

ei kannata, turha ja kallis ja toimii vain hyvällä ilmalla kesällä.

Aiheuttaa ruuhkia ja kustannuksia joista talvikunnossapito on merkitävä. Tavella tuskin on käyttäjiä, joten talven kunnossapitokustannus per pyöräilijä on lähes ääretön.

Kaistoja poistamalla keskusta saadaan täysin tukkoon eikä tänne sen jälkeen tule nekään, jotka aikaisemmin kävivät. Miksi Uudenmaankadulle rakennetaan lisäkaistoja, jos niitä nyt tuosta poistetaan? Aivan järjetöntä edes suunnitella tuollaista. Sairaalanmäen kautta kiertotien voi unohtaa vaihtoehdoista koska se vaatisi jälleen rahaa ja sitä tällä kaupungilla ei ole yhtään enää varaa tuhlata!

Joustava liikenne on kaikkein vihreintä mitä voitte tehdä: liikennevaloilla vihreä aalto ja kaksi kaistaa kaupungin pääväylälle niin luontokin kiittää!

Ei siinä ole kävelijöitä niin paljoa

Jos kauppiaat haluavat että tulen keskustaan asioimaan niin sinne tulemista ei saa estää liikennettä rajoittamalla

Yksityisautoilun vaikeuttamisen keskusta-alueella on loputtava! Nämä Lahden harrastamat viherpesuyritykset ovat silmänkääntötemppuja, joilla epätoivoinen kaupunki yrittää kiillottaa sädekehäänsä. On sääli, että tiettyyn kansanosaan tämä uppoaa.

tulisi liian ahdas väylä Matkakeskus -sataman alue

Olen katsellut Lahtea 64 vuotta ja tykännyt siitä. Nyt viimeiset vuodet Lahtea on raiskattu oikein urakalla, Aleksi, Matkakeskus, Rautatienkatu ja rantakartano kokonaisuus. Ainoa vika veskussa on matalat lamput pienentämässä parkkiruutuja niin, ettei auto mahdu puitten väliin.Mutta eikös mitä,kavennetaan vaan koko katu. Kummallista kun esim. Amsterdamissa, joka on todellinen pyörälijöiden kaupunki kaikki mahtuu liikkumaan..autot, kävelijät, pyöräilijät ja vielä Ratikatkin,lisäksi kanaalit ja sadat sillat päälle, että ihmettelen tätä Lahden touhua. Ei kaikilla ole mahdollisuutta liikkua jalkaisin tai pyöräillä vaan paras vaihtoehto on oma auto terveyden tai ostosten kantamisen vuoksi ja siksi myös Toriparkki ei ole mikään autuaaksi tekevä asia, vaikka sitä sellaiseksi kovasti väitetään. Takaisin veskuun, eli jos jotain halutaan tehdä, helpoin ratkaisu olisi muutama korotus hidastamaan vauhtia suojatien eteen..näin yksinkertaista se on

Se mikä toimii, älä koske siihen.

Liikennettä ei pidä vaikeuttaa kohtuuttomasti. Kokeilu on juuri sitä kohtuuttomuutta, suoranaista pelleilyä ja mielivaltaa. Nopeuden alentaminen nykyisestä on kiusantekoa.

Ruuhkautuisi entistä enemmän. En kannata

Ko reittiä käyttäjät tulevat siirtymään käyttämään Lahdenkatua, jossa jo liikenne seisoo liikennevaloissa pitkässä jonossa. Toinen vaikutus:asiointi keskustassa tulee vähenemään, koska kauppakeskuksiin ja marketteihin keskustan ulkopuolella pääsee vaivattomammin. Ihmettelen miten poliitikot haluavat väkisin ”kokeilla” ja tuhlata rahaa, yrittäjien mielipiteistä piittaamatta. Kunnostaisivat surkeassa kunnossa olevat pyörätiet ennemmin, siitä turvallisuus paranee, ei pienen kadunpätkän muutoksella. Halvemmalla maalaa jalankulkijoille ja pyöräilijöille kaistaviivat nykyiseeen.

Yksi Lahden keskustan läpiajo kaduista. Autojen ja pyörien välinen suhde on noin 100 autoa vastaan 9 pyörää. Siellä on jo verrattain leveät jalkakäytävät, puut nurin ja valot ylös vaijereiden varaan niin fillaristeille on lisää tilaa. Kannattaa miettiä että halutaanko koko keskusta autioksi ja kaikki kauppa ns peltomarketteihin.

Vesijärvenkatu on pääväylä etelä-pohjoissuunnassa. Väyläähän levennetään juuri etelästä nelikaistaiseksi. Ei ole mitään tarvetta tukkia hyvin toimivaa liikenneväylää

Aivan järjetön ajatus liikenteen sujuvuuden kannalta.

Katu varmasti ruuhkautuu muutenkin kun kaistoista toinen katoaa edes hetkellisesti ja kaikki änkeävät kahdelta kaistalta yhdelle. Myös nopeusrajotuksen pudottaminen lisää ruuhkautumisriskiä. Tällähetkellä itsekkin katua silloin tällöin pyöräillessä en myöskään koe tuota pyörätienlisä tarvetta sillä kävelykatu on leveä ja toimiva juuri noinkin. Lisäksi kun ei kauppakadullakaan käveliät osaa pysyä poissa pyöräkaistoilta ja kokoajan saat väistellä eteen poukkaavia, niin tuskin toimisi yhtään paremmin tuollakaan.

Vesijärvenkatu on tärkeä pohjoinen-eteläsuunnan ajoväylä. Lahdenkadun läpiajo on toisella puolella keskustaa, eikä voi yksin palvella tätä ajosuuntaa. Vesijärvenkadun kaventaminen ruuhkauttaisi pahoin autoliikennettä. Tällä kaventamissuunnitelmalla pyritään samalla ajamaan kallista Vuoksenkadun kalliotunneliratkaisua eteenpäin väkisin. Ko. tunneli ja muutokset risteysjärjestelyineen maksaisi järjettömästi. Yli 220 yrittäjää on jättänyt Vesijärvenkadun ajokaventamista vastustavan vetoomuksen, joten sen pitäisi jo yksin riittää torjumaan tämän täysin järjettömän hankkeen.

Jälleen Lahdessa hölmöläisten puuhaa. Onneksi muutin Lahdesta maalle riittävän kauas. Ei ole mitään mielenkiintoa tulla Lahden keskustaan. Reuna-alueilta saa riittävät palvelut. Vielä kun nostatte lisää parkkimaksuja ja vähennätte parkkipaikkoja niin aina vain vähemmän keskustassa tulee asioitua.

Lahden kaupungin liikennesuunittelu on jo kauan ollut täysin alaarvoista. Autoillu kuuluu myös kaupunkiin.Onko tämä mitä saamme vastikkeeksi, kun maksamme autoilun korkeita veroja ja maksuja. Olisiko aika verottaa muitakin teiden käyttäjiä? Herätkää...

Turhaa rahan haaskausta. Rahat voisi käyttää kukkaistutuksiin Lahden sisääntuloteiden varrelle toivottamaan tulijat tervetulleiksi kaupunkiin.

Vesijärvenkatu on kaupungin halki kulkeva pääväylä. Siinä on myös bussiliikennettä sekä muuta raskasta kuorma-autoliikennettä, kaventaminen aiheuttaisi lisää ruuhkia, sen myötä vaaraa jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Pyöräilijöille voi tehdä esim Saimaankadusta tai Rauhankadusta pyörätiet.

Ei tarvita Aleksin ja Rautatienkadun säksi.

Keskustaan pitää päästä esteettömästi myös autolla tai muutoin minä en sinne enää tule.

Vesijärvenkadusta on muodostunut Lahden pääkatu, kun aleksanterinkatu on kuihtunut poluksi. Nykyisellään vesijärvenkatu vetää liikennemäärän aika hyvin. Tilanne tuskin paranisi hidastamalla ja ahdistamalla kulkua

Jos halutaan keskustaan muualtakin ihmisiä niin sielläkin pitää pystyä ajamaan. Jos toki halutaan kaupungin laitamilla asuvat ihmiset käyttämään ainoastaan laineen ja karisman palveluja. Senkun laittaa silloin tukkoon.

Keskustan läpikulkemisen ohjaaminen Hollolankadulle/lahdenkadulle ja saimaankadulle sinänsä olisi järkevää. Ennen kuin vesijärvenkatua voi alkaa kaventamaan, tulee näiden edellä mainittujen kulkureittien olla sujuvat. Tällä hetkellä molempien liikennevalo-ohjaus tökkii pahemman kerran, sekä rantakartanon rakennustyömaa aiheuttaa liikenteelle omat haasteensa.

Ensin rantakartano sekä läpikulkureitit kuntoon. Sitten vasta harkitsemaan Vesijärvenkadun kaventamista.

Liikenne häiriintyy

Vesijärvenkatu on pääväylä matkakeskukselle kaupungin pohjoisosista tullessa. Nytkin aamuisin on ruuhkaa ja se aiheuttaa autoilijoissa, kuin myös pyöräilijöissä sekä jalankulkijoissa mitä ihmeellisimpiä ratkaisuja. Ei koko kaupungin kesksutaa tulisi tukkia.

Ei

Turhaa mikä turhaa.

Aivan järjeton kokeilu. Niinkuin Mustanmäen katukin.

Lahden katujen suunnittelu on muutenkin jo syvältä, eli miksi pitäisi tehdä taas uusi sumppu!!   

Koska pyöräilijät eivät osaa Aleksanterinkadullakaan käyttää miljoonan euron pyörätietä niin en usko, että he osaavat käyttää sitä missään muuallakaan. Pyöräilijät pyöräilevät edelleen vaarallisesti torin laidalla ihmisten seassa siinä missä ei ole pyörillä oikeus ajaa. Opettakaa ensin Lahtelaiset lukemaan liikennemerkkejä.

Miksi Vesku pitää myös pilata, eikö riitä, että Aleksi on jo pilattu.

Lahdessa on nyt torin vierestä kulkeva liikenne yksisuuntaisena. Mielestäni kokonaisuus toimii hyvin aivan kaupungin ytimessä. Keskustan ympärille muodostuu kolmio, jossa pitää olla autoille tilaa ja sujuvaa liikkuvuutta. Se kolmio on Lahdenkatu(jatke Hollolankatu) Manneheimintie- Vesijärvenkatu. Näin syntyy positiivista imua keskustaan. Siis Vesijärvenkatu ennallaan ehdottomasti.

Haitantekoa autoilijoille ja muillekkin sujuvasti haluaville liikkujille. Ei Päätä Ei Häntää.

ei mahu eikä sovi..."herra saa rahansa takaisin".

Liikenne on välttämätöntä kaupungin pohjoisosasta eteläosaan kuten keskustaankin ja sitä on sujuvoitettava eikä vaikeutettava!!!!!

Huonoista käytänteistä kaupunkimuodissa, kuten tukosbulevardeista ei tule ottaa mallia vaan ajatella kaupungin parasta. Keskusta on kuolemaisillaan muutenkin.

Suosittelemme