Lahesta

Patina muuttaa Kärpäseen tämän vuoden lopussa

Tulevan kierrätysmyymälän sijainti on vasemman reunan oviaukon seudulla. Kiinteistössä on jo Lahden Työn Paikan metallitoimintaa.

Kierrätyskeskus Patinan toiminta jatkuu uusissa tiloissa Kärpäsen Katsastajankadulla. Tiloissa on aiemmin ollut koulutuskeskus Salpauksen metallipuolen koulutusta. Muutto on välttämätön ratkaisu, koska kierrätyskeskuksen nykyinen tila, vanha Nelon leipomokiinteistö, puretaan uusien kerrostalojen tieltä.

- Tavoitteena on, että myymme tavaraa uusissa tiloissa jo tämän vuoden lopussa, sanoo Patinaa pyörittävän Lahden Työn Paikka Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kotiaho.

Uuden tilan yksityiskohtaisia suunnitelmia ei ole vielä tehty, mutta perusperiaate on sama kuin nykyisessä paikassa: tavaroiden tuonti takapuolelta ja myymälän sisäänkäynti etupuolella. Näillä näkymin Patinalle on tulossa tilaa suunnilleen yhtä paljon kuin nykyisessä osoitteessa, noin 2 000 neliöä. Kärpäsessä neliöt ovat kuitenkin tehokkaammin käytössä. Nykyiset tilat ovat sokkeloisesti neljässä kerroksessa, mutta uusissa tiloissa toiminnot on mahdollista saada yhteen kerrokseen.

- Uusien tilojen myötä meillä on mahdollisuus myös laajentaa toimintaamme ja ottaa kierrätystoimintaan mukaan myös sellaisia tuoteryhmiä, joita meillä ei vielä nykyään ole, Kotiaho arvioi.

Kierrätystoiminnan vetäjä Reetta Jänis toteaa, että uudessa osoitteessa on mahdollisuus aloittaa myös rakennustarvikkeiden kierrätystä ja lisätä elektroniikan kierrätystä.

- Keskustelua herää varmasti siitä, että sijainti ei ole enää keskustassa, mutta uskomme tämän alueen kehittymiseen, Jänis sanoo.

Riittävän ison ja edullisen tilan löytäminen ei ollut yksinkertaista, vaikka tuleva muuttotarve on ollut tiedossa jo pidempään.

- Vaihtoehtoja ei ollut paljon, Kotiaho toteaa.

Patinaa pyörittävä Lahden Työn Paikka Oy on voittoa tavoittelematon yritys, jonka tehtävänä on toteuttaa työelämään valmennusta erilaisista taustoista tuleville ihmisille, kuten kuntouttavaan työtoimintaan tai työkokeiluihin osallistujille. Yrityksen omistavat Lahden kaupunki ja Hollolan kunta.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme