Lahesta

Yrittäjiltä tyrmäys Veskun kavennukselle - adressissa 221 nimeä

Adressia vastaanottamassa Juha Rostedt, Pekka Timonen, Francis McCarron ja Pekka Komu. Adressin luovuttajina olivat keskustayrittäjät Matti Varpila ja Sanna Andreller.

Lahden päättäjät saivat tänään paikallisilta yrittäjiltä adressin, jossa vastustetaan Vesijärvenkadulle suunniteltuja liikennekokeiluja. Suunnitelmien mukaan autokaistoja vähennettäisiin Kirkkokadun ja Lahdenkadun väliseltä osuudelta, ja kadun reunaan tulisi uusi pyörätie.

Adressiin kertyi kaikkiaan 221 lahtelaisen yrityksen allekirjoitukset. Nimien kerääjänä toiminut keskustayrittäjä Matti Varpila kertoo, että suunnitellulla kokeilualueelle hänen tavoittamistaan yrittäjistä vain yksi ei laittanut nimeään adressiin, eikä hänkään varsinaisesti ottanut kantaa hankkeen puolesta tai sitä vastaan.

Adressia olivat vastaanottamassa kaupunginjohtaja Pekka Timonen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd), teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Francis McCarron (kok) sekä kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Juha Rostedt (kok).

Adressin luovuttajat saivat tässä vaiheessa kohteliaat kiitokset ja lupauksia asiaan perehtymisestä. Nimilistan runsaus herätti tuoreeltaan keskustelua, koska tähän asti päättäjille on annettu ymmärtää, että hankkeella olisi yrittäjien tuki. Päätöksenteossa Vesijärvenkadun kokeilu on tällä hetkellä aikalisävaiheessa. Hanke voisi toteutua nopeimmillaan ensi vuonna, mikäli tekninen ja ympäristölautakunta näyttäisi sille vihreää valoa. Lautakunta  halusi kuitenkin ottaa asiassa tuumaustauon muun muassa Lahdenkadulla meneillään olevien katutöiden vuoksi.

Lisää aiheesta keskiviikon Uudessa Lahdessa.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme